Šta je novo?

raid-pitanje

Meni je RAID u stripe rezimu na prethodnom racunaru (2x Maxtor DM9+ 80 GB) doneo ocigledan brzinski skok u svakodnevnom radu. Za podatke koji su mi bitni sam ubacio jos jedan isti takav, a uz to i ako bi se dogodilo da elektronika zvekne na nekom od ovih iz RAID-a lako bih je zamenio.

StORM48 je napisao(la):
Dva puta brže podizanje sistema!? Nisam siguran da uopšte imaš predstavu šta tvrdiš. Kada bi na podizanje Wina uticali isključivo diskovi, to bi možda i moglo da bude istina.

'oće to...
Hajde, pošto ne koristim jedini RAID ovde... neka i drugi korisnici kažu da li im se Win podiže duplo brže? Čak ni 2xWD Raptor76GB ne može da podigne Win duplo brže posle nekog perioda. Štaviše, duplo brže podizanje radi samo dok se ne instaliraju svi drajveri , malo više fontova i poneka aplikacija. Već tada nema ništa od duplo bržeg podizanja. Napominjem - WD Raptor, sa Adaptecovim 3rd party RAID-om.

Toliko o tome, a sad da Ti skrenem pažnju da nisi baš najpažljivije pročitao na šta se moj post odnosio. Odnosio se na Intelovu MatrixRAID tehnologiju, koja omogućava (navodni) RAID0+1 na DVA (2) diska. Zbog toga mislim da si me citirao sa totalno pogrešnim shvatanjem moje tvrdnje.

Ali nema veze, svi grešimo :)

Pozdrav

Izvinte, nisam se dobro izrazio, upravo sam i mislio na brzinu dizanja sistema posle nekog perioda (pola godine kod mene). Znaci imam NOD32, GIANT anti spy, riva tuner, IrDA kontroler, i jos nekoliko programa u start-up + uobicajeni windows servisi. Znam kako radi sa 1 diskom posle pola godine, a kako sa 2 u RAID 0. Mozda sam ja perfekcionista pa primecujem tu razliku, ali to se svakako moze izmeriti. I vidim da nisam jedini koji je primetio prirast performansi sa RAID 0 nizom.

Nazad
Vrh Dno