Šta je novo?

Radijus Vektor :: Kablovska televizija i internet

Blok 37 Ostalo 8 analognih kanala.
Pored RTS 1,2,3 Pink 1 , O2 i Prva imam jos Happy i Studio B. (pisano ovim redom samo jer ruzno stoji i iza B da je Studio B prvi a Happy drugi... :d)

Sto ti smeta prica o analognim kanalima koji nestaju (pu, puf, puf i nea ih vise) ?
Meni su potrebni i dobro dosli da na postojeci hdd snimac mogu snimiti po neku interesantnu domacu seriju kad ponekad premijerno se emituje...
Da posalju stb i da sam siguran da cu moci preko njega snimati digitalne kanale na hdd ne bi ni mene interesovali analogni.
Istina nekada se znalo desiti da netsane digitalnih a analogni rade, e onda je bilo dobro, pogotovo ako je neki sport... ;)

Ne krse oni nista, mogu da menjaju sta i kako hoce, ubacuju i izbacuju u ponudi bilo sta, ako imas vazeci ugovor i uo koja jos nije istekla mozes lepo bez penala da raskines uo i prekines saradnju, u slucaju da ti gledas samo analogne a nemas uo mozes promeniti operatera, a ako bas ne bi da menjas a nemas tv koji podrzava dvb-c mozes uzeti stb pa preko njega gledati tv. Uslucaju da i tebi trebaju analogni za snimanje, onda samo da pokusamo preko stb i externog hdd da snimamo... ;)

Analogni kanali su mi prevashodno potrebni za povezivanje 4. televizora za koji mi je potreban osnovni tv sadrzaj, a za koji ne zelim da placam ceo novi ugovor za DTV uslugu, ili da kupujem T2 risivere i kacim antene pored kablovske koju placam, i koja mi je sve do dolaska Supernova menadzmenta garantovala i tu vrstu usluge na televizorima koji nemaju instaliran STB/CI modul (sto je bilo navedeno i na RV sajtu u opisu paketa), a sada koliko vidim sa dolaskom Supernova menadzmenta opstanak analogne usluge cak i u najminimalnijem smislu postaje upitan, sto je definitivno krsenje opstih uslova koje je RV ponudio (potpuno obustavljanje ove usluge korisnicima RV-a nebi smelo da bude sprovedeno, sve dokle god i poslednji zakljuceni ugovor za RV paket bude aktivan, a to su neke skoro 2 godine, gde nebi smelo nista drasticno da se menja).

... I ako se promeni korisnik koji je ostecen ima pravo da raskine UO i ugovor, predje kod drugog ili ne predje...
Ne mogu se oni prisiliti vec se tebi moze dati izbor da ostanes po novim uslovima ili predjes kod drug, neka treca varijanta za gledanje...

Na zalost tako je.
Mene muči sto daju smao 3 uredjaja po stanu/ugovoru i za naredni se doplacuje prakticno kao kovi ugovor... to je šugavo.
Ako ti DVD snimac ima SCART/RCA(chinch) AV ulaz, mozes na njega spojiti STB uredjaj bilo da je u pitanju kablovski/satelitski/IPTV, i snimati sadrzaj na DVD snimac sa STB-a, preko tog AV ulaza.

Bravo majstore, pa ja se ovog nisam setio.
Isto se moze nabaviti dvb-t2 stb za signal iz etra i ako posrzava snimanje preko usb da se snime na externi hdd serije, filmovi, sta god... (jos ako ima 2 tunera)... ihaj

Poslednja izmena:
... I ako se promeni korisnik koji je ostecen ima pravo da raskine UO i ugovor, predje kod drugog ili ne predje...
Ne mogu se oni prisiliti vec se tebi moze dati izbor da ostanes po novim uslovima ili predjes kod drug, neka treca varijanta za gledanje...

Na zalost tako je.
Mene muči sto daju smao 3 uredjaja po stanu/ugovoru i za naredni se doplacuje prakticno kao kovi ugovor... to je šugavo.

