Šta je novo?

Raid kontroler nece da radi sa jednim diskom

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Disk je WD, a kontroler ne znam tacno koji je, znam da je Silicon Image proizvodjac chipa.

Kada nakacim disk na kontroler Windows ga vidi u device manageru, ali ga nema u disk managementu.

Da li je moguce da ovaj PCI RAID kontroler ne moze da radi sa jednim diskom ili u cemu je stvar?

Video sam medju driverima na CD-u, RAID verziju kontrolera i non RAID verziju, kada sam pokusao da ubacim te non RAID drivere Win mi je rekao da nemam odgovarajuci hardver, pa sam dosao do zakljucka da taj kontroler koji imam moze da radi samo u raidu, dok je ovaj drugi, non RAID driver, za drugi kontroler?

Jasno mi je da su za RAID potrebna dva diska, ne pricam o tome, ja samo hocu da prikljucim jedan SATA disk preko kontrolera posto nema SATA prikljucaka na ploci.

Ne verujem da ne može da radi sa jednim diskom. Probaj prilikom startovanja računara da uđeš u BIOS RAID kontrolera pa vidi koje opcije imaš tamo.

Ima samo opcije za setovanje RAIDa ...

Probaj da isključiš raid, ili idi u opciju gde se diskovi ubacuju u RAID niz pa izbaci taj disk iz niza, ili jednostavno izbriši ime RAID niza iz liste.

Nesto drugo je izgleda u pitanju.

Probao sam i sa dva diska, napravio RAID, program od kontrolera koji radi pod Windowsom vidi oba diska i kaze da su u raidu, device manager takodje vidi jedan veliki disk, ali u disk managementu ga nema ... :trust:

Kada pokusam sa instalacijom Wina na raid, ubacim drivere na F6 i kada treba da izaberem disk, Win opet ne vidi taj disk ...

Flashuj BIOS ploce.

Vrh Dno