Šta je novo?

RAID

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

PHENOM II

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poena
169
Imam dva hard diska WD 250GB Sata i 750GB Seagate isto Sata.E sad ovaj WD mi je vec bio u kompu i podeljen je na 4 manje particije i na jednoj od njih je OS XP.Hteo bi da stavim ova dva hard diska u RAID ali da dobijem na brzini.Pa se pitam da li i to moglo da se uradi bez obaranja sistema nekako_Ovaj seagate 750GB nebih delio na particije jer bi ga koristio za skladistenje filmova ,muzike ,igrica....Pomoccc:wave:

Stavljanjem diskova u raid gubis sve podatke sa svih diskova, kao i sve particije, kao prvo.
Kao drugo, ne mozes ta dva diska staviti u RAID. Treba da budu iste velicine i pozeljno isti modeli.
Cak i da mozes, dobices dva puta po 250GB a sad imas 1TB.
Jos malo prouci RAID nizove pre nego krenes u neke operacije, jer cim ti kazes "zelim da ih stavim u raid da bi dobio na brzini..." znaci da nisi jos dovoljno izucio raid tematiku.

Ima pojasnjeno bar milion puta. Postoji pretraga, postoji google. Da nije vec objasnjeno toliko puta objasnio bih ti ali ovako, radi isto ono sto i drugi rade, pretrazuj ;)

Ne mogu se pise odvojeno;)
Ja sam ti sugerisao sta moze i kako, ostalo je na tebi.. Ako zelis raid, nabavices odgovarajuci disk i predznanje :d

Ne bi da mudrujem mnogo ali stavio sam ovaj Seagate 750GB u komp i sad u BIOS-u ga vidi kad udje u OS XP opet se vidi u Device Manager ali ga ovako nema ne vidi ga u My Computer.Hahhah drame!!!
Pisem na brzinu. I nisam pitao da mi pomognete oko pravopisa nego oko harda.Bolje i da nisam pitao.Ti ako nemas nista pametno da kazes bolje cuti.

Poslednja izmena:
Znas onaj smajli posle moje recenice o gramatici bi trebao da ti kaze nesto.
Ti ako mislis da sam ja prekrsio pravila foruma, lepo imas dugme sa uzvicnikom kojim mozes da prijavis moj post i obrazlozis to sto mislis.
A ti, ti sigurno nisi procitao pravila foruma. Zato te molim procitaj ih ponovo.
Evo mali izvod:
Kada nađete odgovarajući (pod)forum, pogledajte prvo da nije neko već postavio to pitanje - možda već postoji gomila serviranih odgovora. Ukoliko i pored toga postavite pitanje koje se praktično ne razlikuje od 2cm niže postavljenog pitanja, moderator će ga najverovatnije zaključati ili ukloniti.

I ako dalje mislis da ja imam nesto protiv tebe, slobodno me prijavi ali ja licno mislim da ti ovde samo skupljas postove ne bi li dobio Member status.

Zato, ovom prilikom, molim moderatore da ti obrisu celu temu jer je sazvakana, prezvakana i sl.. :p

Hahahahah nemoj da si sitna dusa imam problem kupio sam ovde na forumu hard disk od coveka necu da pominjem ko je jer je nebitno.I pravo da ti kazem trazio sam pomoc jer neznam ,nemam iskustva sa tim uopste znaci kada je RAID u pitanju.Onda upadas ti dobro reko si mi da ne moze odnosno da bi bilo suludo tako nesto_OK.Ali pravo da ti kazem nervira me kad se odlazi od teme jer ja imam problem a ti pricas o pravopisu,ostavi to po strani.Pomogni ako mozes da pomognes.Da te prijavim ne pada mi napamet ,svasta pa nasta ti ja licim.Ja nisam doso na ovaj forum da se tuzakam ni sa toobom i ni sa bilo kim,vec da nesto naucim i da pomognem nekom ako sam u mogucnosti.Niti sam tu da sugerisem moderatorima sta ce da brisu i koga ce da banuju.
Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno