Šta je novo?

Rage

Kako ste resili problem sa strimingom?ja nikako ne uspevam..imam 11.9 drajvere instalirao sam Rage Performance Driver,namestio config u base ali i dalje imam problem sa strimingom..

Poslednja izmena:
Probao sam iz respect-a prema id-u jer je napravio Q3 Arenu :).

Izgleda da sam stvarno omatorio za ove stvari, mnogo me smara kad me u igri setaju: "Uradi to, pa se vrati, pronadji to, pa mi donesi...". Sad mi je to kao da me neko stvarno posalje u prodavnicu i nazad - i tako pet puta. Valjda su to godine (zivota i gejminga :)).

Iako jos nemam neka mocnija oruzja, pucanje i borba generalno nisu losi, iako je sve skriptovano do kraja. Meni ne smeta, jer me boli uvo. Voznju su katastrofalno uradili, stvarno ne razumem da nisu mogli bolje od ovoga. Ovo je nula.

Ali, posto ja sve teze mogu da svarim neke "komplikovane i preozbiljne" igre, mozda ovo i nije tako lose za zezanje i isprobavanje.

Ako cu tako opusteno da pristupim igri, a sada samo tako i mogu, onda ima i stvari koje mi se dopadaju. Dizajn i setting mi se generalno svidjaju, mada neke lose odradjene stvari upadnu u oci. Ja inace volim Mad Max fazon, tako da lako gutam (vizuelno) sve sto je na tu temu. Id-ovi dizajneri imaju nesto karakteristicno sto mi se generalno oduvek dopada, mada ne mogu da objasnim sta je. Cak i ako neke stvari izgledaju karakteristicno lose, to vezujem za njih i ne smeta mi.

Muzika mi se u par navrata svidela.

Dobri su ovi razbojnici sa British akcentom :).

Probacu jos malo, ali to je to, po meni id definitivno veze nema sa SP igrama, ne znam ni zasto su ocekivanja od njih tako visoka. Ali, ako to zaboravite, svidja vam se setting i donekle mehanika, mozete malo da se zezate...

Igra je nazadna po mnogim pitanjima i generalno "smesna" za danasnje standarde, ali eto. Ja sam probao. Ne ocekujte cuda, to je sve.

Nije puno, 20 giga :).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Engine navodno najbolje prima 4AA, sve iznad toga moze praviti probleme.

1gb video rama se lako popuni ako se ukljuce 8k texture buffering.

Jel se poslednji driver preporucuje samo za seriju 6xxx ili za sve radeone ?

Zadnji driver je za 5xxx i 6xxx, za 4xxx mislim da nije.

Ne znam ni ja više zašto, ali bio sam ubeđen da igra iskače na market tek sedmog... Ah, well...

Jel ti igraš uopšte ovu igru ili se igraš ovde sa ovakvim postovima? :d
Znaš li samo na koliko sam takvih naišao u vreme kada je S.T.A.L.K.E.R. iskočio na market... :smoke:
Mislim se nešto, šta ti to treba uopšte, jer pazi... nije problem naći uvek nekoga ko će biti iz ovog ili onog razloga nezadovoljan? ,)

A koliko smem da primetim (mada igru još nemam i nisam je probao) u ovom momentu solidnom broju PC usera smeta to što je igra izgleda bagovita, a teskture mutnjikave, ali generalno ogromnoj većini se igra dopada.

Što se review-a tiče (pošto vidim da su ovde kao neki nešto kačili) stvari ovako stoje:

Game Trailers = 9.0
GameSpot = 8.0 (critique score 8.3 / user score 8.3)
GiantBomb = 4 i 4.5 od 5 zvezdica
IGN = 8.5

Gamespy još nije ocenio igru ali cenim da tu može da se očekuje 4 ili plafon 4 i po od 5 zvezdica, sve u svemu to je to ako to nekoga uopšte zanima, premda to i nije toliko važno obzirom da id u principu još nije napravio lošu igru!

Što se mog mišljenja o ovoj igri tiče, još uvek je apsolutno rezervisno jer ko što rekoh nisam još ovo zaigrao...

Poslednja izmena:
Koliko vidim misljenja su koliko toliko podeljena i kod nekoga igra radi a kod nekoga ne. Veceras kupujem igru pa cu videti kako mi radi.

Odigrao sam prvih sat vremena, i jako mi se svidja igra. Art direkcija nije normalna, fantasticni vizualsi IMO. Gameplay je takodje vishe nego solidan, fina prepucavanja za sada.

Pff smejurija ... mali fix od amd-a za ati drivere i par dodataka i igra radi na 60 FPS-a bez problema, pokusacu cak i da iskljucim taj njihov blok na 60fps-a
Inace imam Quad-Core 8200 na 2.33GHz sto je malo 4 Gb rama i Ati HD6950 2Gb..., sve sam forsirao na maksimum nema texture pop-ups cak ni pri ekstremno brzim okretima ... mozda ponekad uspem da primetim da se jedno 30x30 cm teksture kao pojavi u delicu sekunde ali jako tesko ...

Sve u svemu igra radi perfektno :)

:D

Prilozi

• 1317826274l1MNEReMAo_1_2_l.jpg
    1317826274l1MNEReMAo_1_2_l.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 189
id koji pravi fps bez pravog multiplejera ? po svemu sto sma gledao i citao, igra je namenjena za konzole pre svega... mislim multiplejer deo sa voznjom ? wtf onaj coop necu ni da komentarisem...

Jel' si probao sa ovim driverom http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU121AMDCatRagePerfDriver.aspx i da forsiras V-sync iz CCC ?
ako ne pomogne to,onda dodas onaj prvi config sto je postovao Jovy

odavde config http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2156408

E da,nemoj da stavljas antialiasing na x16 ,stavi maximum na x8 ...na x16 prelazi 1GB video ram-a

Odradio sam sve to sad se striming vidi samo u daljini sto je dosta bolje ali eto opet je prisutan ali to vec mogu da tolerisem...eeee ID :wall:

@'DoG
Izmeni malo taj Config ne bi trebalo da se vidi cak ni u daljini ;)
Ja koristim ovako: (Samo obavezno podesi prvu stavku na onoliko koliko imas Mb rama na grafi) ;)
seta com_videoRam "2048" //sets the Video Card memory Set this to the amount you have in MB
seta com_maxfps "100" //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_anisotropy "16" //Using the highest setting here but you can set as 2, 4 or 8
seta image_usecompression 0
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR" //filtering for light maps
seta image_preload "1" //Use preload images when ever possible
seta image_lodbias "-1" //LoD settings
seta image_ignoreHighQuality "0" //Sets up for using HQ gfx
seta image_ignoreLowQuality "1" //ignores the low textures
seta image_useCache "1" //Enabled Cache to allow the textures to load properly without popping
seta image_cacheMegs "512" //Cache size in Megabytes
seta image_cacheMinK "100" //Cache minimum size in kilobytes
seta r_swapInterval "1" //VSYNC 1 enabled, 0 diabled
seta r_useHighQualityPostProcess "1" //Fore High Quality post proccessing
seta r_shadowsHighQuality "1" //Fore High Quality shadows
seta r_displayRefresh "0" //keep it so the engine doesn't double render a frame
seta r_renderer "best" //highest rendering options
seta r_multiSamples "32" //Set this to 16 or 8 if you're having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useHBAO "1" //Ambient occlusion
seta r_useRenderThread "1" // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult "1"
seta r_useMotionBlur "1" //use blur
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_skipNewAmbient "0"
seta r_shadows "1"
seta r_cgFragmentProfile "best"
seta r_cgVertexProfile "best"
seta vt_lodBias "-1" //LoD settings
//below is cache settings
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "16384"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "16384"
seta vt_pageimagesizeunique "16384"
seta vt_pageimagesizevmtr "16384"

Evo i par slicica sa Forced x24AA:

Prilozi

• Rage 2011-10-06 02-09-46-18.jpg
    Rage 2011-10-06 02-09-46-18.jpg
    133.7 KB · Pregleda: 96
  • Rage 2011-10-06 02-04-49-46.jpg
    Rage 2011-10-06 02-04-49-46.jpg
    308.3 KB · Pregleda: 108
  • Rage 2011-10-06 01-29-42-12.jpg
    Rage 2011-10-06 01-29-42-12.jpg
    334.8 KB · Pregleda: 111
  • Rage 2011-10-06 01-29-38-33.jpg
    Rage 2011-10-06 01-29-38-33.jpg
    289.2 KB · Pregleda: 113
  • Rage 2011-10-06 02-02-13-91.jpg
    Rage 2011-10-06 02-02-13-91.jpg
    310 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Rage izaziva bes. Kod nekih.

Dobro odrađen marketing za ovu igru pretvorio se na kraju u preterivanje koje će se izdavaču zapravo osvetiti time što će čitava plejada igrača biti razočarana činjenicom da su očekivali gaiming remek-delo, a dobili igru proseka, makar što se gameplaya tiče.

