Šta je novo?

RAM test

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Neki program za testiranje RAM-a po mogućstvu da se ne startuje sa floppy diska ili CD/DVD-a?

Hvala unapred... Postoji ovo uopšte?! :zgran:

Ovako nesto?

Prilozi

Pretpostavljam da nemas mogucnosti da testiras sa floppy-ja ili cd-a, ali se postavlja pitanje validnosti ovakvog testa, a Lukija je objasnio zbog cega.
Za test memorije je potrebno da ista bude sto slobodnija u smislu da nema mnogo aplikacija koje su aktivne. Zato je idealno okruzenje za testiranje ono koje se dobija pokretanjem programa sa nekog butabilnog medijuma (floppy, CD, flash disk ...) jer se u tom slucaju startuje samo test program koji po pravilu uzme malo memorije. Jos jedan od razloga zasto ne treba testirati pod Windows-om je mogucnost corrupt-ovanja registry-a ili fajl sistema ako memorija nije stabilna. Dok to memory tester otkrije moze biti kasno jer se samo corrupt-ovanje moze desiti prilikom ucitavanja OS. Ako vec insistirate na ovakvom nacinu testiranja, uradite backup particije gde je instaliran OS (najpopularniji je Ghost).

Pozdrav!

To i ja mislim, pa ram testiram ISKLJUCIVO sa diska.

Hvala. Onda ću i ja sa CDa. 🙂

Najbolje GoldMemory sa CD-a/floppy, mada odlicno rade i prime blend test i S&M memory test iz windowsa 😉

@banzaiii: Znam koji programi valjaju za Ram test... Ipak, hvala.

Floppy drive sa izbacio odavno. Koristim samo DVD medije i ne pamtim kada sam kupio prazan CD. Zato nemam CD, a žao mi je da na DVD narezujem 2Mb nekog programa za test memorije...

Je l' ti zao i da das 15 dinara za prazan cd? 🙂

Vojkan je napisao(la):
Je l' ti zao i da das 15 dinara za prazan cd? 🙂
Kupujem DVD u kraju. Verbatim 16 za 30 dinara na štapu. Imam nove kutije... Mrzi me da idem do grada da kupim, a nisam blesav da kupujem u knjižarama za 50 dinara CD. :zgran:

Diabolique je napisao(la):
E da ne bese memtesta sad bih imao TyRex memoriju u kompu. Gold memory prolazi a memtest puca odmah. Pre toga sam se uverio na pqi memoriji.
Ma Memtest86+ je zakon. I ja sam imao slučaj kad je Gold prolazio a ovaj pucao. Pisao sam detaljno ovde o tome.

I nema govora o tome da je Memtest nešto tripovao, jer ja nisam testirao zato što sam bio zaludan nego zato što sam svakih pola sata (ili češće) imao BSOD.

Poslednja izmena:
Moja preporuka je Gold, mnogo puta mi je memtest prijavio OK memoriju, nakon čega je Gold našao greške.

Ja sad ne znam na šta vam se odnosi termin 'pucao' ali ako vam se dešavalo (kao meni) da Memtest stvarno pukne u toku rada (izleti u dos) to ne znači i grešku na memoriji.

dexx je napisao(la):
Ja sad ne znam na šta vam se odnosi termin 'pucao' ali ako vam se dešavalo (kao meni) da Memtest stvarno pukne u toku rada (izleti u dos) to ne znači i grešku na memoriji.
E, jest, ja sam juče siš'o od ovaca pa ne znam razliku između pucanja programa i toga kad kaže da je na toj i toj adresi umesto toga i toga ta i ta vrednost.

Ma neka svako koristi šta god hoće, ja svakako ne koristim jedan program kad testiram memoriju, ali moja iskustva su ovakva kako sma rekao.

Nazad
Vrh Dno