Šta je novo?

Radite Backup Windows a

To sto ti radis nije backup uopste vec egal sveze instalacije samo sa tvojim driverima i osnovnim podesavanjima. To sluzi otprilike nicemu, ja sam to radio kada sam bio mladji misleci da sam jako pametan pa sam shvatio da je ustvari totalno besciljna stvar kao sto si i sam zakljucio na kraju. :)
Ako se radi Diferential ili Incremental backup preko tog prvog onda ima smisla, Takvi backupi su daleko manji nego full backup i brzo se izvršavaju. Ako se namesti na automrski prosto se ne osećaju pa može i svaki dan bez smetnji.
 
A i to sa reinstalacijama je bilo zbog fragmentacije hard diska, pa onda kao da se ''osveži'' sistem, bilo je mnogo popularno. Verovatno to neko radi i dan danas iz navike na SSD.
 
AOMEI Backupper ne podržava GPT particije?
 

Prilozi

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    11.9 KB · Pregleda: 33
Dynamic System GPT.
 
Imalo je svojevrsnu poentu kao sto rekoh kad sam bio bas mladji, sa win 95/98 kom je mesecna reinstalacija znacila, nisu ni updateovi ni novi driveri izlazili (nit sam ja imao prilike da ih skidam na dialup-u) tako cesto pa onda uradis takav image i imas brz reinstall naredna 3 meseca. Taj use case je jos i bio validan. Danas kad su azuriranja na nedelju dve, driveri na isto toliko a windows daleeeko stabilniji i trpi mnogo vise maltretiranja, zaista nema poentu.
XP rulz. :giggle:
Inače nisam imao neke potrebe da radim Backup osim u jednom slučaju kad mi se stalno resetovao pred pozdravnim ekranom. Norton Ghost me spasio.
 
Priča je malo složenija ako se u priču uvede Cloud, odnosno bekapovanje direktno na klaud prostor.
Onda se vidi da ni Macrium, ni Aomei (ovde preporučivani) to ne mogu.
 
Ne moze direktno, ali moze indirektno backup na cloud..sshot-2021-11-29-[3].png
 
Ne moze direktno, ali moze indirektno backup na cloud..
To je najobičniji Sync, to može njih više.
Mene je zanimao direktan prebačaj na Cloud, bez kontakta sa lokalnim čvrstim diskovima.
Tu se stvar pomalo komplikuje, moguće jeste, ali zavisi od protokola kojim se šalje.
 
Svako ko svoje podatke bekapuje na cloud, nije svestan svoje nesvesti.
 
Ako koristiš E2E enkripciju i izabrao si provajdera koji ne živi od prodaje tuđih podataka, onda je sve na mestu. Ako nemaš mogućnost za drugu fizičku lokaciju, ne vidim kako dugačije možeš da se osiguraš
 
Za bekap Win-a ne vidim razlog za stavljanje na claud, stavis na drugu particiju, uvek dostupan kad zatreba, nije neophodan net.
Valjda ljudi ne cuvaju vazne podatke u My Documents pa da odu sa bekapom Win-a? Za vazne stvari se koristi drugaciji bekap.
Ja radim bekap Win-a jednom u 10-ak dana, a uvek odradim pre nekog veceg adejta Win-a, ako kojim slucajem zezne (ume da se desi, mada sve redje).
Mislim da su ovakve app dobre stvarcice, ako zezne neka instalacija, drajver itd. vratim sliku nazad, 10-ak minuta. Ne gubim vreme trazeci gresku.
A i ako je "stara" par dana lakse mi je da apdejtujem taj kraci period nego da radim novi instal Win-a.
 
Imam nov laptop i treba da prebacim sve sa starog na njega. Koristim Veeam, upravo pravi bekap celog starog računara. Šta mi sve treba za instaliranje na novom? Da li je dovoljan taj bekap koji će se nalaziti na eksternom disku ili mi treba i butabilni USB iz nekog razloga (neko mi je to pomenuo, ne sećam se šta je tačno rekao)?
 
Našao, recovery USB mi je trebao, ali sad me zeza taj mod i nemam podršku za miš kad butujem recovery sa USB-a. Uopšte mi se ne sviđa ovaj Veeam. :D
 
Godinama koristim GoodSync.
Omogućava backup fajlova direktno na Cloud.
 
Nazad
Vrh Dno