Šta je novo?

Radeon R9 280x

comi55

Poznat
Učlanjen(a)
23.03.2020
Poena
40
Trebam da kupim graficku r9 280x, koja ce biti u racunaru dell optiplex 9020, 8gb ram memorije, i5 4. generacija, pa me zanima koje bi napajanje bilo dobro, koliko W ili primer nekog modela.
Hvala!

500w krsteno neko napajanje od 50+ evra, sa jednom 12v granom (ako ima dve grane, recimo po 200w na 12v i ostatak na 5v itd, ti ubodes jednu granu u grafu i bude joj malo 200w).

Koliko sam upoznat to baš ne funcioniše tako,postoji jedna 12v grana podeljena na više izlaza..gleda se ukupna amperaža

Poslednja izmena:
Da li u taj dell optiplex 9020 uošte može standardno napajanje?

Kakvo napajanje je u njemu (konektori, snaga ukupno, snaga po 12V granama)? Ovakvo?

Postoje adapteri preko kojih se to može rešiti, naravno na sopstvenu odgovornost.

Ukucaš na Aliexpress-u ili Ebay-u: PSU Adapter DELL Optiplex 9020 ili slično.

Poslednja izmena:
Postoje,ali to su uglavnom napajanja velike snage 1000+w.Šta mislite koliko imaju A na jednoj 12v grani?Mislim da o tome ne treba i razmišljati..Ovde je priča uglavnom psu koji se koriste vecina u današnjim pc-u.Ti si napisao ako kupi psu sa 2 12v grane (iako je jedna) od 200w na jednoj da nece raditi gpu preko 200w potrošnje.Znači jedna je 16 A + 16A druga,zbirno 32A ili 400w na 12v grani.Treba gledati ukupnu kombinovanu snagu na 12v grani.U suštini imate konektore na psu i ne morate da bijete glavom o zid dal može ili ne.Naravno da postoji ograničenje na 12v grani u vidu zaštite(ocp),ali nece valjda da naprave 10 12v grana po 5 A?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Postoje,ali to su uglavnom napajanja velike snage 1000+w.Šta mislite koliko imaju A na jednoj 12v grani?Mislim da o tome ne treba i razmišljati..Ovde je priča uglavnom psu koji se koriste vecina u današnjim pc-u.Ti si napisao ako kupi psu sa 2 12v grane (iako je jedna) od 200w na jednoj da nece raditi gpu preko 200w potrošnje.Znači jedna je 16 A + 16A druga,zbirno 32A ili 400w na 12v grani.Treba gledati ukupnu kombinovanu snagu na 12v grani.U suštini imate konektore na psu i ne morate da bijete glavom o zid dal može ili ne.Naravno da postoji ograničenje na 12v grani u vidu zaštite(ocp),ali nece valjda da naprave 10 12v grana po 5 A?

brate ne znas sta pricas :D
bukvalno to sto navodis 16+16a postoji i slucaj je na javise napajanja koja se prodaju kod nas, pise da je napajanje 500w a ustvari ima dve grane 12v po 180-200w i ostalo ode na 5v itd...i kao u zbiru je 500w. I mozes da preopteretis jednu granu,a druga da zeva jedva iskoriscena.... kod single rail napajanja je sve na jednoj, rastereceno
Evo primer LC5500 V2.2 ima dve grane 12v po 200w (na nekoj starijoj reviziji je imao jednu 12v granu od min 400w,ubedjen sam jer sam ga davno imao), i sad sam ga slucajno uzeo burazeru za nov komp, da bih posle skontao da sam se zeznuo.... odmah sam ga vratio i uzeo fsp hyper 500w, koje je single rail napajanje i ima jednu 12v granu od 400w cini mi se...

prelistaj malo napajanja,pogledaj specifikacije i skontaces sam...

Poslednja izmena:
Ok.Taj lc ima 1 šestopinac za gpu,šta si očekivao?U 99,99999% napajanja postoji jedna jedina 12 v grana,koja je podeljena da kazemo zbog sigurnosti.Na svakoj da kažemo virtualnoj 12v grani postoji zaštita.Da li ti misliš da proizvodjači gledaju da zarobe snagu psu da ne možeš je iskoristiti?Ima ih,vrlo retko.Ako si kupio kineza,dobio si kineza..ili to što si kupio to si dobio.

Vrh Dno