Tehnički igra ostavlja dobar utisak. Nisam neki stručnjak za endžine, i čini mi se da ovaj koji pokreće Rage zaista nije ništa posebno, ali igru svakako krasi prekrasan dizajn okoline, kao i enterijera. Nema repetetivnosti, nema istog ugla, iste prostorije, kao da je svaki detalj minuciozno nacrtan.

Igra uzima po malo od svega i svačega. Ima ovde Fallouta 3, ima Borderlandsa, ima RPG elemenata koji su projektovani na oružje umesto na lika. Za vreme igranja - a noćas sam odvalio jedno sat vremena - imao sam povremene deja vu trenutke, već viđeno negde drugde. Međutim, nije mi nešto mnogo zasmetalo, moram da priznam .

Bolji deo igre je akcija - napucavanje u klasičnom FPS stilu - a potpuno razočaranje je atmosfera (koje maltene ni nema), kao i dijalog sa likovima. Vaš lik je ćutko, a ovi drugi nemaju bog zna šta da kažu. Misije su za sada bile neinventivne, ali ni to nije mnogo bitno jer su na kraju vodile do solidne pucačine.

Najveći mi je problem mehanika borbe. Nema zavirivanja iza ugla nego moraš da izlećeš na metka da bi i sam opalio po neki. S druge strane, protivnici imaju solidan AI i vrlo često umeju da se upravo sakriju, izviruju, čak i pucaju nasumice iz zaklona (!). U redu, takvima poklonim po granatu, ali mi je malo trulo da nisu hteli da se potrude oko akcionog dela. Doom 2 je, na kraju krajeva, odavno prevaziđen. Neko bi trebalo da to objasni ovom Karamajklu, ili kako se već zove buržuj koji je ovo pravio.

Pošteno rečeno: igra nije loša, nije ni senzacionalno dobra. Samo je pristojna. Nakon Deus Exa i Dead Islanda izgleda mi pomalo bledunjavo, ali ovde dve prethodno pomenute igre su dovoljno dobre da mnogi naslovi naspram njih izgledaju bledunjavo.

Videću da li će se možda igra popraviti nadalje, kako se dublje zalazi u priču.

Jedna velika zamerka: vožnja je loše odrađena. Onoj motor na početku je još i dobar u odnosu na to koliko je prebrz i nerealno lagan (cima na sve strane) onaj bagi, kao da nema otpora tla na gumama.

Da li neko moze da mi napise , konkretno i tacno, koji su koraci da bi ova igra normalno radila sa verzijom igre "ostrice" ...... Molim vas da mi napisete tacan novi link za ispravan Ati driver (za rage) posto ovaj koji sam ja skinuo , nakon introa "puca" igra i izbacuje u windows ? Dakle, molim Vas link za driver koji je ispravan i koji normalno radi sa ovom igrom ?

Drugo, moze li neko tacno da mi napisem ovde imajuci u vidu moju konfiguraciju :
seta com_videoRam "2048" //sets the Video Card memory Set this to the amount you have in MB
seta com_maxfps "100" //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_anisotropy "16" //Using the highest setting here but you can set as 2, 4 or 8
seta image_useCache "1" //Enabled Cache to allow the textures to load properly without popping
seta r_multiSamples "32" //Set this to 16 or 8 if you're having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useRenderThread "1" // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult "1"
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_shadows "1"

Hvala svima unapred !

Nije losa za jedno popodne.
Jedino mi je interesantano okruzenjem beskrajne planine i gradjevine.

zar nije Razor ostrica, a ne Skidrow, videh na nekoliko mesta u ovoj temi da ljudi grese pa da proverim :p

joj ljudi sto vas mrzi da surfujete netom xP
Ajde ovako:
ATI korisnici !
1) PRAVILNO MENJANJE DRIVERA ATI GRAFICKE
http://support.amd.com/us/kbarticle...tallationInstructionforMicrosoftWindows7.aspx

2) Nije potrebno instalirati ati Drivere pa onda RAGE Performance Pack, sve se nalazi u Rage performance pack-u! . znaci samo dovnload sa naglasenog link-a i instal nakon brisanja bivsih drivere.
(NAPOMENA! Ukoliko vec imate pravilno instalirane 11.9 Drivere Nije ih potrebno brisati)
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU121AMDCatRagePerfDriver.aspx

3) Prvo i osnovno sto se tice modovanja igre: U C:\Users\"vasekorisnickoime"\AppData\Local (bez znakova navodnika) Napraviti folder "id software" i u njemu folder "rage" (SVE MALIM SLOVIMA)
i dobicete C:\Users\"vasekorisnickoime"\AppData\Local\id software\rage