Bravo majstore, pa ja se ovog nisam setio.
Isto se moze nabaviti dvb-t2 stb za signal iz etra i ako posrzava snimanje preko usb da se snime na externi hdd serije, filmovi, sta god... (jos ako ima 2 tunera)... ihaj

Od konkurencije koja i dalje ima normalnu KTV ponudu koja uključuje i analogne i digitalne kanale, na raspolaganju mi je Pošta NET, tako da se može razmotriti i ta varijanta bar u mom slucaju, ukoliko SN odluči da potpuno obustavi pružanje analogne usluge na RV mreži, definitivno ću izvršiti prevremeni prekid ugovora sa njima (ukoliko budu pretili kaznenim penalima žalicu se RATEL-u), i vrv preći na Pošta NET. Jedino me kopka kvalitet internet usluge kod Pošte, ali uvek mogu napraviti mix u smislu KTV kod Pošte, i interneta preko mts fiksne linije.
Što se tiče kupovine DVB-T2 risivera i razvlačenja antene, to mi ne pada na pamet da radim, ukoliko već vršim pretplatu za kablovsku i pri tome sve već lepo imam sporvedeno u stanu do svakog televizora, pa mi je apsolutno ne prihvatljivo da radim tako nešto, jer usluga koja je glavni smisao KTV-a i koja je do juče mogla da radi bez ikakvih problema, preko noći zbog nečijeg hira i bezobrazluka više neće funkcionisati.

Poslednja izmena:
Po potpisu na raskid saradnje, kao starom korisniku Vektora koji odavno nije pod ugovorom, ponudjeno mi je sest meseci za dinar ukoliko se predomislim pre isteka otkaznog roka od 30 dana. Mozda nekom bude znacilo, ako je voljan da eksperimentise.

@nexla koji stb koristis za to? Meni ni Horizont ni Skymaster nece, pusti sliku ali dvd\vhs nece da znima xD

@nexla koji stb koristis za to? Meni ni Horizont ni Skymaster nece, pusti sliku ali dvd\vhs nece da znima xD

Koristim Skymaster, i snimam sadrzaj bez problema, medjutim moguce je da sam STB poseduje sistem za protekciju AV signala, sto utice na odredjene modele HDD/DVD/VHS snimaca tj na one modele koji poseduju sistem za detekciju zastite, nakon cega dolazi do blokiranja funkcije snimanja sa tog AV izvora. Taj problem mozes relativno lako da prevazidjes tako sto ces nabaviti HDMI2AV konvertor koji mozes naci i za manje od 1000 din, on ce pretvoriti HDMI signal sa STB-a u klasican AV koji ce biti “cist” tj. bice bez zastite, nakon toga kada taj AV signal dovedes do tvog snimaca on nece moci da detektuje nikakvu zastitu signala na tom AV izvoru i snimanje sadrzaja sa STB-a ce ti biti omoguceno.

Poslednja izmena:
Po potpisu na raskid saradnje, kao starom korisniku Vektora koji odavno nije pod ugovorom, ponudjeno mi je sest meseci za dinar ukoliko se predomislim pre isteka otkaznog roka od 30 dana. Mozda nekom bude znacilo, ako je voljan da eksperimentise.

I? Šta ćeš ti sad da radiš? Koji su inače tvoji razlozi za raskid ugovora?

Prošlo 10 dana otkako su mi Horizont uređaj zamenili sa novim STB uređajem sa uslugom TV po tvom, međutim još ne radi. Drugi put ih cimam, da bi me jedno 5 puta pitali za broj kartice koja se nalazi u STB uređaju. I ja njima 5 puta treba da crtam da uređaj koji sam dobio od NJIH nema karticu, niti ima slot za karticu. Na kraju svega, kao i prošli put, ponovo mi traže dokument o isporuci opreme koji nisam ni dobio, i tu već pucam... Nervni slom.
Ostaje mi da pozovem tehničku podršku, ali ne znam ni da li imam više živaca. Ovi iz korisničkog servisa su kompletni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i.

Poslednja izmena:
Imate li problema sa televizijom?
Meni ja jednom tv nece da mnoge domace digitalne kanale otvori, nece da ih otkljuca i dekodira, prijavljuje da nemam pristup...
Nesto malo sto sam gledao, dok su strani kanali u redu.
Imam L paket od SN, pa bi trebalo da su svi otkljucani...
Kod kartica je nova, od SN (bela).
Drugi tv u kom je stara rv kod kartica radi normalno.

