Šta je novo?

Radio na internetu

BEZIMENI

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2004
Poena
609
Interesuje me kako da slusam radio na internetu.kako da procitam fajt.ram,koji je program potreban za to

RealOne Player (ako nadjes neku alternativu, tim bolje za tebe, jer je Real gori i od media playera)

ja ga vozim preko windowsmediaplayer-a .. zadovoljan sam

Mislim da kvalitet zvuka ne zavisi toliko od software-a koliko od same radio stanice, neke emituju na 32kbs (recimo B92), a neke na 128 (pa i vise) sto je razlika joj drast'cna.

...a kako da postavim na sajt posetioci migu da slusaju radio...I je
li mora to da bude neki odredjeni ili moze svaki ???

Hvala
TRouBLe :beer:

Voodoo_NBGD je napisao(la):
RealOne Player (ako nadjes neku alternativu, tim bolje za tebe, jer je Real gori i od media playera)
Slazem se sa tobom!!! :sceptic:

..::TRouBLeMaKeR::.. je napisao(la):
...a kako da postavim na sajt posetioci migu da slusaju radio...I je
li mora to da bude neki odredjeni ili moze svaki ???

Hvala
TRouBLe :beer:

Moj ti je savet da odes na http://www.shoutcast.com i tamo nadjes uputstvo. Inace, treba ti VEEEELIKI propusni opseg.
Real-audio je bez veze jer je Real-audio player najveci spyware koji sam video + ima 10000000000000 reklama i dodatnih gluposti koje ti instalira na masinu... you get the picture...
:crash:

Spotter je napisao(la):
Mislim da kvalitet zvuka ne zavisi toliko od software-a koliko od same radio stanice, neke emituju na 32kbs (recimo B92), a neke na 128 (pa i vise) sto je razlika joj drast'cna.
da, ali sa modemom 128 kbs slushash isprekidano rec po rec - u oravu si ogromna razlika 😀

@ BEZIMENI ---> Enable your private mesages !!! I can't post 2 u!?

Comet Hunter je napisao(la):
Ej, imam jedno pitanje.
kako da zvuk sa internet radio stanice snimim u neki fajl
Uh, imao sam jedan mali free program koji je omogućavao da se svaki zvuk sa nekog plejera uključujući i Internet radio, snimi po principu kao na kasetarcu kada snimaš muziku sa radia u željeni fajl (MP3). Nažalost program sam izbrisao :lupko: i ne mogu da se setim kako se zove :S:

Probaj malo da Googlaš pa ćeš možda da pronađeš ovaj free programčić!

Poslednja izmena:
dkurel je napisao(la):
He,he,he! DOBAAARRR!! :smoke:

Evo ti jedan jos bolji:
http://www.xstreammix.net/

listener.gif

Ljudi mi se ne razumemo : Kako da ubacim radio da mi se slusa preko mog sajta

U prvom postu si postavio pitanje kako da slušaš radio preko neta!

Pročitaj post #9.

BEZIMENI je napisao(la):
imam bezicni internet koji strika kao lud

A kako to strika, posto kod mene oce isto da ga uvode, koji si uzeo 64, 128, 256 ili kako vec i kakve su cene...

ima li ko kakvo resenje za to postavljanje radija na sajt, da se omoguci na bilo kom sajtu slusanje nekog radija? je li to moze samo neki radio ili moze svaki?

@Bezimeni ... call me ...

Ponovio bih pitanje, po meni najzanimljivije iz ove teme: Kako snimiti muziku sa internet radija na hard d. tokom emitovanja, tj. slusanja? Da li je nekom uspelo i ccime? Hvala unapred.

Lako. Za snimanje koristi Sound Forge. Samo podesis sa kog izvora zvuka da snima i gotovo.

Dal je moguce da niko nije probao radio preko novog Winampa ? (5.xx)...Ono prvo odlichno radi, a ima milion stanica, i dosta domacih kome treba...

Nazad
Vrh Dno