Šta je novo?

Rainbow portal

dzudzubajac

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2005
Poena
825
Ima li nekog da se zanima sa ovim chudom?
Meni ne polazi za rukom da ga instalisem na mojoj masini...

U čemu je problem?
Šta konkretno ne uspevaš? Koju verziju si skinuo?

Skinuo sam najnoviju verziju (2006), na cistu masinu instalirao SQL server, Visual studio 2003 i pokusao da instalisem Rainbow po onom tutorialu sa sajta, znaci:
-napravim folder na hardu
-kopiram sve fajlove
-u IISu napravim sajt,povezem ga sa gore-spomenutim folderom,dodelim mu prava (probao sam i da mu dam sva prava a ne samo read i script)
-startujem onaj skript koji treba da napravi bazu

E tu je bio prvi problem - na jednoj masini nikako nece da mi pristupi bazi. Cackao sam oko connection stringa, rucno pravio logon i usere za bazu i ne vredi. Da bude jos cudnije na drugoj masini mi je sve to uspelo iz prve.
Lepo imam bazu (jos uvek je prazna,ima samo usere koji su potrebni rainbowu: asp.net (tako nesto)) ali kad u browseru odem na rainbowportal umesto da me doceka ona poruka o uspesnom instalisanju samo mi izlista sadrzaj .aspx stranice koju bi trebalo da otvori...

Kontam da je tu problem oko IISa ali ne znam sta vise da mu radim...

Inace,na poslu isto radim sa rainbow portalom i ljudi mi kazu da je bila muka instalisati ga...

U sql serveru napravi praznu bazu koja se zove Rainbow.
U folderu od rainbowa nađi web.config i podesi naziv baze, servera, user i pass u ConnectionString-u (da li znaš gde se to nalazi? treba li da stavljam copy paste?)
(neka ti bude za početak "sa" user)
U IIS-u kad si napravio virtual folder na primer "Rainbow" da li si ga proglasio za applikaciju to jest da li ti je u IIS-u za njega nacrtana ikonica zupčanika u treeview-u?

Ako si sve uradio ok, kada startuješ prvi put sam će te pitati da uradi update baze,i radi to automatski.

Hmmm, čini mi se da moraš na folder gde si iskopirao fajlove dati full pristup COMPUTERNAME\ASPNET useru ako želiš da ti piše error logove

Radim sa Rainbow-om skoro 2 godine i nikada nisam imao većih problema sa čistim instalacijama.

Poslednja izmena:
Znaci sve sam tako podesio kako si opisao i ne radi. Sve nesto kontam da mi je problem do IIS-a,pokusacu njega da reinstaliram.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno