Šta je novo?

RAID [ne]kompaktibilnosti !!#*??

pokajanik

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
301
eh kako ljudi mogu lako da kazu da je konj isto sto i magarac,
na kompjuteru sa maticnom plocom EPOX 8K9A2+ koja poseduje integrisani RAID kontroler High Point HPT 370/372 imam dva HD-a od 120Gb marke Maxtor DM9, koja rade u Stripe rezimu, i kada sam hteo da taj RAID vidim na nekom drugom kompjuteru (da neobjasnjavam razloge, koji su imbecilni) uz pomoc PCI kartice koja ima na sebi chipset ITE IT8212F ATA 133 IDE RAID Controller naisao sam na "MALE" problema, tj. kontroler je uvideo da se radi o Stripe RAID-u, a [drski] Windows je primetio da nesto nije u redu sa particijama i pokrenuo scandisk [nisam stigao brzo da reagujem i sprecim skeniranje] u tom skeniranju on je ispravljao kako on kaze "minor error" u fajlovima i time mi je napravio salatu od moje RAID konfiguracije uz to nisam mogao da vidim fajlove, samo sam mogao da vidim particije i njihova imena i Windows bi pri svakom resetovanju kompjutera skenirao diskove i ispravljao "minor error"-e , tako da kad sam ga vratio na EPOX plocu nije mogao da prepozna RAID i prijavio naravno "Disk error" a inace i sistem mi se nalazi na RAID-u i sad vec dve nedelje uz pomoc raznih Data Recovery programa pokusavam da spasem podatke na drugom kompjuteru uz pomoc PCI kontrolera ali nestizem nigde, uspem da vidim fajlove ali kad ih oporavim ili su neispravni ili poluispravni tako da ako neko moze da mi pomogne bicu mu veoma zahvalan[i naravno ima pravo na svih 240Gb podataka], ako ne bar da mi objasni neko sta sam uradio, kad sam pitao prodavca PCI kartice za kompaktibilnosti on je kao iz topa rekao da ce to savrseno da funkcionise, ja i nisam bas neki poznavalac hardvera sto se moze veoma lako zakljuciti, mozda je prodavac bio upravu mozda sam ja zamenio redosled HD-a, sta god POMAGAJTE :wall:

U principu takve stvari se NE RADE. Seljakanje RAID konfiguracije je veoma diskutabilno cak i izmedju dva identicna kontrolera, a ne medju dva razlicita. Prvo pravilo je BACKUP pre bilo kakve zezancije tog tipa.

Jesi li pokusao sa:

RaidReconstructor-om?

nisam uspeo da pokrenem Raid Reconstructor iz Bart PE boot programa, uvek se zablokira pri ucitavanju Windows-a, posle nisam mogao da naprimer ni Linux da boot-ujem sa CD-a, cudno nesto, ali XP boot disk radi OK, cudno je to, jer inace kad bih startovao Raid Reconstructor na drugom kompjuteru uz pomoc PCI kontrolera on bi RAID video kao jedan HD i izbacivao bi mi upozorenje da su potrebna dva HD-a za RAID i onda nemogu da pokrenem skeniranje!?

skeniranje probaj da uradis jedino na konfiguraciji na kojoj si ga i prvobitno napravio , tako imas sanse da spasis nesto od podataka

Nazad
Vrh Dno