Šta je novo?

RAM, staro za novo?

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
Da li neko zna da li u Beogradu neko radi zamenu stare memorije za novu + doplata, naravno. Zainteresovan sam da uzmem 400MHz memoriju a da dam svoju 333MHz.

Kod bilo koje firme koja to radi, ćeš proći lošije nego da prodaš svoju memoriju i kupiš drugu...Zato najbolje daj oglas da prodaješ ili menjaš uz doplatu sa nekim kome ne treba 400 mhz memorija.

Nemoj to raditi,sacekaj DDR II,inace ne vredi trud i novac.

rekao sam da necu da pisem u ogijeve topice, ali moram...

noki: ju boze kakav savet |)))
kad bude ddr2 moze komotno celu masinu u djubre, sto sad ima, a ne da menja memoriju...

A sto mogu celu masinu u djubre? Da li zbog toga sto sadasnja ploca moja ne podrzava DDR2/ postoje posebne ploce koje podrzavaju tu memoriju.

Mozda ste u pravu da je ipak bolje da prvo prodam svoju pa da uzmem drugu.
Iskreno, ne verujem da bilo kome treba 333MHz a da mu ne treba 400MHz.

U stvari, ta 400MHz memorija mi treba tek kada sledeci put budem menjao procesor (sto ce po nekom pravilu biti leta 2005.) jer sadasnji proc. radi na 166MHz (Barton 2500+).

Ma DDR2 je bulja, ako je verovati testovima u Digitalu...

Ja sam u Novi (doduse, pre dve godine, za potrebe Warcrafta 3 😀 ) zamenio svojih 128MB za 256MB uz doplatu, i nikakvih problema... ali opet, to je bilo pre dve godine...

zivo me zanima koji ce proc ogi da ubode umesto 2500+, a da iskoristi 400fsb...

sto se ddr2 tice, trenutno jesu krs, ali ce sve bolje intel ploce da guraju taj krs i to je to... tek se ubrzavaju, a mogu jos dosta da idu, samo ce latencije da ostanu visoke...
u usa su svi proizvodjaci poceli da prodaju ddr2 i to nije bas toliko skuplja od kvalitene ddr1

Sav polovan hardver prodajte, za novac, i posle kupite ono novo sto vam treba.
Skoro nikad vam se ne isplate te trange-frange transakcije.

Jos kad bih u Sapcu mogao tako lako da ga prodam...

danijel00 je napisao(la):
zivo me zanima koji ce proc ogi da ubode umesto 2500+, a da iskoristi 400fsb...

400MHZ memorija (DDR) bi radila sa Bartonom 3200+ na tih 400MHZ koji inace radi na 200FSB. Sa mojim 2500+ ne moze da radi na 400 jer on radi na 166MHz a ne mogu da ga o/c na vise od 182FSB.

A ti planiraš da u leto 2005. kupiš bartona 3200+? 😀 😀

Zato ja ne odgovaram na njegove postove vise...

sad bih mu ja rekao da taj fsb od 186 meni vise lici da ta memorija od 333 nije mogla vise, a ko zna i kakva je ploca, ali necu... takodje bih mu rekao da 3200+ nece biti da se kupi, a i da kupi dobitak ce mu biti jako mali, tako da ce eventualno biti neki sempron, 3100+ ili slabiji, a da je to efektivno slabiji proc od 2500+ bartona, ali necu ni to da mu kazem... vec sam pokusao da mu kazem da ako za godinu dana bude hteo neko ubrzanje morace da kupi sve novo, ali on to nije skontao, tako da ne bi ni ovo...

vezbam samokontrolu i autocenzuru na ovom forumu... to mu je ionako najkorisnija primena...

Nazad
Vrh Dno