Šta je novo?

Radio na Ford Pumi

Shadow Dancer

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2004
Poena
301
Da li zna neko , moze li se prikaciti pojacalo na radio u ford pumi. Radio je nestandardan i integrisan je u instrument tablu...?

Jel ovo baš niko ne zna?? Drugar i ja se ubismo tražeći po netu! Ja sam našao samo neke šeme koje ne razumem... Taj Ford Puma je 98' godište, a pojačalo je ALPINE! Otprilike da je radio isti kao i na svakom drugom novijem Fordu recimo Focusu!
Ovo mi je prilično hitno zato što se bojim da se ne proda auto! A meni se baš svideo!
P.S. Fabričko ozvučenje je OK čak pozadi ima nešto u obliku luka i prilično je jako ali Zar Woofer 15" da mi ostane u kući da skuplja prašinu???

Nijedan fabrički auto-radio nema RCA (činč) izlaze. Veruj mi, dugo sam se mučio da uradim isto to što ti planiraš u svom golfu na njegovom fabričkom kasetofonu (alpha). Može da se nabavi konvertor primer kako to izgleda: http://www.alpine-europe.com/alpine/cms/details.php?t=133 - model 4311
Speaker out to RCA (high Power). Probao sam ovu kombinaciju. Nije nikakav problem prikačiti je, ali nisam bio oduševljen kvalitetom zvuka. Možda zato što sam ja menjao i sve zvučnike u vratima (stavio sam JBL), pa sam očekivao više. Usvakom slučaju na kraju sam izvadio fabrički radio i stavio kenwood KDC-M907. Zvuk je neuporedivo bolji, a ni mp3 nije za bacanje 😀

Hmm Thanks Geni! Ovo su mi jako korisne informacije. Ali znači otprilike da ći morati da menjam radio... Sad još ne znam kako da nabudžim običan radio (recimo Kenwood) u Pumu pošto ima fabrički onako integrisan sa instrument tablom!
Ma nešto ću već smisliti..a i ne mora da znači da ću da kupim Pumu🙂))

Nije integrisan, samo ima nestandardnu masku. Imaš adaptere - http://www.caraudiodirect.co.uk/def...0_422&osCsid=ca80402988f6d4a138902f5eb7079977 Ali nemoj tako lako da otpišeš tvoju prvobitnu ideju, zavisi šta tebi treba. Ako samo želiš da dodaš malo basa na postojeći zvuk i slušaš uglavnom nešto u tehno fazonu sa ritam mašinama, bez želje da bitnije poboljšaš kvalitet zvuka, stavi konvertor, prikluči vufer i bićeš zadovoljan. Nemoj mene da slušaš po pitanju zvuka koji tebi treba, ja sam tražio da mi npr. child in time - live verzija sa CD-a zvuči kao da sam na koncertu a ne u kolima i pošteno se namučio dok to nisam dobio. Da ne pominjem što sad moram da vučem i pločicu sa sobom :d . Razmisli samo šta tebi treba.

P.S. Pošto vidim da ova tema interesuje samo nas dvojcu - možeš slobodno da pređeš na PM 🙂 .

Nazad
Vrh Dno