Poslednja izmena:
Sve radi ok. RV Horizont. Od jutros Prva i O2 u HD rezoluciji.

^^
Potvrdjujem prva i O2 su sada HD, i onaj superstar je HD, ne znam dal je bio?

O2 i pink ima losiju sliku od prve.

Rekao bih da ce oni da posloze da svi ovi niski kanali budu HD

A recite mi, SK golf i 24 kuhinja su na RV bili u HD, sad ko ima SN i nakon prestanka promocije sa svim otkljucanim kanalima, mi na SN vise nemamo ova dva u HD?

Imamo...

SK 1,2,3 i SK HD su u HD
SK 4,5,6 su SD
Golf je SD
Golf HD je HD

i 24 kitchen ima u SD i u HD ali me mrzi da ih trazim

Danas je osvanula nova vest na SN sajtu, nastavlja se “super digitalizacija”, prema kojoj ce koliko vidim biti pogodjen skoro ceo NBG,Ovca,Borca...(uglavnom teritorije RV-a)
Pa me interesuje kakva je situcaija od danas kod Vas koji do danas niste imali nikakvu promenu, a kakva je kod Vas koji ste ostali samo sa 8 analognih kanala, i otkljucanim digitalnim “Super S” paketom(da li se kod Vas nesto promenilo)?

Poslednja izmena:
^^
Potvrdjujem prva i O2 su sada HD, i onaj superstar je HD, ne znam dal je bio?

O2 i pink ima losiju sliku od prve.

Rekao bih da ce oni da posloze da svi ovi niski kanali budu HD

Bio je Superstar od uvodjenja ali khm, khm, to je HD u kojem je takav logo i sadrzaj koji je vec HD. Zanimljivo je da sam par puta naisao na isti film, novijeg datuma, koji sam gledao na HBO, i slika je ovde ocajna, stvarno ne znam kako ih nije sramota da novije takve sadrzaje, koji su po automatizmu u dobroj rezulciji, emituju u smanjenom kvalitetu.

A recite mi, SK golf i 24 kuhinja su na RV bili u HD, sad ko ima SN i nakon prestanka promocije sa svim otkljucanim kanalima, mi na SN vise nemamo ova dva u HD?

Mislim da nemate, to je razlika u ponudi RV i SN. Mi sa starim ugovorom Vektorove kanale zbog UO na snazi i dalje imamo ispod 776 broja, tu su ti kanali HD koje si naveo.

Mislim da nemate, to je razlika u ponudi RV i SN. Mi sa starim ugovorom Vektorove kanale zbog UO na snazi i dalje imamo ispod 776 broja, tu su ti kanali HD koje si naveo.

Jel tebe pogodila danas najavljena “super digitalzacija”?
Kakva ti je trenutno situacija sa nekodiranim digitalnim i analognim kanalima?

Nije još uvek. Imam 52 analogna kanala i sve digitalne otvorene, osim 18+ koje nikad nisu ni otvarali.

Danas je nastao opsti pičvajz (nije uvredljiva rec, samo dobro opisuje stanje).
Prvo su mi na jednom tv koji ima novu SN kod karticu poceli da brljaju mnogi domaci kanali, odnosno da ih kartica ne otkljucava uopste.
Zvao podrsku, dva puta, po 15-20 minuta cekanja.
Prvi put operater verovatno pustio paket na tu kod karticu (trazio njen broj) i kad nije pomoglo rekao je da skeniram kanale i ako ne resi problem da zovem i oni ce napisati nalog da neko dodje.
Nakon skeniranja nije bilo promene sem razdesenog mog rasporeda kanala... :(
U drugom razgovoru mi je drugi operater rekao da skeniram sve kanale, digitalne i ANALOGNE (svih 8), ja zbunjen i zgranut, spreman za kavgu al poslusam ga i proradi sve... ostalo mi samo da poslozim kanale, ovaj put njih 15-ak da pomerim i prihvatim u ostatku njihov raspored.

Posle podne (kad sam se vratio kuci) pocne se slicno desavati i namom tv iako se to nije desavalo jutros dok je brljavio prvi tv.
Kod mene je mnogo cesto, svako "malo" (recimo u minut il dva da se javlja poruka skremblovano, da nestaje slika na 5-6 sekundi, recimo po 2-3 puta)
Nazovem i odcekam 15-ak minuta, odradi nesto opreater i ne desi se nista, pa mi preporuci da skeniram ponovo kanale, a ja ga upitam dal sve ukljucujuci analogne ili samo digitalne, tu se momcina zbuni pa priupita nekoga i onda nesigurno predlozi da sve skeniram...
Odradim i to, svi tv kanali rade iz SN ponude (istina nisam proveravao sve al tu su na spisku).
Kod kartica je bila stara od RV.

U oba slucaja, nakon skeniranja NEMAM vise radio kanala na oba tv.

Kakvo je stanje kod vas?

Poslednja izmena:
Danas je nastao opsti pičvajz (nije uvredljiva rec, samo dobro opisuje stanje).
Prvo su mi na jednom tv koji ima novu SN kod karticu poceli da brljaju mnogi domaci kanali, odnosno da ih kartica ne otkljucava uopste.
Zvao podrsku, dva puta, po 15-20 minuta cekanja.
Prvi put operater verovatno pustio paket na tu kod karticu (trazio njen broj) i kad nije pomoglo rekao je da skeniram kanale i ako ne resi problem da zovem i oni ce napisati nalog da neko dodje.
Nakon skeniranja nije bilo promene sem razdesenog mog rasporeda kanala... :(
U drugom razgovoru mi je drugi operater rekao da skeniram sve kanale, digitalne i ANALOGNE (svih 8), ja zbunjen i zgranut, spreman za kavgu al poslusam ga i proradi sve... ostalo mi samo da poslozim kanale, ovaj put njih 15-ak da pomerim i prihvatim u ostatku njihov raspored.

Posle podne (kad sam se vratio kuci) pocne se slicno desavati i namom tv iako se to nije desavalo jutros dok je brljavio prvi tv.
Kod mene je mnogo cesto, svako "malo" (recimo u minut il dva da se javlja poruka skremblovano, da nestaje slika na 5-6 sekundi, recimo po 2-3 puta)
Nazovem i odcekam 15-ak minuta, odradi nesto opreater i ne desi se nista, pa mi preporuci da skeniram ponovo kanale, a ja ga upitam dal sve ukljucujuci analogne ili samo digitalne, tu se momcina zbuni pa priupita nekoga i onda nesigurno predlozi da sve skeniram...
Odradim i to, svi tv kanali rade iz SN ponude (istina nisam proveravao sve al tu su na spisku).
Kod kartica je bila stara od RV.

U oba slucaja, nakon skeniranja NEMAM vise radio kanala na oba tv.

Kakvo je stanje kod vas?

Jel osim tih 8 analognih kanala, imas u ponudi neke digitalne koji su nekodirani tj da mogu da se otvaraju bez kartice?

Kad rts1, 2 i ostali nacionalni kanali su kodirani i ne vide se bez kod kartice, pretpostavljam da nema vise ni jedan nekodiran.

Prošlo 10 dana otkako su mi Horizont uređaj zamenili sa novim STB uređajem sa uslugom TV po tvom, međutim još ne radi. Drugi put ih cimam, da bi me jedno 5 puta pitali za broj kartice koja se nalazi u STB uređaju. I ja njima 5 puta treba da crtam da uređaj koji sam dobio od NJIH nema karticu, niti ima slot za karticu. Na kraju svega, kao i prošli put, ponovo mi traže dokument o isporuci opreme koji nisam ni dobio, i tu već pucam... Nervni slom.
Ostaje mi da pozovem tehničku podršku, ali ne znam ni da li imam više živaca. Ovi iz korisničkog servisa su kompletni *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i.
Bolje pozovi korosnicku sluzbu na onaj broj sto je besplatan, imao sam slican problem oko aktivacije kartice, 6 dana ima trebalo, pisao im na face, slao mail....jos kad mi napisu "dragi" onda im sve po spisku....nazvao korisnicki servis, pitao do kada imaju u planu da me .......javio se neki lik, izvinuo reko mi da sacekam malo, nije ni minut prosao, ajde probaj sad i odjednom magicno sve proradilo.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Pojavili se i radio kanali, samo ih ne vidim u "folderu" sa skeniranim kanalima ali eno ih sviraju od 800 pa na dalje...