4) U shortcut igre na desktop-u udjete u properties i pod tab-om shortcut, dodate u Target: (NAPOMENA! NAKON POSTOJECEG TEKSTA) +cvaradd g_fov 20 +set com_skipIntroVideo 1 +set com_allowConsole 1 +fc_maxcachememoryMB 2048 +ik_enablesmoothing 0 +image_usecompression 0 +jobs_numthreads 4 +mem_phymemblocksizem 2048 +m_s

Znaci pisace vam nesto ovako : "C:\Program Files (x86)\ID Software\Rage\id Software\Rage\Rage.exe" +cvaradd g_fov 20 +set com_skipIntroVideo 1 +set com_allowConsole 1 +fc_maxcachememoryMB 2048 +ik_enablesmoothing 0 +image_usecompression 0 +jobs_numthreads 4 +mem_phymemblocksizem 3072 +m_s

5) skinite bilo koji rageconfig.cfg fajl i modifikujte ga po volji. nakon sto sve podesite kako mislite da valja kopirajte ga u C:\...\gamefolder\base" (gamefolder: mesto na kom vam je igra instalirana)
U rageconfig.cfg fajlu treba da vam stoji sledece:
'1) za Veoma Jake Masine:
seta com_videoRam "2048" //Ovde obavezno izmeniti u onoliko koliko MB Rama imate na Grafickoj Karti 512 1024 2048 3072 4096
seta r_visDistMult "1"
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_shadows "1"

Za Osrednje Konfiguracije:
seta com_videoRam "1024" //Ovde obavezno izmeniti u onoliko koliko MB Rama imate na Grafickoj Karti 512 1024 2048 3072 4096
seta com_maxfps "60" //limits the frames to 60 can be changed to what you desire
seta image_cacheMegs "256" //Cache size in Megabytes
seta image_cacheMinK "50" //Cache minimum size in kilobytes
seta r_multiSamples "16" //Set this to 16 or 8 if you're having low-fps as 32 is the Max Multi-sampling
seta r_useRenderThread "0" // 0 Disable or 1 Enable threaded rendering useful for newer cards to increase performance.
seta r_visDistMult "1"
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_shadows "1"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"

Napominjem da sam ja moje fajlove menjao tako da meni radi kako treba, sve zavisi od hardvera do hardvera kako ce vama raditi ;)
Ja nemam ni fliker ni shuter ni pop up, mozda povremeno frame rate drop sa 60 na 58 :d

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi napise , konkretno i tacno, koji su koraci da bi ova igra normalno radila sa verzijom igre "ostrice" ...... Molim vas da mi napisete tacan novi link za ispravan Ati driver (za rage) posto ovaj koji sam ja skinuo , nakon introa "puca" igra i izbacuje u windows ? Dakle, molim Vas link za driver koji je ispravan i koji normalno radi sa ovom igrom ?

Drugo, moze li neko tacno da mi napisem ovde imajuci u vidu moju konfiguraciju :

Hvala svima unapred !
Verzija koju ja koristim je TamnaStrana :d

sve ostalo sam ispisao u prethodnom postu, inace imas mnogo nego vise dobar procesor u odnosu na moj (bil se menjao :d) a graficka i Ram ... ehh skupi malo kesa pa u shoping
Inace Koristi onaj tekst iz spojlera iz mog prethodnog posta za High end racunare, samo promeni prvu stavku na 1024, sa obzirom da ti grafa ima 1 Gb Ram ;) ( ako ne radi kako treba ondak tamo dole prebaci MultiSampling sa 32 na 16 .. jedina stavka koja je 32 :d

Poslednja izmena:
@Old Dog

Ok, znaci, koraci su jasni, skinucu ovaj driver sto si stavio i uraditi sve sto si ovde stavio.

Medjutim par stvari mi nije jasno pa te molim za objasnjenje:
4) U shortcut igre na desktop-u udjete u properties i pod tab-om shortcut, dodate u Target: (NAPOMENA! NAKON POSTOJECEG TEKSTA) +cvaradd g_fov 20 +set com_skipIntroVideo 1 +set com_allowConsole 1 +fc_maxcachememoryMB 2048 +ik_enablesmoothing 0 +image_usecompression 0 +jobs_numthreads 4 +mem_phymemblocksizem 2048 +m_s
Posto moja graficka ima 1024Mb, da li moje treba da izgleda ovako dodate u Target: (NAPOMENA! NAKON POSTOJECEG TEKSTA) +cvaradd g_fov 20 +set com_skipIntroVideo 1 +set com_allowConsole 1 +fc_maxcachememoryMB 1024 +ik_enablesmoothing 0 +image_usecompression 0 +jobs_numthreads 4 +mem_phymemblocksizem 1024 +m_s
Da li je tako ispavno ?

