Šta je novo?

Rapidshare brzina

lab310

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
660
Kakva vam je brzina na Rapidshare u poslednje vreme.
Proslog meseca sam bio na premium-u, na ADSL 512K i islo je non-stop maximalnom brzinom, 56KB/s. E od tada se svasta promenilo sto na rapidshare (limitirani max. down na 2.66GB dnevno i ostalo), sto na ADSL (porastao na 768K). Sada mi rapid radi sporo (doduse nisam uplatio premium vec skidam kao free user), ne znam dali je drugacije na premium nalogu?
Protok mi je vrlo cudan. Evo bas gledam grafik, ide otprilike 3 sekunde max brzinom za moju vezu(oko 80KB/s), a onda 7 sekundi 0 KB/s, i tako non stop. Znaci neko limitira, neznam dali je Rapid ili provajder (Beotel).
Neka ovde svi iznesu kakva je situacija kod njih, znaci sto premium sto free na raznim provajderima i raznim vezama(cable, adsl, wireless...).
edit: 100MB mi skida prosecnom brzinom 24kB/s.

Poslednja izmena:
Meni na SBB skida ~240kb/s, isto kao i sa neta, uvek :)

I kakav je to limit od 2.66GB dnevno, ja sam sinoć stavio da se skidaju neki HD ripovi, uglavnom oko 10GB i skinulo se u toku noći...?

Dnevni limit od 2.66GB/80GB mesecno. Dok ti traje stari Premium nalog, vazice ti stara ogranicenja, a ova nova od kada budes prvi put produzio Premium nalog.
Jel ti ova brzina 240kb/s ili 240kB/s. Nadam se da nije prvo jer onda limitiraju i Premium nalog.

Produžio sam pre dva dana, tako da važi po novom.

I da, 240 kilobajta u sekundi... SBB 2048/256 :)

Meni na SBB skida ~240kb/s, isto kao i sa neta, uvek :)

I kakav je to limit od 2.66GB dnevno, ja sam sinoć stavio da se skidaju neki HD ripovi, uglavnom oko 10GB i skinulo se u toku noći...?

Pa limit je u stvari 80GB mesecno, odnosno ispada 2.66 dnevno, e sad ako ti npr danas ne iskoristis tih 2.66, to ti se prebaci na sutrasnju kvotu i tako dalje... Jao divno, 2MBit/256, samo se ti hvali neko od novih moderatora ce ti lupi ban :d:d

Kakva vam je brzina na Rapidshare u poslednje vreme.
Proslog meseca sam bio na premium-u, na ADSL 512K i islo je non-stop maximalnom brzinom, 56KB/s. E od tada se svasta promenilo sto na rapidshare (limitirani max. down na 2.66GB dnevno i ostalo), sto na ADSL (porastao na 768K). Sada mi rapid radi sporo (doduse nisam uplatio premium vec skidam kao free user), ne znam dali je drugacije na premium nalogu?
Protok mi je vrlo cudan. Evo bas gledam grafik, ide otprilike 3 sekunde max brzinom za moju vezu(oko 80KB/s), a onda 7 sekundi 0 KB/s, i tako non stop. Znaci neko limitira, neznam dali je Rapid ili provajder (Beotel).
Neka ovde svi iznesu kakva je situacija kod njih, znaci sto premium sto free na raznim provajderima i raznim vezama(cable, adsl, wireless...).

Kod mene se to dešava od 18 časova pa sve do 1 noću. Posle toga ide sve normalno. To jest uzima ceo protok. Verovatno zbog opterećenja koje tada nastaje jer mislim da je tada mnogo veći broj ljudi pored računara nego u 9 ujutru.
Inače koristim Telekomov paket 768k.

:wave:

Pa limit je u stvari 80GB mesecno, odnosno ispada 2.66 dnevno, e sad ako ti npr danas ne iskoristis tih 2.66, to ti se prebaci na sutrasnju kvotu i tako dalje

Aha, jasno je sad. Dobro, to mi i odgovara, ranije sam svlačio kao manijak bez ikakve potrebe pa sam cepao 300-400GB mesečno i onda većinu stvari brisao (verujem da nisam jedini), dok sad skidam samo ono što mi treba, pa mi mnogo više znači da nemam dnevni limit, tj. da ne moram da ograničavam DL brzinu da bi izbegao "probijanje"...

mislis da je bolje da te oni ogranice, nego da naucis sam sebe da kontrolises ?

IKOM kablovska ista situacija paket 1024/256. Megaupload, Filefactory, Netload i ostali kucaju na 120, samo rapid pravi problem.

U trenutku pisanja i rapid kuca na 120. Tako je svaki dan u ovo vreme, pa sve do 15h.

Poslednja izmena:
već je bilo rasprava o ovome...

inače:
- kući: ADSL 768k, 18 sati dnevno ide max. brzinom (70-80kB), 6h primetno uspori (25-30kB) ;)
- posao: SBB 1mbit, od ujutro dok ne krenem kući ide max. (~120kB)

Meni na 384 ide maximalnom brzinom i danju i nocu sto i nije mnogo tesko sobzirom na briznu :)
mada ume ponekad da zaglavi na 30kb/s pogotovu uvece i popodne

Nisam video. U čemu je problem rapid ili provajder?
hm, o kom problemu pričamo? O brzini RS-a? Nema tu nikakvog problema, RS omogućava prvo max. brzinu za Premium korisnike, pa šta ostane, rasporđuje Free korisnicima...

sve lepo piše na RS.com ;)

Nema tu nikakvog problema, RS omogućava prvo max. brzinu za Premium korisnike, pa šta ostane, rasporđuje Free korisnicima...
Problem je ako ništa ne ostane, kao što se desilo pre neki dan, pa me je Rapid ladno otkačio sa "previše korisnika, probajte opet za 2 min". :D

Imam identičan problem, samo što sam na kablu kod IKOM-a. Preciznije ovako se ponaša od 15h-00h, nekada zna da bude i od 13h-01h. Ovo je počelo da se dešava od kada su ubrzali internet, pre se nije dešavalo. Ovo važi samo za RS, sve ostalo ide normalno.

Od kada je ubrzan internet, i devojka mi ima problem sa torentima. Ona je na Beotelu paket 768. Kaže da joj torent ide užasno, da je pre bilo mnogo bolje.

Meni je do pre par dana radilo skoro uvek puna brzina na 768, a zadnjih 5-6 dana nikako da dostigne ni polovinu, obicno se vuce oko 30-40 kB/s.
Sad moram da stavljam sa dva razlicita fileshare servera :d, da bi dobio maksimum.

Meni savrseno radi, imam preko 170kb/s konstantno.

I da napomenem, koristim RapidwareX, malo konfuzan i bez nekih osnovnih opcija ali meni najbolji download manager za Rapidshare.

Poslednja izmena:
da sam znao da postoji dnevni limit nikad ne bih uplatio za 6 meseci. kakvo razocarenje

Evo meni od kad sam preso na 2MB kod sbba brzina ide 218 konstantno .

Evo danas rapid nece 24 kbps da predje nikako :(

Da li se vama dešava da Download na Rapidu posle određenog vremena stane??? Nisam utvrdio o kojoj se vremenskoj razlici radi ili broju fajlova ako je već do toga???

Ranije mi se ovo nije dešavalo, koristim USDownloader 1.3.4.9

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno