Šta je novo?

Random BSOD

probotzor

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2012
Poena
315
Radi se o Lenovo u41-70 laptopu koji je star 11 meseci.
Ukratko i5 5200u, 8gb rama, 480gb ssd.
Koristim original Win 10 pro i dobijam random bsod bar dvaput dnevno.
Bukvalno samo stoji upaljen i nemam nista otvoreno, samo sedi na desktopu i dobije bsod.
Pustim video, dobije bsod.
Udjem na bench, dobije bsod.
Ali u dosta slucajeva ne dobije, vec se desavaju totalno random i totalno na neke random akcije.
Nikada ne izbaci koji je tacno error u pitanju.

Proveri ssd, memoriju, temperature...
Proveri device manager da nemas nekih upozorenja.
Od kada imas taj problem? vidi sta si imao od update.

Ispravni delovi, temperature super, nije ni topao na dodir laptop, tako da nisam ranije ni mislio da proveravam.
Nema upozorenja nikakvih.
Nisam siguran od kad imam, imao sam i pre proslog updatea ja mislim.

Pogledaj u listu update da nije bilo update za neku komponentu, zvuk, wifi, graficku...

Intel Corporation driver update for Intel(R) HD Graphics 5500

samo ovo

Da li si sa programom BlueScreenView probao da vidis sta izaziva bsod?

caused by driver:
Ndu.sys
ACPI.sys
tcpip.sys
fwpkclnt.sys

ovo je par poslednjih

Poslednja izmena:
Ja bih na tvom mestu probao neki butabilni USB sa alatima poput Parted Magic i malo ga tako koristio i istresirao, čisto da sigurno utvrdiš da li je u pitanju sistem ili hardver.
Ako i tada zeza - u servis, ako sve radi kako treba - preformatiraj particiju i reinstaliraj Windows.

Drajveri najverovatnije, safe mod pa vidi da li se dogadja ponovo.

Drajveri, i to za grafiku, garant. Probaj drugi drajver za grafiku.

Tri od četiri izlistanih vezani za mrežu. Možda miš. k'o kod @cimi-ja ;-)

Tri od četiri izlistanih vezani za mrežu. Možda miš. k'o kod @cimi-ja ;-)
Ma da, ali sam ja imao sličan problem, ponekad bsod i zvuk i video nesinhronizovani. I isto ispalo da su problem ndsis. sys i tcpip. sys... pa i za wifi driveri, nema šta nisam probao i na kraju da probam još drugi driver za grafiku i rešim problem.

Wifi , ethernet ili driver za graficku , za pocetak za sve ovo ubaci najnovije drivere , nemoras sa Lenovo sajta , slobodno mozes i sa Intel sajta za graficku.

sa intel sajta i imam drajver za graficku, ovo ostalo je automatski nasao

juce recimo nisam imao bsod, totalno se random javlja

Danas upalim laptop and ono ne radi touchpad pomeranje kursora i zakucana je volume down kontrola gore levo na ekranu i ne mogu uopste da pojacam zvuk. Reinstal sistema nije resio problem, dodje mi da bacim latop. Linux nece ni da butuje sad, non stop treperi slika prilikom butovanja koje traje vecno.

nisam, nemam alat kod sebe sad da otvorim laptop, moraju da se skidaju cela ledja da bi se pristupuilo ssd

ma evo instalirao sam mint, hteo je da se butuje lepo

sve radi bez problema i zvuk i touchpad... kada upalim windows, opet isti problemi kolko god puta ga reinstalirao clean

stavio sam i najnovije drajvere, a usb sam napravio preko media creation toola... ovaj laptop je od samog pocetka imao razne probleme sa windowsom

ostavicu ga na mintu za sad

Nazad
Vrh Dno