Stigao je novi RaiPay jednom klijentu kog znam, pretpostavljam zato što je u beta programu, a i budući da ostalima nije, čak ni sa istim modelom telefona.
Uparivanje je bilo malo neintuitivno, jer te šeta između RaiPay-a, Play prodavnice (kao da se uveriš da je Moja mBanka preuzeta odatle) i Moje mBanke. Čak nije ni uspelo iz prve (ono njihovo klasično grrrrr), ali iz druge je bilo okej. RaiPay bukvalno otvori Moju mBanku i samo je potrebno ulogovati se, mada je i to malo neintuitivno, jer te u samoj mBanci ništa ne navodi na to. Ona se prosto otvori i očekuje se da si prethodno u RaiPay-u pročitao šta treba da uradiš. RaiPay usput napominje da su plaćanja od trenutka ažuriranja do trenutka uparivanja onemogućena.
Nakon logovanja, mBanka te vrati u RaiPay, u kom se pojavljuju sve kartice, uključujući Dine. Nažalost, a opet krajnje očekivano, Dine se ne mogu digitalizovani, ispod njih stoji sledeća napomena: Ova kartica ne ispunjava uslove za NFC aktivaciju. Ista napomena stoji i ispod neaktivnih Visa.
Ukoliko je kartica blokirana, u aplikaciji je zatamnjena uz crvenu napomenu: Vaša kartica je zaključana. Moguće je otključati je u RaiPay-u, ali tu mi se čini da imaju neki bag, jer u mBanci ta kartica ostaje blokirana. Osim toga, otključana kartica ne može ponovo da se zaključa nego je nephodno odblokirati je u mBanci, pa opet blokirati, da bi se u RaiPay-u još jednom prikazala kao zaključana. To, doduše, možda i nije bag, nego je ideja da nekako dozvole korišćenje tokena, a da je samo plastika blokirana, ali nisam sasvim siguran.
Ukoliko kartica nije blokirana, ali nije ni aktivirana (bankomat i slično), opet će biti zatamnjena, ovog puta uz plavu napomenu na engleskom: Your card needs to be activated. To vidim kao glavnu pozitivnu novinu, jer mBanka nema informaciju o tome da li je kartica aktivirana. Ne postoji mogućnost da se kartica aktivira u RaiPay-u, tako da je očitavanje čipa negde uz kucanje PIN-a i dalje imperativ kao prva (trans)akcija. Bez toga se kartica ni ne može digitalizovati, stoji već pomenuta napomena da ne ispunjava uslove.
Očekivano, nova verzija nema mogućnost ručnog dodavanja kartica, tako da ne možete dodavati tuđe kartice. Ko je to već radio, pretpostavljam da će mu biti obrisani ti tokeni nakon ažuriranja.