Šta je novo?

raid 0 sa nf3 na nf4?

narednik

Čuven
Učlanjen(a)
11.04.2005
Poena
630
Imam par pitanja u vezi sa raid 0, posto imam 2 harda od 80GB povezana u raid 0 na maticnoj Abit NF8 (nforce3) a treba da dobijem novu plocu sa nf4 chipsetom-interesuje me da li je moguce da jednostavno prebacim ova dva harda na novu plocu sa drugim chipsetom (mada je isti proizvodjac) ili cu morati da iznova postavljam raid 0 i instaliram win?
Drugo pitanje je da li je moguce deliti raid 0 niz na dve particije i kojim programom? Posto sam negde citao da je moguce medjutim meni nece sa partition magic 8.0 da podeli jednu na dve???:wall:

koliko sam ja Gedzu razumeo, od nf3 se podaci o raid-u zapisuju u samim hdd-ovima, pa mozes slobodno da ih prebacis. Prebacio sa epox 8KDA3J na epox 9NDA3+ (obe nf3) pa na DFI nf4 DAGF, samo reinstalirao sistem (pri prelasku na NF4) na C particiji (pored jos 3 postojece od pre napravljene). Particije sam pravio u samom windowsu. Samo napravis koliko ti treba za C pri instalaciji OS-a i posle u DiskManagement-u u samom win-u dodas particije kako zelis.

o.k hvala, probacu sutra pa cu da vidim sta ce biti
pozzz

Ja sam sa Asus k8n-e (nf3) na Asus a8n-e (nf4) prebacio raid0 (2x maxtor 200), samo sam morao da repariram oba win-a, podatci na druge dve particije su ostali citavi :banana:
pozz

Nazad
Vrh Dno