Cekao sam isto oko 10ak dana da mi aktiviraju paket kako su mi zamenuli njihovom voljom Horizont uredjaj sa njihovim Supernova android box-om. Ista je prica bila kako nemate karticu bla bla. Onda su se smilovali dva klika i aktivirali paket. Al onda su naisle nove muke. Listanje kanala tj. pauza izmejdu njih je suluda od 6-10sekundi minimum, nekad se ucitava u krug samo. Onda u toku bilo kog programa x puta se prekine i ucita ponovo kanal i tako u kurg, vracanje radi navodno al kad se vrati unazad onda to ucitavanje kanala u toku neke emisije, filma se ponavlja vise puta nego ovako na regularnom. U svakom slucaju popizdeo sam, jer ne mogu normlano da gledam tv otkada su mi zamenili uredjaj.

Danas ce navodno doci posle dve, tri nedelje smaranja da vide sta je. Jos mi u call centru kaze donece vam jos jedan uredja pored tog, reko ne treba mi ali mora da bude tu fizicki reko koji ce mi vise uredjaja imam ih vec previse kod tv-a. Zar ne mozete samo da resite ovaj i cao. Ne znam samo kako je pre na horizontu to sve ok radilo samo sa jednim uredjajem...

Kad rts1, 2 i ostali nacionalni kanali su kodirani i ne vide se bez kod kartice, pretpostavljam da nema vise ni jedan nekodiran.

Ako se ne otvaraju najosnovniji kanali u digitalnoj ponudi, onda je kompletna digitalna ponuda kodirana, i vise se ne moze pratiti bez kartice, sto u praksi znaci da ti na tvojoj lokaciji sada imas samo 8 analognih kanala koje mozes pratiti na televizorima bez instalirane kartice ili stb-a.

Ja ne znam vise sta da kazem sa Supernovu bivsi Vektor. Isao sam da proverim kada mi istice stari ugovor da bi raskinuo sa njima tada i presao u mts zbog optike. Oni mi ladno kazu vi ste potpisali nov ugovor rekoh nisam nista potpisao vec imam ugovor samo o zameni uredjaja, a ne ugovor o paketu. Kao nemoguce kako su vam onda to ostavili i uradili. Kazao im to pitajte vaseg instalera. Napisao sam prigovor i sad cekam kao ako me odbiju mogu opet da napisem prigovor. Mislim ne znam vise sad ni kome da se zalim jer ovo je zalosno sta rade, namecu na silu neke nepostojece ugovore i tako zadrzavaju stare korisnike.

EDIT

Zalio sam se sad i potrosackom savetniku. Jer ovo stvarno je prevrsilo svaku meru da mi poturaju nov ugovor neposotjeci koji nisam ni potpisao i da tvrde da jesam. A kada su me zvali sa njhovog call centra bila je samo prica da se menjaju uredjaj i vas stari ugovor ostaje takav kakav je. Zao mi je samo sto nisam to mogao sve da snimim. Danas definitivno treba sve zabeleziti.

Poslednja izmena:
Sta rade ljudi sa ovom kablovskom to nema nigde na planeti...tri dana unazad kako su podesavali https://en.wikipedia.org/wiki/Gamma_correction boje jake, prljave - neprirodne,slika narandzasta...samo da bi dobili bolji kontrast i ostrinu
na ovoj generalno redukovanoj rezoluciji...

Ko kad roditelji kupe TV detetu a ono krene sve zive parametre da podesava (razdesava) na njemu...

Ako ovako ostane,bice to jos jedan od X razloga da se bezi od ove ponude gomile trecerazrednih programa u redukovanoj
rezoluciji,sa odvratnim kvalitetom slike ! :vomit:

Nazad
Vrh Dno