Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Imam Intel Pentium 4 na 2.4Ghz sa 512 l2 cache i Asus P4b533 845e chipset i prijavljuje mi temperaturu procesora 52-53 celzijusovih pa mi se cini da to nije bas normalno jer na celeronu 1.7 sam imao 31 celzijus
1)2.4 Ghz hladiti nekim losim qlerom prouzrokuje tu temp.
Zato koji ti je cooler?
2) Sinteticki testovi (oni iz Win-a ili pak BIOS PC health status) ne pokazuju uvek najbolje rezultate, probaj da izmeris tempreraturu nekim pravim senzorom koji se kaci direktno na jezgro procesora, to je stvarna temp.
Ima raznih slucajeva sa merenjem temperatura. Evo ti primera:
Drugar ima XP 1700+ koji na Chaintech 7aja2 radi na 28'C sto deluje prilicno nemoguce (a hladi ga sa Raptor Cool-om). I njegovog prijatelja ciji ja Athlon 900 radio pola godine na temp 100-120'C ( !!! ) na MSI KT7 turbo Limited Edition. Sada je zamenio taj kuler i radi na 40-50'C.
Naravoucenije: Menjaj kuler! Mislim da je ta temperatura previsoka za Intel-a.
Pozdrav.
Ja imam AMD 2400+ i meni je temperatura 56 celsiusovih i ja sad ne znam sto sam vam ovo sve ispricao ali to nekome moze da zatreba u svakom slucaju ne skodi a to znaci da koristi pa da!
Dizala se ranije velika buka oko temerature P4 northwood procesora, kako na ovom forumu tako i na stranim forumima). Koliko se ja secam, postoji neka "falinka" u merenju temperature tako da ide u proseku 10-ak C na gore, ali opet zavisi od slucaja do slucaja. Moj P4 [email protected] radi od januara na 50 i kusur u proseku iako sam ubedjen da je bar 10C manje. Kako? Epa, otvorio sam terasu na minus pitaj Boga koliko i zaledio sam bukvalno sobu. System temperature je bio na 30 i nesto C sto je sasvim nemoguce :whip
Na drugom kompu je vrednost za sys temp bila oko 10-ak C
Ja sam imao intelove ploce P4 845 perl i P4 865 pesv i temperatura prozesora je bila 45-66 cak mi se dva puta i sam iskljucio zbog temp.znaci oko 70 C.Chipset je isao 35-55 C.
Sada imam asus P4C800 Deluxe i temp. prozesora je 30-50C a chipseta 28-33 C.
Prozesor sa 845 je bio 2.4 B,a sa 865 i 875 2.8 C sa smart culerom.
Razlike su ogromne u plocama pa najbolje sam proveri sa nekim senzorom za temp.