tomazino je napisao(la):
@alibaba
Ljudi koji su najprisutniji na forumu favorizuju i propagiraju ATI do BESVESTI, mora da bude mnoooogo vise onih koji naginju nVidiji da bi po tom pitanju postojala ravnoteza, barem sto se ovog foruma tice.
Nigde niko da pomene rezultate 1900xt u Doom3 i Quake4.
Nije sustina u tome, uvek ce biti rata i prepirki na relaciji ATI/nVidia i njihovi obozavatelji. Uopste me ne boli sto neko forsira nVidiu, naravno svako ima pravo. A sto se tice toga cega ima vise i sta je popularnije, baci pogled na ankete na ovom forumu i pogledaj da li prednost ima ATI ili nVidia.
Sustina je u nacinu na koji covek drsko uzima ucesce u bilo kojoj diskusiji na forumu.
Primer, kada ja postujem na Abit-USA forumu i kada se na moj problem ili misljenje javi covek moderator koji ima par hiljada postova uvek kazem:"Hvala puno, cenim misljenje ali se ne slazem recimo po pitanju toga i toga... izvinite na gramatickim geskama jer sam iz istocne Evrope i tome slicno.....", i nikada se ne pravim pametan jer taj covek zna daleko vise od mene i toga sam svestan, a uz to cenim i to sto se on udostojo da meni pokloni paznju sa mojih bednih 20-ak postova.
Jasno je meni da svaki forum, pa i ovaj, zeli sto vise clanova, tema, i da u skladu sa tim mora da bude fleksibilniji po pitanju toga ko kako postuje i sta postuje, i verovatno da progleda kroz prste kad naleti neka glupa uvreda, ali na ovom forumu ga bas preterase.
Na prvi Starcev post tipa "The Inquirer je rekao da ATI ima lose....itd" moderator je trebalo da kaze:" Zao mi je, ovakva informacija nije od znacaja za sadrzaje ovog foruma i molim da ga ne opterecujete ovakvim postovima koji ne daju nista vise od linka koji moze naci svako pretrazivacem, ako ga zanima.." post obrise, Starcu zuti karton.
Starac je postovao barem 5 -6 ovakvih thread-ova iz kojih su se izrodiile smesne kilometarske rasprave, a simptomaticno je i to da Starca nema u istoj raspravi skoro nimalo kad thread odmakne vec na drugu ili trecu stranu. Zavadi pa vladaj?
Druga stvar, Starac nije sa ovih prostora, (sto mi ne smeta ni najmanje, naprotiv, jako mi je drago), a siguran sam da kad bih ja radio na nekom stranom forumu isto sto i on radi na ovom forumu dobio bih od tih tamo moderatora permanentni ban u trenutku.
Kad neko krene sa svojih skromnih godinu dana clanstva na forumu da pametuje jednom Bymaxx-u, ili Nedju, od kojih jedan radi test hardware-a za broj jedan online hardware magazin u zemlji a i sire, a drugi isto to za renomiran casopis, onda nesto opasno nije u redu. "Tesko onim kolima ciji zadnji tockovi pozele da budu napred".
Da li je u pitanju zelja Starca da bude zanimljiv, li brzo sticanje reputacije na forumu ne znam, ali znam da ovo nije u redu, a kada bismo svi ovako postovali, forum bi bio u haosu.
Da ne gadim post dalje, to sto sam hteo da napisem sam i napisao, pa neka neko iz ovoga izvuce neku korist.