Šta je novo?

Raid 0 i sistem backup, da li moze?

EMRAX

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2006
Poena
319
Cao svima,interesuje me da li moze da se na raid 0 nizu napravi backup sistemske particije? Probao sam sa acronis siute 11 medjutim kada pokusam da uradim restore c particije ,jednostavno ne vidi raid diskove.
U pitanju je Vista x64, 2x200gb maxtor sata ploca je GA-EP35-DS3 ,na ploci ima gigabyte g-sata kontroler (pored intelovog) GBB36X na koji sam povezao diskove.
Ima li resenja?

kako dizes taj akronis sa Hirensa? mozda ti trebaju drajveri...

napravio sam bootable cd iz samog acronisa ,create startup disc tako nesto,verovatno trebaju drajveri samo ne znam kako da ih ucitam...Namestim sistem da bootuje sa diska podigne se acronis i to je to ,kako dalje ne znam...

nije valjda da nema resenja?:trust::S:

ma ima kako nema al je nadugacko plasim se da cu nesto iz glave ovako da zaboravim pa ces da zeznes nesto posle ja budem kriv, zovni neko g drugara da ti to odradi...

Intelov raid backup/restore radi bez problema sa Ghost-om, ( sa Hiren's CD-a sam radio)
Potrebno je samo prilikom uchitavanja, loadovati samo SATA driver kad ga Ghost ponudi.
Isto tako, bez problema radi 'seljenje' sistemske ili neke particije na novi disk sa Acronis Director-om.

Ako ne vidis disk ili particiju i posle uchitavanja ponudjenog SATA drajvera,
verovatno ti je potreban odgovarajuci za tvoj 'G-sata kontroler'

:wave:

Drda hvala ti,probacu sa Nortonom,acronis mi ne nudi opciju za ucitavanje bilo kakvih drajvera

Hvala ti puno,resio sam problem,Norton ghost-napravio image, zatim Norton recovery disk ,ucitao drajvere za gigabyte controler i odradio restore C ! Sada sve sljaka!

Paragon backup profesional.

ja takodje koristim norton - ne loaduje nikakve drivere.

i restoruje sistem bez problema

Nazad
Vrh Dno