Šta je novo?

Radijus Vektor problem...

[Velja]

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
609
Ovako, idem ja na net preko Radijus-a, probam da odem na www.lowculture.org, kaze mi :
"blabla could not be found...please check the name and try again", i tako sto puta.
Probam preko dialup-a, sve radi normalno...:crash:
Kasnije u toku dana proradi i na Radijusu pa se onda opet zaglupi i tako dalje...

Da nije nesto do podesavanja...?

(samo konstruktivne odgovore, molim)

Evo bash sada ne shljaka ni meni a danas sam bio 2-3 puta?

Genghis Khan je napisao(la):
Evo bash sada ne shljaka ni meni a danas sam bio 2-3 puta?

Izgleda da ne moze da uradi DNS lookup za taj sajt...evo resenja :

idi u c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\

i u fajlu hosts dodaj liniju

67.15.60.80 www.lowculture.org

...trebalo bi da radi posle...

Poslednja izmena:
Ovo rešenje ti radi samo za taj sajt evidentno je da je problem sa DNSom pa probaj da uradiš nešto po tom pitanju.

skydiver021 je napisao(la):
Ovo rešenje ti radi samo za taj sajt evidentno je da je problem sa DNSom pa probaj da uradiš nešto po tom pitanju.

Pa naravno...samo taj sajt mi je pravio probleme...

Ne bih rekao da je problem kod mene, nego kod provajdera...

Ljudi, sta vam je, kakvo crno resenje dopisivanjem u fajlu, to je problem provajdera, o tome je pisano milion puta na forumu, ja sam najvise i pisao o tome. Ja takodje idem preko njih skoro dva meseca i mogu da kazem da su krs, preoptereceni su, to su oni i sami rekli. "Ocekuju prosirenje linka" - to je njihov odgovor... al' za malo...
Sajtovi ne rade pa prorade, i to nije do tog sajta nego kada ne rade, ne rade skoro SVI sem sto postoje neki koji iz nekog razloga ne rade duze nego ostali. U toku celoga dana se desavaju prekidi, bez obzira na vreme.

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda koriscenje eDonkey-a na RVKDS-u:
ccc.png

A inace text napisan na http://www.rvkds.i8.com/ je ziva istina (kao korisnik mogu da potvrdim) :crash: pa ako ima josh nezadovoljnih korisnika RVKDS-a, nek se jave :)

Poslednja izmena:
Ok momci, zanimljivo je pljuvati Radijuse po forumima i zivkati ih telefonom...ali realno nema nista od toga.
Kako ja to vidim, Adsl ce uskoro da se zahukta, oni ce polako da gube korisnike, i onda mogu da se dese sledece stvari :

1) ili ce da se smanji guzva na njihovom linku...

2) ili ce morati da poboljsaju kvalitet usluge da bi ostali konkurentni na trzistu...

3) E sad, ako nista ne krene na bolje uvek mozemo da se odselimo negde. :bottle:

A šta, sad su kao konkurentni?! Jesi li ti kod njih jer im je usluga dobra ili nemaš drugi izbor, pa si zaglavljen kod njih..

voka_gsw je napisao(la):
A šta, sad su kao konkurentni?! Jesi li ti kod njih jer im je usluga dobra ili nemaš drugi izbor, pa si zaglavljen kod njih..

Naravno da su konkurentni, u uslovima ogranicene konkurencije... :p

Zaista, ovo sto pise na tom sajtu je stvarno istina, prosto ne mogu da verujem koliko su ljudi u pravu, a prvi put sam procitao tu stranicu!!! Mene je najvise iziritiralo to sto ljudi koji dolaze da ti ugrade net veze sa mozgom nemaju a i meni su rekli da je VIRUS u pitanj (necuveno!!!) a i klinac koji radi na "tehnickoj podrsci" za sve ima objasnjenje - VIRUS !!! Nemoguce!!!

