Šta je novo?

RAM u porastu

trens

Poštovan
Učlanjen(a)
16.07.2015
Poena
54
Ovako,nisam siguran oko ovoga sta je po sredi pa cu probati da objasnim najbolje sto mogu : dok igram neku igru,za primer evo GTA V i DA:Inquisition stalno mi je upaljen Msi Afterburner da proveravam memoriju i potrusnju,e sad zadnja dva parametra koja sam stavio da nadgledam su ram usage i Pagefile usage,i sad me zanima sta ce se desiti ako mi ram u igri konstantno raste,tj ne bas tako ali onako vise je u porastu nego sto opada.Ovako nekako,ja imam 4gb ram i sad dok npr igram GTA ram je u porastu sto sam vise vremena u igri,evo na slici sad gledajuci ram usage pise 3200mb sta ce se desiti ako ram usage dodje na 4gb a moj kompjuter ima 4gb memorije?I da li moze nekako da se taj ram fiksira da ne predje 4gb?Hvala.
GTA5 2015-09-28 00-28-13-73.jpg

P.S. Da li to mozda ima neki memory leak il slicno,inace windows u idle-u je normalan ram je oko 1,3-1,5 zavisno dal mi je otvoren neki browser,winamp ili slicno.
P.P.S. evo uspeo sam i full sliku.

Prilozi

• GTA5 2015-09-28 00-08-26-61.jpg
    GTA5 2015-09-28 00-08-26-61.jpg
    94 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Zar ti nije u interesu da se iskoristi sav raspoloziv ram zarad boljih performansi? i svakako nece trositi 6gb ako imas 4gb :d a btw sweet spot za gtaV je ~6gb, igrao na 4gb stucne po nekad, kasnije dodao jos 4gb, ukupno 8, nikad stucnulo nije a potrosnja oko 6gb...

da ti jede ram u idle, pa i da se zabrines sta to trosi, a ovako opusti se i igraj gta :p

da ti jede ram u idle, pa i da se zabrines sta to trosi, a ovako opusti se i igraj gta

+1 :)

4gb za igranje postaje malo. Ako si u mogucnosti dokupi jos 4gb.

Pa nece se desiti nista. Bice ti zauzet sav RAM i kompjuter ce poceti da koristi Pagefile na HDD-u ako bude potrebno. Nije mi jasno pitanje oko ogranicavanja RAM-a na 4GB posto si vec i ogranicen sa 4GB jer toliko i imas. Mozda mislis da iskljucis Pagefile. To je moguce ali desavace ti se da neke igre ili programi nece ni da se pokrenu ili da ce ti Win i programi pucati. Ja imam 8GB RAMa i smanjio sam Pagefile da zauzima od 512MB do 1024MB max.

Hvala,ma znam da jeste poenta al ipak pitam,mada sad sam stavio windows 10 na drugu particiju I bas mi lepo sljaka i DA:I i GTA 5 iako dodje nekad na 4gb I SOMA koja se vrti oko 2,8gb u igri,cak izgleda da klizi bolje,,a GTA mi radi ekstra jer sam tweakovao ini fajl da nema senki pa zato i radi bolje.Inace razmisljao sam bar jos 2gb a 4gb bi mi bilo ekstra pride ali imam ddr2 a on je sad vec mator i skuplji je naravno,al bar 2 mi je must.Hvala za odgovore.

Poslednja izmena:
Vrh Dno