Šta je novo?

ram+graficka+kuciste=komp.

marsi

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
320
ovih dana treba da mi stigne barton 2500 mobile i vec imam abita nf7-s i jos 220 evra. e sad ono sto nemam i treba da kupim je: ram, graficka, i kuciste.
jedino sto sam do sad odlucio je da trebam da uzmem neki big tower (nov ili polovan), verovatno chieftec. nov je oko 115e, minus 30e napajanje koje imam, tako da mi ostaje oko 135e za ram i graficku, i dilema da li mi stvarno treba big tower.
obzirom da trenutno bas i nemam vremena da blejim po netu (ispitni rok) svaka sugestija mi je dobrodosla...
masina bi trebala da non-stop radi u OC rezimu...

Ne treba ti Big Tower. Zista su retke primene gde je neophodan. Uzmi slobodno mediumtower chieftec-a.

Medium tower Chieftec ti je dovoljan ali je razlika u ceni izmedju medium i big mala.

Ja sam se tako odlucio za big tower jer mi je razlika bila 1000din, i nisam se pokajao, uzeo sam bravo seriju.

ma uzecu i ja big tower jer kao sto rece razlika u ceni je mala oko 10-15%, tako da je izbor kucista zavrsen, ostali su jos ram i graficka.
malo sam blejao po netu i najvise mi se svidela GeCube ati radeon 9550xt, jer su uspevali da je sa 250/200 kloknu na 465/330 a i cena kolko sam video na newegg-u je 85 dolara, samo problem je sto nisam uspeo da je nadjem kod nas... te ostaje dilema da li 9600pro i memoriju ili 9550 i dobru memoriju.
sto se memorije tice, vidim da ljudi savetuju kingmaxa, meni je nesto zapao za oko geil pc3200, sa plavim hladnjacima....

vidi geil nije los, mada corsair je pun pogodak, za 2 godine masovne prodaje, ni jedan na reklamaciji, a kingstona je bilo dosta, sa kingmax nisam radio.

Paradigma je napisao(la):
Ne treba ti Big Tower. Zista su retke primene gde je neophodan. Uzmi slobodno mediumtower chieftec-a.

Bogami, kad pocnu da udaraju graficke u hardove i ne mozes da dofatis ni jedan kabl onda znas da ti treba veeeeliko kuciste :d

Stojcha je napisao(la):
Bogami, kad pocnu da udaraju graficke u hardove i ne mozes da dofatis ni jedan kabl onda znas da ti treba veeeeliko kuciste :d

Garantujem da ce u ATX (Longer Version) & EATX kuciste biti dovoljno prostrano za sve sto pominjes. To su dimenzije mog Xasera III a u njemu ce plocica cini malena. :smoke:

Garantujem da ce u ATX (Longer Version) & EATX kuciste biti dovoljno prostrano za sve sto pominjes. To su dimenzije mog Xasera III a u njemu ce plocica cini malena. :smoke:

Eeee... :d

Ja trenutno jos uvek imam Xaser II koji je po duzini (dubini ? :d ) isti kao III-jka i mogu ti reci Gainward 6800GT udara u diskove :S:

Morao sam da provlacim SATA kablove kroz kuler od graficke a molex za napajanje na grafickoj sam bukvalno isekao plastiku i ostavio samo metalne konektore da bi stalo.... za plocu i da ne pricam...

Montaza graficke cirka 2 sata :d :d :d nikad se vise nisam namucio (a na kutiji pise 'Easy to install' :p )

Stojcha je napisao(la):
Eeee... :d

Ja trenutno jos uvek imam Xaser II koji je po duzini (dubini ? :d ) isti kao III-jka i mogu ti reci Gainward 6800GT udara u diskove :S:

Morao sam da provlacim SATA kablove kroz kuler od graficke a molex za napajanje na grafickoj sam bukvalno isekao plastiku i ostavio samo metalne konektore da bi stalo.... za plocu i da ne pricam...

Montaza graficke cirka 2 sata :d :d :d nikad se vise nisam namucio (a na kutiji pise 'Easy to install' :p )

U trojci je kavez sa diskovima zarotiran za 90°, i evo kad bacim pogled od kraja 6800GT kartice do tog kaveza imam jedno 15cm. Malo je suludo nekome savetovati tower pa vecina piski od srece kad nabave Chieftec DG kuciste, a ne DX ili ne daj bože Xaser III. Oni kojima treba tower ti ovde ni ne postavljaju pitanja.

Lepo ti metar u šake pa proveri da se nisi prevario. Ovo moje je duboko 56cm.

Poslednja izmena:
U trojci je kavez sa diskovima zarotiran za 90°, i evo kad bacim pogled od kraja 6800GT kartice do tog kaveza imam jedno 15cm. Malo je suludo nekome savetovati tower pa vecina piski od srece kad nabave Chieftec DG kuciste, a ne DX ili ne daj bože Xaser III. Oni kojima treba tower ti ovde ni ne postavljaju pitanja.

Lepo ti metar u šake pa proveri da se nisi prevario. Ovo moje je duboko 56cm.

E, to sam zaboravio :d
Stvarno kod 3-jke je zarotiran drive bay pa ima vise mesta. Kod 2-jke su diskovi po duzini (tj. u klasicnom polozaju) pa ima mnogo manje mesta nego u 3-jci.

P.S. Isto 56cm

Poslednja izmena:
Vrh Dno