I zaboravih jos nesto... vrhunac bezobrazluka je taj sto oni ne garantuju brzinu ni do cega, samo garantuju brzinu do svog servera. A znate li sta je njihov server? To je jedan jadni i bedni FTP server sa koga BUKVALNO imate da skinete sve ukupno 30-ak prastarih fajlova.... Eeeeeej, strasno!!!

Poslednja izmena:
Znaci, ja ne mogu da verujem!!! Citam ove sajtove koje ste zakacili i bukvalno ne mogu da verujem!!! Oni SVIMA pricaju istu pricu!!! Kao da svi u ugovoru o radi imaju tacno definisane recenice koje ce da izgovaraju pred korisnicima!

Najstrasnije mi je bilo kada sam procitao da jednom liku, koji je rekao da su mu rekli (kada je pozvao tehnicku podrsku) da momci za NET nisu tu, rekli u fazonu: "Ko vam je rekao da nismo tu?" a ISTO tako su i meni rekli kada sam tom liku koji je glavni tamo rekao nesto debilno koje mi je rekao taj klinac sto takodje tamo radi i likovi koji su dolazili da ugrade net. On je meni tada rekao: "Ko vam je rekao to? Mogu da vam kazem da ste u veoma nezavidan polozaj doveli moje kolege, to cemo morati da ispitamo i oni ce snositi kaznu!" Zamislite! I sto j e najgore, ja sam se osecao bedno, maltene da sam ja kriv sto ce oni "popiti otkaz" .

Nije to nista, meni je lik koji ugradjuje objasnjavao kako je javna IP adresa opasna stvar...zbog virusa i svega ostalog, dzaba mi firewall itd...oni mene stite tako sto mi daju privatni IP...

A ja se pitam, sta sam imao ceo zivot na dial-up-u, i kako sam uopste preziveo ? :lupko:

Ne, to je zaista, ali ZAISTA, ISKRENO straaasno kakva je to firma i kakvi su ti ljudi!!!
Citam i ne mogu da verujem, sve mi to izgleda kao skrivena kamera, keve mi. Kakve su to nebuloze sto oni pricaju, ma to je nemoguce....

Kapiram ja da svaku firmu neko kudi ali njih.... pa o njima niko ali NIKO NIKADA nije rekao lepu rec, barem da ja znam, bukvalno! Oni su najgora firma svih vremena, igde. Na svu srecu ja nisam zahtevan korisnik u smislu da ne koristim p2p, ICQ, MSN i ostalo inace bih verovatno i ja poludeo. Meni je dovoljno i ovo sto sam sa njima doziveo.

Jeli jos neko primetio da mu je net u zadnja 2 dan mnogo brzi, sve se stranice odmah otvaraju.
Dali je moguce da je zbog praznika manje opterecenje, ili su mozda poboljsali mrezu?

Bice da je to zbog toga sto i oni ne rade pa ne cackaju pojedinacne korisnike. Idi na onaj sajt koji je gore dat, pa onda na forum i zapanjices se sta ces sve procitati. Ispostavilo se da je meni net jos super u odnosu na ljude sa NBGD-a. Njima je katastrofa. Imamo i drugu IP adresu i drugi Default Gateway. Oni ocigledno namerno odredjenim korisnicima dodeljuju "kazne". Ja njihov kablovski imam dva meseca i radi mi konstantno isto, znaci niti su bila velika pogorsanja niti poboljsanja. Moram da napomenem da ja nisam zahtevan korisnik, znaci ne koristim p2p, ICQ, MSN, MIRC jednom u 100 godina itd. Mozda me zato ne diraju.

mikihog je napisao(la):
Jeli jos neko primetio da mu je net u zadnja 2 dan mnogo brzi, sve se stranice odmah otvaraju.
Dali je moguce da je zbog praznika manje opterecenje, ili su mozda poboljsali mrezu?

Aha, ja sam primetio,net ide nikad bolje, IP adresa mi je konstantno ona sa 120.3...Ako ovako ostane bice super, jos samo javni IP i sve im je oprosteno ;)

Nazad
Vrh Dno