Šta je novo?

Rage SD/HD za iPad, iPhone & iPod Touch

• Začetnik teme Začetnik teme Wahad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Wahad

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
740
Poslednja izmena od urednika:
Fantastično izgleda, još kažu da će terati i iphone 2g... Mada videćemo, iskreno sumnjam u to...

Ovaj iphone4 demo je isao u "retina" rezoluciji, stariji iphoneovi ce raditi sa manjim rezolucijama. Ne sumnjam da ce Carmac napraviti odlican engine, samo da se igre pojave 🙂

Demo radi dobro i na iPad-u koji ima isti hardware ko iP4 [isti A4 cip i isto rama] a jos vecu rezoluciju...

Poslednja izmena:
idTech5 zahteva pixel shadere koji postoje na ip3gs i ip4. 3G i stariji nema sansi da poteraju Rage.
Medjutim.. ima jedan problem.. idTech5 koristi CPU za dekompresiju textura "on-the-fly" i GPU sa shaderima za rendering.. to ume da pojede bateriju veoma brzo.

Kontam ja to, isto kao i UE3 koji su portovali pre par meseci ili godinu dana...

Aaaaaaali ako si gledao live stream ili pogledao link i video na njemu koji sam postavio videćeš da sam Carmack kaže da će se igrati i na Iphone 2G

Pominjao je i sub-pixel precision, sto se nemoze kontrolisati preko OGL-ES. Izgleda da je razvio neki soft renderer.

Carmack je spomenuo da ce staviti 30fps mod za one koji oce da sacuvaju bateriju.

Ovo izlazi uskoro a zvace se Mutant Bash TV.

http://bethblog.com/index.php/2010/10/29/john-carmack-discusses-rage-on-iphoneipadipod-touch/

What we do have is something unlike anything ever seen on the iOS platforms. It is glorious, and a lot of fun. Development has been proceeding at high intensity since QuakeCon, and we hope to have the app out by the end of November.

The little slice of RAGE that we decided to build the iPhone product around is “Mutant Bash TV”, a post apocalyptic combat game show in the RAGE wasteland. This is the perfect setup for a quintessential first person shooter game play experience — you pick your targets, aim your shots, time your reloads, dodge the bad guys, and try and make it through to the end of the level with a better score than last time. Beyond basic survival, there are pickups, head shots, and hit streak multipliers to add more options to the gameplay, and there is a broad range of skill levels available from keep-hitting-fire-and-you-should-make-it to almost-impossible.

A large goal of the project has been to make sure that the levels can be replayed many times. The key is making the gamplay itself the rewarding aspect, rather than story progression, character development, or any kind of surprises. Many of the elements that made Doom Resurrection good the first time you played it hurt the replayability, for instance. RAGE iOS is all action, all the time. I have played the game dozens of times, and testing it is still fun instead of a chore.

Ovo je finalna verzija.

[youtube]8MAnP8LDi7M[/youtube]

mutant-bash-tv-20101112034655695.jpg

mutant-bash-tv-20101112034714023.jpg

mutant-bash-tv-20101112034716007.jpg

U jednom intervjuu je izjavio da je nemoguce portovati idTech5 (ili 6) na iPhone, pa je napravio tool koji procesira ceo dataset, secka poligone i texture i to sve pakuje u format koji je pogodan za uoptrebu na iPhone-u. I dalje je u pitanju 3D igra.

Ovaj iphone4 demo je isao u "retina" rezoluciji, stariji iphoneovi ce raditi sa manjim rezolucijama. Ne sumnjam da ce Carmac napraviti odlican engine, samo da se igre pojave 🙂

Demo radi dobro i na iPad-u koji ima isti hardware ko iP4 [isti A4 cip i isto rama] a jos vecu rezoluciju...

iPad ima 256MB RAM-a, a iPhone ima 512MB. Malo je smešno što iPad ima veću rezoluciju i manje RAM-a, zbog toga se jedu sada u Apple-u i imaju toliko problema sa iOS 4.2. Ne mogu da naprave MT da radi kako treba sa toliko RAM-a.

Ovo je finalna verzija.

mutant-bash-tv-20101112034655695.jpg

mutant-bash-tv-20101112034714023.jpg

mutant-bash-tv-20101112034716007.jpg

Ovo zaista izgleda jako dobro... Senke i sve, iako su pre-baked, nema veze, izgleda do jaja. Naravno, na ekranu kompa izgleda losije zbog velikog pixela, na iPhoneu 4 će izgledati mnogo bolje!

Izasao, izgleda stvarno nevidjeno dobro.

[YOUTUBE]TTWKSScKyNw[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Pre bih rekao da ovo deluje kao tech demo, a ne full igra... Odigrao sam na iPad-u i mogu reci da dobro izgleda i kratko traje 🙂 Ono sto sam primetio je da baguje sa zvukom, verovatno usled nedostatka ram-a (ili je do moje verzije 😉)

Nazad
Vrh Dno