Šta je novo?

Rage

Meni je sa podesavanjima Old doga (onim za manje zahtevnu grafiku) neigrivo.. Texture samo kocke. Any suggestion? Sa cim treba da se poigram? Sta treba da promenim?

EDIT> Radi samo ako skinem seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"

Radi samo na 4096... i onda mi je sveprisutno ucitavanje tekstura sa svakim okretom misa. :(

Poslednja izmena:
Strange ... :| Unknown
Pojma nemam :p doduse jedino znam da je za 8K texture potrebno 1.5Gb+ VRam-a probaj nesto izmedju 5 i 6k da postavis ?

Interesantno je kako igra sa seta r_multiSamples "0" radi katastrofalno. Svakih 10ak sekundi igra zamrzne totalno, a FPS ocaj zivi. Sa 16 igra radi previse sporo, na 4 ili 8 je zlatna sredina. Ako se izuzme odvratno ucitavanje tekstura, mogu reci da mi igra radi odlicno na 1680x1050 sve na high (prvi config koji je Old Dog postovao, ali sa izmenama kod, video memorije, multisamplinga i ona zadnja 4 podesavanja - seta vt_pageimage... na 8192). Tokom FPS deonica FPS je od 50 do 60 FPS, kad vozim nesto ide od 45-50. Sve u svemu ja zadovoljan, ako pogledamo koji GPU teram u kompu (G92) onda sam jos vise! Neki patch koji bi resio problem sa teksturama bio bi slag na tortu.

Poslednja izmena:
Strange ... :| Unknown
Pojma nemam doduse jedino znam da je za 8K texture potrebno 1.5Gb+ VRam-a probaj nesto izmedju 5 i 6k da postavis ?

mLakiju radi sa 8192 na 8800GTS i 512 mb, meni ne radi sa 5850 1gb?

Stvarno strange...

vidis da tu nesto ne pije vodu :/ ima moj jedan prijatelj 5850 1Gb pa cu testirati i javim ti kako njemu radi ;) ako imate istih problema onda je do grafe ... verovatno joj driver-i ne odgovaraju :/ ko ce ga znati

Kod mene na 6979 sa dva giga rama i 6750 nasviranim na 3.5 ghz igrica krene i broji 0 frejmova pa opet malo krene pa opet 0 frejmova,pogledam opterecenje procesora 100 posto,e sad da li je procesor slab ili nesto drugo?

Odigrao sam sat vremena, za sada. Stara ID skola. E sada, druga prica sto bi vecina volela da igra bude full destruction, ali ne moze. Igra je dobra i ocekujem da ce biti sve bolja i bolja sto budem dalje odmicao. Igram na hard i dopada mi se kako neprijatelji reaguju. Inace sve radi kako treba na GTX 460 sa config podesavanjem i dodatom linijom u target exe.

Te vrednosti se sigurno odnose na maksimalnu velicinu teksture kojom GPU moze da manipulsie. Kad stavim 16384 umesto 8192 u onom configu, sve u igri bude roze boje - nista cudno jer G92 GPU ne podrzava teksturue te velicine (maksimalna je 8192x8192). 5850 bi morao da radi, obzirom da je maksimalna velicina teksture 16384x16384.

@Nikola1
Vidi da li ti r_multiSamples stoji na "0". Sa tim podesavanjem igra se ponasa kako kod tebe. Na 4 slika izgleda super, FPS je super i nema smrzavanja.

Poslednja izmena:
Kod mene na 6979 sa dva giga rama i 6750 nasviranim na 3.5 ghz igrica krene i broji 0 frejmova pa opet malo krene pa opet 0 frejmova,pogledam opterecenje procesora 100 posto,e sad da li je procesor slab ili nesto drugo?

I kod mene isti slucaj.

Gde da vidim taj r_multiSamples tj gde se nalazi nisam bas upucen u to izem ti igru.

U rageconfig.cfg fajlu o kome pricaju gore.

Ma najjača je fora što izbace console port sa jednom i po linijom za podešavanje grafike u samoj igri, i onda community drže zaokupljenim oko igre jer useri prave razne fixeve, linije, itd držeći mozak podalje od onoga što stvarno fali igri a to je nedostatak inovacija, i booring deja vu efekat.

Gde da vidim taj r_multiSamples tj gde se nalazi nisam bas upucen u to izem ti igru.

Pogledaj OVAJ post od Old Dog. Napravio sam confige kako je napisao (naravno prilagodio sam svojoj grafickoj, izmedju ostalog stavio r_multiSamples "4") i igra mi ide super.

Igra radi ODVRATNO kod mene. Isprobavam razna podesavanja, ali ovo je neigrivo jer ima 0.5 frameova. Freakin' console port.

Ma najjača je fora što izbace console port sa jednom i po linijom za podešavanje grafike u samoj igri, i onda community drže zaokupljenim oko igre jer useri prave razne fixeve, linije, itd držeći mozak podalje od onoga što stvarno fali igri a to je nedostatak inovacija, i booring deja vu efekat.

Istina, i nema sanse da im poverujem da nisu mogli/stigli sve da ispeglaju.

Igra je ok, radi lepo sa HD 6950 1GB (masina iz potpisa) 60 FPS zakucano, napisacu i config da nekome pomogne sa slicnom masinom (uradio sam po uputstvima Old Dog-a a nesto promenio):

seta com_videoRam "1024" //Ovde obavezno izmeniti u onoliko koliko MB Rama imate na Grafickoj Karti 512 1024 2048 3072 4096
seta com_maxfps "120" //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_anisotropy "16" //Using the highest setting here but you can set as 2, 4 or 8
seta image_usecompression 0
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR" //filtering for light maps
seta image_preload "1" //Use preload images when ever possible
seta image_lodbias "-1" //LoD settings
seta image_ignoreHighQuality "0" //Sets up for using HQ gfx
seta image_ignoreLowQuality "1" //ignores the low textures
seta image_useCache "1" //Enabled Cache to allow the textures to load properly without popping
seta image_cacheMegs "512" //Cache size in Megabytes
seta image_cacheMinK "100" //Cache minimum size in kilobytes
seta r_swapInterval "1" //VSYNC 1 enabled, 0 diabled
seta r_useHighQualityPostProcess "1" //Fore High Quality post proccessing
seta r_shadowsHighQuality "1" //Fore High Quality shadows
seta r_displayRefresh "0" //keep it so the engine doesn't double render a frame
seta r_renderer "best" //highest rendering options
seta r_multiSamples "8" //Set this to 16 or 8 if you're having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useHBAO "1" //Ambient occlusion
seta r_useRenderThread "1" // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult "1"
seta r_useMotionBlur "1" //use blur
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_skipNewAmbient "0"
seta r_shadows "1"
seta r_cgFragmentProfile "best"
seta r_cgVertexProfile "best"
seta vt_lodBias "-1" //LoD settings
//below is cache settings
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"

Jedino sam smanjio r_multiSamples na "8" jer je inace dosta seckalo izgleda da za vise treba vise od 1GB vram...

Najvise nervira ucitavanje tekstura, iako je mnogo bolje sa config-om opet je primetno pogotovo u daljini, i dosta smeta, a i teksture su izbliza jako lose...

Nema potrebe na vise od 4xaa jer unistava performanse a neprimetna je razlika... Testirao sam sa vecinom podesavanja u igri i razlika je apsolutno neprimetna, dakle ovo je najbitnije u celom tom configu:

seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta image_anisotropy "16" ili 4 ako baguje

sve ostalo je gotovo useless i kolje performanse...

E kad ja moram biti programer za da bi pokrenuo igru dzaba ti ga bilo.

Probao sam teksture na 16k i pocinje da secka verovatno ponestaje vram-a...

a priznajte da je svo ovo njakanje sa cfg fajlovima, driverima i ostalim -ima baš fora :D

carmack je to namerno uradio, jer da je sve na foru mount/install/crack/play ne bi bilo toliko ni priče o igri :D

Ma,baš je 'usrećio' igrače. :D

Usrecio je one koji imaju karticu pravog proizvodjaca :D :D :d

Meni se sviđa, klasičan old school fps. Dizajn je poprilično dobar, a engine ima budućnost, samo će mu biti potrebno pridodati neke "sitnice".

Kod mene radi bez problema, zakucano je na 60 fps.

Evo nekih slika kako je kod mene, sa onim configom od pre par postova:

Prilozi

• Rage 2011-10-06 14-06-37-36.jpg
    Rage 2011-10-06 14-06-37-36.jpg
    331.5 KB · Pregleda: 92
  • Rage 2011-10-06 14-22-05-36.jpg
    Rage 2011-10-06 14-22-05-36.jpg
    353.4 KB · Pregleda: 93
  • Rage 2011-10-06 14-25-15-89.jpg
    Rage 2011-10-06 14-25-15-89.jpg
    354.2 KB · Pregleda: 86
  • Rage 2011-10-06 14-29-17-36.jpg
    Rage 2011-10-06 14-29-17-36.jpg
    328.6 KB · Pregleda: 70
  • Rage 2011-10-06 15-11-10-24.jpg
    Rage 2011-10-06 15-11-10-24.jpg
    306 KB · Pregleda: 78
Ja ne umem da uradim uputstvo od old doga pa me ebi.Kao prvo kad udjem u U C:\Users\"vasekorisnickoime nemam folder AppData\Local ne kapiram gde je taj folder ili treba da se napravi pa zbog toga ne mogu dalje?

Nazad
Vrh Dno