Drugo, sto se tice rageconfig.cfg file, ja mogu da stavim sledece (predpostavljam da ovo posle // ne treba da se pise u rageconfig.cfg file-u):

seta com_videoRam "1024"
seta com_maxfps "100"
seta image_anisotropy "16"
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_LINEAR"
seta image_preload "1"
seta image_lodbias "-1"
seta image_ignoreHighQuality "0"
seta image_ignoreLowQuality "1"
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "512"
seta image_cacheMinK "100"
seta r_swapInterval "1"
seta r_useHighQualityPostProcess "1"
seta r_shadowsHighQuality "1"
seta r_displayRefresh "0"
seta r_renderer "best"
seta r_multiSamples "16"
seta r_useHBAO "1"
seta r_useRenderThread "1"
seta r_visDistMult "1"
seta r_useMotionBlur "1"
seta r_skipBump "0"
seta r_skipSpecular "0"
seta r_shadows "1"
seta vt_lodBias "-1"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
Da li je ovako ok da stavim, i da li treba da idu ovi navodnici ili ne ?

Hvala unapred na pomoci !

^Mislim da je razlika gotovo neprimetna sa cimanjenm oko config fajlova, posto je igra generalno osakacena od bilo kakvog "naprednog" osvetljenja i detaljnih textura, a dizanje sa 16xaa na 32xaa i nema tolike razlike u prikazu. :) Inace, komande su cista klasika za idtech engine. Go, go cg_fov 135. :D

btw, evo i ovde nekih poredjenja http://www.geforce.com/News/article...-resolution-textures-with-a-few-simple-tweaks

Poslednja izmena:
@Old Dog

Ok, znaci, koraci su jasni, skinucu ovaj driver sto si stavio i uraditi sve sto si ovde stavio.

Medjutim par stvari mi nije jasno pa te molim za objasnjenje:

Posto moja graficka ima 1024Mb, da li moje treba da izgleda ovako dodate u Target: (NAPOMENA! NAKON POSTOJECEG TEKSTA) +cvaradd g_fov 20 +set com_skipIntroVideo 1 +set com_allowConsole 1 +fc_maxcachememoryMB 1024 +ik_enablesmoothing 0 +image_usecompression 0 +jobs_numthreads 4 +mem_phymemblocksizem 1024 +m_s
Da li je tako ispavno ?

Drugo, sto se tice rageconfig.cfg file, ja mogu da stavim sledece (predpostavljam da ovo posle // ne treba da se pise u rageconfig.cfg file-u):

Da li je ovako ok da stavim, i da li treba da idu ovi navodnici ili ne ?

Hvala unapred na pomoci !

Za config je sve uredu, jedino primetih da na jednoj cifri nemas navodnike inace su potrebni.

a sto se ostatka tice hmm...
+fc_maxcachememoryMB 4096 (ja sam stavio 4096 sa obzirom da je to neka cache memorija)
+mem_phymemblocksizem 4096 ( a za ovo nisam siguran isto mi stoji 4096, zato sto imam 4Gb Rama... hocu reci mislim da se ne odnosi na graficku tj. ram memoriju graficke karte )

@Gdin_M
Teksture su one koje se koriste na konzolama... i to je njihov maksimalni nivo detalja, verujem da ce za PC izbaciti Texture Repack al cisto sumnjam, teksture su mutnjikave jedino kad se skroz priblizite nekom objektu da vam bude ispred nosa i preko celog ekrana.

Inace sa cimanjem oko config fajlova razlika uopste nije neprimetna, odredjivanje VRama mnogo pomaze, sto se tice popup tekstura.
Naravno oni koji imaju High end kartice i i7 procesore ... ne moraju da brinu niocemu :p

^^Ma i sta da ga izbacuju, da skidam 100gb za malo bolje texture? Neka hvala, kad nisu znali ni u ovih 20gb da spakuju normalne texture ne treba mi par dana skidanja za nesto sto bi mnogi drugi developeri mogli da spakuju na mnogo manjem prostoru i pametnijom upotrebom shadera.
Pa ono, na cimanje oko configa sam jedino mislio na ono osnovno dizenjem vrednosti na 8192, ovo ostalo gotovo ne daje nikakve primetne rezultate. Nego kako ide sa fov, nece da radi ona komanda g_fov?

Igra je graficki odlicna, texture su uglavnom veoma dobre [ponegde se nadje poneka uberlowres] a art dizajn je odlican.

^^
Ma gde će izbaciti 100+gb, sve što je Carmack rekao je da nebi bilo loše da se izbace hi-res texture bar za neki segment igre, čisto kao showcase šbbkbb...

Nazad
Vrh Dno