Šta je novo?

Random zapucavanje i BSOD ( BUGCODE_USB_DRIVER ) 0x000000FE

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
U pitanju je Lap MSI L710 kojem su crkli USB-ovi i LAN posle udara groma, pisao sam o tome ovde.
OS je XPSP3 a ovi BSOD-ovi i zapucavanje su verovatno povezani. Najpre sam mislio da je posle udara grom crklo josh neshto na njemu i testirao sam memoriju i video da je izgoreo jedan slot pa sam iz njega izvadio memoriju a ostavio samo u onom drugom ispravnom. Gold mem je posle proshao nekih 6 sati bez greshke. Ali zapucavanje se nastavilo.

Crknute USB-ove i LAN lap normalno vidi ali sam ih disablirao u device manageru ( u BIOs-u nema opcija da se disabliraju ) nek sluchajno nemam nekih nestabilnosti ali nepomaze...

Posle sam testirao lap sa AtiTool-om i Prime95 u isto vreme. Isto je proshlo bez greshke ( ali tad na lap nije bio prikachen Cable modem koji mislim da je uzrok problema ):
64e4783856.jpg

E sad BSOD-ovi su se pojavili samo danas i sve ukazuje na Cable modem ( Motorola SB5101 ) iako je on prikachen na USB od prvog dana kako sam intalirao OS.
Naravno da nemogu da ga prikachim na LAN kad je isti crkao.
Znachi nema pravila kad se zakuca ili dobijem BSOD. nekad je posle 5 min nekad posle 3 sata dali je idle ili load skros je nebitno... Jedno je sigurno zakucava i baca BSOD-ove samo kad je na njega prikachen modem.

Evo screenshot greshke posle BSOD-a:
7d981a5fa6.jpg

Izvinite na duzem opisu ali informacija nikad dosta 🙂
Samo da naglasim da ovaj isti modem radi bez problema nakachen na USB na mom desktop rachunaru sa istim OS-om i skoro pa svim istim instaliranim programima.

Kako da reshim problem ??

Poslednja izmena:
Je l' ti radi wifi na tom laptopu? Znam da je dodatna investicija, ali možda možeš kupiti neki jeftini wireless ruter (tp-link 340g za cca 2700 dinara) i onda da nakačiš cable modem na njega i da se kačiš preko wifija na net.

Hteo bih nekako da izbegnem da kupujem router, malo sam u shkripcu sa keshom a i da nisam to nije reshenje poshto modem mora da bude spojen na USB zato shto lap koristim na poslu a na firminim rachunarima uskoro necu imati net ( zavrnuce nam slavinu ) odnosno: cable modem ce sa mreznim kablom biti spojen na jedan router pa na drugi router i odmah posle prvog ce biti zavrnut sav internet saobracaj osim za nekoliko programa koje koristimo za posao. Naravno da tu sa routerima necu moci da se petljam pa da omogucim sebi net... Ali nash admin nezna da ovaj moj cablovski provajder dodeljuje 2 IP adrese sa jednim modemom znachi on uzme jednu sa LAN kablom koji vuche dalje do routera i deli net sa te jedne IP adrese a ja sam mislio da se ushtekam na USB.

Wi-Fi kartica radi a i komshija ima nezashticen wi-fi 🙂 ali ima samo 512 kbps a u principu necu da se shtekam na njega.

I da nebude zabune kad sam rekao da je modem nakachen na USB nakachen je na USB PCMCIA karticu koju sam kupio.

Poslednja izmena:
Dovoljan je jedan prolaz u Gold Memory ili Memtest86 programima, cemu 6 sati testiranja? 😉

Poslednja izmena:
^^
Hteo sam da budem siguran 🙂

Ma ok, slazem se, nego iz iskustva kazem, ako je prosao jedan prolaz, procice i vise osim naravno ako ne dodje do veceg zagrevanja modula.

Nazad
Vrh Dno