Mislim da si iz mog pitanja mogao da naslutis da imam predstavu sta to ustvari predstavlja, mene interesuje da mi neko ko ima iskustva sa time pojasni malo kako se menja HDD u hotswap rezimu i gde ima eventualno da se nabavi HDD za SuperMicro Server kod nas?
hot swap diskovi se kao sto im samo ime kaze iscupaju iz servera dok on radi i zamene drugim ispravnim "nazivo"Da li neko moze da mi objasni sta znaci na Serveru RAID 5 rezim
Mislim da si iz mog pitanja mogao da naslutis da imam predstavu sta to ustvari predstavlja, mene interesuje da mi neko ko ima iskustva sa time pojasni malo kako se menja HDD u hotswap rezimu i gde ima eventualno da se nabavi HDD za SuperMicro Server kod nas?
Sto se tice Supermicra on ugradjuje SCSI ,Ata ,Sata ,i Sas diskove u svoje servere i to poznatih proizvodjaca , a najboje da se raspitas u firmi koja ih uvozi , mogu da ti posaljem ime na PM .
Sto se tice stelovanja , zavisi i od vrste raid-a koji je implementiran . Najbolje je podesiti sve iz bios-a same raid kartice ( moze biti i na samoj ploci ) , zavisi dali stavljas veci disk umesto manjeg , ili zamenjujes postojeci ..
Ako znas , napisi model servera ili model osnovne ploce ,pa da ti konkretnije odgovorimo .
Poz
Cudi me da neko ko se toliko malo razume u RAID radi ovako bitne stvari.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari