Hvala. Jeste da sam gledao domace kanale na par Samsunga (LCD) i da sam se razocarao koliko je slika bila losa. Jedino je na B92 bila, zadovoljavajuca.
ja na samsungovim lcd-ovima nikad još nisam video da imaju dobru sd sliku, sony takođe (serija 3000). stari lg lc41, 51, 55 imaju odličnu sliku a nove serije 3000 i 5000 su još bolji, jvc (jedini model koji ima kod nas) ima isto jako "čistu" sliku, a toshiba 32AV505D po meni najbolju SD sliku. kod svih samsunga sam video dosta zrnatosti i šuma na slici i jako čudne boje, nekako isprane. sad da li je to do podešavanja u meniju, ne znam, jer kad sam puštao neki HD materijal sa istim podešavanjem boje su bile čak i malo prenaglašene.
što se tiče plazmi i to one od 32" LG (nisam video da bilo ko drugi ima plazmu tih dimenzija od proizvođača) rezolucija je 848x480 i tu nema nikakvog HD-a, to je više dvd rezolucija. plazma ima hdmi i kad se pusti neki hd materijal primećuju se neke fleke, npr. ako je preko celog ekrana zastava crvene ili žute boje ne vide se nijanse, senke itd nego fleke. isto sam imao i na mojoj plazmi, a isto sam video i na drugim čak i puno skupljim plazmama. ja sam isprobao dosta televizora, i plazmi i lcd-ova, i po meni plazma je puno lošija od lcd-a. kad gledam HD na plazmi primećujem pixele, a na lcd-u mi je sve čisto zato što su puno sitniji. što se tiče boja nisam nikakvu razliku primetio između plazme i lcd-a. media centar pc ne sme se spajati sa plazmom zbog burn in-a. što se tiče xboxa slika je odlična na obe vrste televizora, i ko ima plazmu i gleda dosta dvd-ova trebao bi da uzme(ako već nema) dvd player sa hdmi konektorom, jer to se mora videti. svaki film izgleda skoro kao HD.
i na kraju radni vek plazmi, ove skuplje kao što su panasonicove stvarno imaju duži radni vek, pioneer takođe, jer to su dve firme koje i dalje ne odustaju od unapređivanja plazmi. ko uzme njihove modele ne može da pogreši. ako neko razmišlja o jeftinijim plazmama, moja preporuka je lcd. lcd zbog toga što neće biti velike razlike u kvalitetu slike (mislim na boje) a i analogno emitovanje je već prevaziđeno (sbb-ov d3, total tv, uskoro iptv od telekoma). opet ko ima samo analogni prijem najbolja varijanta su LG i Toshiba, jer imaju najkvalitetniji prikaz analognog signala.