Šta je novo?

Radeon7500 + XP problem !

MichaelZ

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
620
Problem :

Pomenuta kartica u XP-u ima iskljucen AGP Texturing Acceleration
(po DXDiag-u)
PowerStrip kaze da je samo Software Enabled i AGP Disabled...
U Me-u je sve O.K.
Sve sam probao , tweaker-e , Registry editor-e , sve driver-e , VIA4in1 ...
Najegzaktniji je frame-rate u testnoj igri , oko 160 fps u Me-u a 25 u XP-u (cist software) !

Resenje ?

-unapred zahvalan !
Pozdrav , Misaboom

To sve nebi trebalo da ima veze sa AGP texturingom jer ta opcija ne igra neku preveliku ulogu u danasnjim igricama. Dovlacenje textura direktno preko AGP-a je bilo aktuelno ranije dok je za danasnje igrice isuvise sporo.

Dopuna :

Instalirao sam ponovo Me pa XP na cistu masinu , pazljivo instalirao drajvere ... opet isto !
PowerStrip kaze za Me AGP System Configuration :

Hardware Enabled , Transfer Mechanism DMA , SBA ...
To je sve u XP-u iskljuceno .
U DXDiag-u AGP Texture Acceleration Enabled za Me , u XP-u naravno ne !

Znaci iako je AGP 4x ukljucen , AGP radi softverski transfer i to "veoma" utice na performanse .
Da li neko ima resenje , probao sam cak i da skinem zvucnu i modem ali isto .
Jedino meni logicno je da je iz nekog razloga u drajveru za XP to namerno iskljuceno .
Da li neko ima resenje , ili da instaliram Win2000 ?

Pozdrav , Misa boom

Dakle...

instalirao sam i Win2000 , sve lepo nasao , Radeon nasao kao VGA karticu (sa uzvicnikom) , pogledam DXDiag ...
Direct3D disabled (O.K. , nije instaliran drajver) , AGP Acceleration enabled !!!
Tu se ja obradujem , jel'te , instaliram DX8.1 i najnoviji drajver za graficku...kad opet isto...
Dakle , iz nekog razloga u drajveru za NT-olike OS-ove je AGP iskljucen , za sada ?

Cekacu ipak nove verzije drajvera , ne izbacuju ih slucajno svake 1-2 nedelje , verovatno neki problem kompatibilnosti u istim OS-ovima kad je ukljucen AGP !!!

Pozdrav , Misaboom

Opet dopuna :

Instalirao sam VIA4IN1 4.37 drajvere sa Asusovog sajta i stvar je proradila u Win2K !!! (naravno , pre sam probao najnovije 4.38)
Ipak , XP se i dalje drzi...a W2K je ipak sporiji generalno a i u radu sa grafikom , imam 75 fps u 800x600x32 sto je ipak primetno manje od otprilike 120 u Win Me u istoj rez.
Znaci polovican uspeh , bice da je za XP ipak stvar u ATIjevim drajverima koji mozda ne vole KT133 cipset ???
Cisto me kopka sto to ipak nekako radi u W2K ...

Pozdrav , Misa...boom

Vrh Dno