Šta je novo?

Radio u pozadini

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
e ovako ljudi, do ne davno sam trpio ovo ali vise ne mogu

svaki put kad ukljucim zvucnike cujem madjarski radio na njima, tiho ali se cuje.

nedavno je pored moje zgrade otvorena njihova radio stanica i ometaju sve zivo

hoce li kupovina druge zvucne kartice resiti ovaj problem? ili da im bacim bombu tamo.

i da li je xi-fi extreme AUDIO slicnog kvaliteta kao i realtek hd audio s kojim sam prezadovoljan?

PS. necu da kupim gamer ili music, plata je mala nisam direktor.

XtremeAudio je, po meni, gora kartica nego Realtek HD Audio integrisan na matičnu.Čudi me da čuješ radio na zvučnicima, pošto audio kartica sa prijemom signala i njegovom konverzijom veze nema.Da nemaš neki radio prijemnik u blizini?

Nemam, zanimljivo je i da cim priblizim onaj kraj od zvucnika sto ulazi u jack bilo kom delu kucista pozadi, opet se cuje.
Da mozda kuciste ne vata signal? ipak je to kinez blueberry :(

Nije ni to isključeno.

Nema na čemu, mada nisam ti ja baš neki savetnik.Koji su zvučnici u pitanju, da nisu oni problem?

hoce li kupovina druge zvucne kartice resiti ovaj problem? ili da im bacim bombu tamo.

i da li je xi-fi extreme AUDIO slicnog kvaliteta kao i realtek hd audio s kojim sam prezadovoljan?

PS. necu da kupim gamer ili music, plata je mala nisam direktor.

Sta da ti kazem, bad luck...moraces da se selis ako zelis da cujes zvucnike bez te radio stanice...ali covek se lako navikne na zvuke madjarskih narodnjaka...za 7-8 meseci neces ni kontati da skrivas chardash u nogama.

neću se ja seliti, ovo je moja zemlja. otiću danas da porazgovaramo. može lock.

Ako si kupio taj blueberry u smartkomu ili infinity-ju tada nema pomoci.... po defaultu su bazdarena su da hvataju tu stanicu :p:d:D:-devil-:

ne ali okolne 3-4 zgrade svi se žale na loš program i njihove smetnje, povešću revoluciju medju stanarima i rasteraćemo ***** :D

Imam jedno glupo pitanje:

A šta hvata siglal sa radia na tvom kompu ?

Dal je moguće da je zračenje predajnika toliko jako da se zvuk čuje "sam od sebe".

Ako je tako probaj sledeći eksperiment: ostavi sirovo jaje negde gde je jak signal. Ako se skuva - spremaj bombu :-devil-:

svaki put kad ukljucim zvucnike cujem madjarski radio na njima, tiho ali se cuje.
nedavno je pored moje zgrade otvorena njihova radio stanica i ometaju sve zivo

lgh (20).gif

Е баш ме насмеја, могу да замилим ту тортуру, горе него кинеско мучење капљицама воде :d.

Клин се клином избија, најбоље је направити предајник јаче снаге и пуштати наше им народњаке док не запевају "Нећу нећу дијаманте" :D

Kakve zvuchnike imash?
Jedan moj drugar je imao slichan problem sa nekim jeftinim 2.0 zvuchnicima zivi na nekih 200m od predajnika BB Radia (za ne upucene Radio Bachki Brestovac ili ti Grand all day radio :d ) i ne bi morao ni da ih poveze na komp samo da ukljuchi zvuchnike i u pozadini bi se chuo program tog radia. Sad je uzeo neke malo skuplje 2.0 zvuchnike i za sad nije imao problema.

Poslednja izmena:
Nema na čemu, mada nisam ti ja baš neki savetnik.Koji su zvučnici u pitanju, da nisu oni problem?

Genius SP-HF2000X
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9006237

nisu oni problem jer kad iščupam pozadi iz zvučne ne čuje se ništa.

Kakve zvuchnike imash?
Jedan moj drugar je imao slichan problem sa nekim jeftinim 2.0 zvuchnicima zivi na nekih 200m od predajnika BB Radia (za ne upucene Radio Bachki Brestovac ili ti Grand all day radio :d ) i ne bi morao ni da ih poveze na komp samo da ukljuchi zvuchnike i u pozadini bi se chuo probram tog radia. Sad je uzeo neke malo skuplje 2.0 zvuchnike i za sad nije imao problema.

Evo odgovora na tvoje pitanje. :wave:

Imam jedno glupo pitanje:

A šta hvata siglal sa radia na tvom kompu ?

Dal je moguće da je zračenje predajnika toliko jako da se zvuk čuje "sam od sebe".

Ako je tako probaj sledeći eksperiment: ostavi sirovo jaje negde gde je jak signal. Ako se skuva - spremaj bombu :-devil-:

Obichno hvata sama elektronika pojachala/zvuchnika. Npr drug je imao neko staro lampashko pojachalo koje je opushteno hvatalo neku radio stanicu chak je i prijem bio dobar :D

Proveri kakvo ti je uzemljenje. Limarija kućišta se ponaša kao faradejev kavez, ako je propisno uzemljeno. Ako si siguran da smetnje potiču baš iz zvučne (mada ja se ipak kladim na zvučnike, imao sam isti problem, doduše sa jeftinim plastikanerima) moguće je da postoji problem sa uzemljenjem.
Ako se radio stanica ipak hvata u samim zvučnicima, tj. pojačalu, onda možeš ili da potražiš neko pojačalo koje je oklopljeno iznutra, ali opet moraš voditi računa o masi, ili da pokušaš sam da oklopiš pojačalo koje imaš.

pozadi kad priblizim onom sivom limu opet se cuje i gotovo sam siguran da on vata signal.

99% je do zvucnika njihovo pojacalo nije dobro oklopljeno tj los kvalitet i cim dodje u kontakt preko dzeka sa limom od kompa javlja se u njemu interferencija i prijem signala u istim.Menjaj zvucnike!pozzz

Pozdrav!
Imao sam slican problem.Tadasnji 2.0 je hvato radio in(NS).Resio sam problem kupovinom 2.1 labtec za 1100din ;).Pozajmi od nekog druge zvucnike i probaj (nista te ne kosta)...

Probaj kod sebe druge zvucnike.

nemoj to resavati...oguglao sam..sta cu...pff...
bori se ***..ja bi izludio ...

Pa, po svemu sto je do sad receno, definitivno je problem do zvucnika, i to nema veze sa CENOM ili kvalitetom istih (meni se to desava cesto u raznim situacijama, sa razlicitim masinama i zvucnicima). Probaj nekako da izvedes uzemljenje za zvucnike, ako ti se bas petlja oko toga, a mozda bi problem resio i stavljanjem nekog preampa/headphone booster-a (nisu bog-zna koliko skupi) pre zvucnika (cime bi izgubio na efektu kontakt sa kucistem...
Srecno... :)

Vrh Dno