Šta je novo?

Radeon R7 250

boxandroid

Cenjen
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poena
170
Још давне 2010. године, купио сам ATI Radeon 5670. У то вријеме спадала је у средњи сегмент. Сад је дошло дефинитивно вријеме да је мијењам. Нисам неки страствени играч, али ме наживцирала кад сам покренуо Call Of Duty Ghost. Све сам смањио на минимум заједно за резолуцијом на 1024*768. Страшно...

Сад планирам да узмем Radeon R7 250. Исплати ли се куповина?? Нисам нешто при парама, а могу је добити за 77 еура. У питању је модел са 1 GB DDR5 memorije. http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/r7/Pages/amd-radeon-hd-r7-series.aspx#4

Негдје сам читао да је у рангу Radeon HD 6770 (http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/radeon_r7_250_donosi_oland_jezgro).
Јел то могуће, пошто на синтетичким тестовима видим другачије резултате који не говоре томе у прилог. Каква су ваша искуства, ко може потврдити, или ме разувијерити у горе написано.

Поређење sa 6770 можете видјети на сљедећем линку:
http://www.hwcompare.com/15376/radeon-hd-6770-vs-radeon-r7-250/

Oно што је издваја је технологија Mantle. Базиранa je на вишеструко награђиваној GCN архитектури, подржава технологију намењену произвођачима игара у сврху искоришћавања пуне снаге GCN језгара и поједностављивање процеса развоја игара и за ПЦ и за конзоле. Игре са подршком за Мантле биће у могућности да на природан начин комуницирају са хардвером базираним на GCN архитектури, и тако искористе хардверску оптимизацију која пружа револуционарне перформансе и квалитет слике.
Е сад Mantle је можда будућност, вриједи ли??

Шта заједница мисли???

Poslednja izmena:
Ako imas 77€ moj ti je savjet kupi HD7750, ona je u klasi HD6770, a ta sto ti planiras ne znam koliko je jaka ali mislim da je slabija od HD6770.

Na tvom mestu skupio bih jos malo para,ili nesto na rate ako je moguce.
Moj ti je savet da pricekas sve dok ne budes imao para za nesto vise.
1Gb je premalo za igranje,treba da stignu r7 260 mislim da nece biti skupe.

Za taj novac ili nova 7750 ili polovna 7770 ili 7790 a krecu se 70-80 evra.Ta r7 250 je dosta slabija od svih ovih kavu god tehnologiju da imaju.Za 90 evra imaš novu r7 260x sa 1 gb memorije a to je ustvari hd 7790.

Poslednja izmena:
Можда ћу се стрпити па причекати да стигне R7 260. Она је између R7 260X i R7 250. Цјеновно би требала бити ту негдје између. Иначе мислим да је GTX 650 Best Buy, али не волим GeForce. Чисто из принципа. Згадили су ми се кад су били на врху. Толико су били уфурани у своју супериорност да су цијене дизали у небеса.

Poslednja izmena:
Par dana sam koristio tu graficku karticu koju si planirao da kupis , i mogu ti reci da daje karta odlicna za htpc varijantu ,ali za zahtevnije igrice treba je zaobici.

Posle nove godine pdv ide na 20 procenta pa ce i cene gore.GTX 650 nikako nije best buy vec je to r7 260x ili hd 7770 (košta isto ko gtx 650).Gtx 650 je negde izmedju 7750 i 7770 dok je r7 260x 1024 mb ustvari hd 7790 a ima je od 10.400 dinara do 11.400 dinara.
perfrel.gif

Још давне 2010. године, купио сам ATI Radeon 5670. У то вријеме спадала је у средњи сегмент. Сад је дошло дефинитивно вријеме да је мијењам. Нисам неки страствени играч, али ме наживцирала кад сам покренуо Call Of Duty Ghost. Све сам смањио на минимум заједно за резолуцијом на 1024*768. Страшно...

Сад планирам да узмем Radeon R7 250. Исплати ли се куповина?? Нисам нешто при парама, а могу је добити за 77 еура. У питању је модел са 1 GB DDR5 memorije. http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/r7/Pages/amd-radeon-hd-r7-series.aspx#4

Негдје сам читао да је у рангу Radeon HD 6770 (http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/radeon_r7_250_donosi_oland_jezgro).
Јел то могуће, пошто на синтетичким тестовима видим другачије резултате који не говоре томе у прилог. Каква су ваша искуства, ко може потврдити, или ме разувијерити у горе написано.

Поређење sa 6770 можете видјети на сљедећем линку:
http://www.hwcompare.com/15376/radeon-hd-6770-vs-radeon-r7-250/

Oно што је издваја је технологија Mantle. Базиранa je на вишеструко награђиваној GCN архитектури, подржава технологију намењену произвођачима игара у сврху искоришћавања пуне снаге GCN језгара и поједностављивање процеса развоја игара и за ПЦ и за конзоле. Игре са подршком за Мантле биће у могућности да на природан начин комуницирају са хардвером базираним на GCN архитектури, и тако искористе хардверску оптимизацију која пружа револуционарне перформансе и квалитет слике.
Е сад Mantle је можда будућност, вриједи ли??

Шта заједница мисли???

Call of Duty ghost je neoptimizovano djubre i na titanu ne radi kako treba, tako da nije problem samo do grafike (kod drugara sam gledao posto ne igram takve igre gde se i i5 ivybridge procesor sa 270x oseca pad frejmova i 650ti boost i gtx660 na fx-6300 imaju random problema kada se zumira i slicno) Hocu reci da na svim konfiguracijama od 400e do 1000evra radi uzasno lose.
To cisto da te upozorim unapred, igrica je jednostavno mnogo neoptimizovana jer ih nije briga kako radi na PC masini da se ne razocaras ako ti ne bude radila skroz tecno (naravno radice bolje nego sada), inace na krstenim i dobro optimizovanim igrama ces sigurno osetiti velik napredak ;)

Preporucujem R7-260x da mozes da igras ko covek, karta veoma malo trosi malo se zagreva i ima snage da potera sta god hoces i dosta je jaca od obicne R7-250.

Poslednja izmena:
I mene zanima posto sam u istoj situaciji, samo sto imam jos goru karticu, 4650 1GB DDR2.

Posto mi CPU solidno radi sa 700mhz OCom (na 3.4ghz sa stock 2.7ghz, hladnjak sve u fullu radi, ne prelazi 38c u loadu), vidi se da je GPU bottleneck.

Koja bi graficka mogla dobro da radi a da ne menjam napajanje, Frontier 450W, staro vec 5 godina skoro.
Ortak ima isto napajanje isto toliko traje samo sto ima e5300 bez clocka i 9500GT koji je zamenio za 7750 i sve sljaka super cak i sa OCom na grafickoj od 20-30%

I mene zanima posto sam u istoj situaciji, samo sto imam jos goru karticu, 4650 1GB DDR2.

Posto mi CPU solidno radi sa 700mhz OCom (na 3.4ghz sa stock 2.7ghz, hladnjak sve u fullu radi, ne prelazi 38c u loadu), vidi se da je GPU bottleneck.

Koja bi graficka mogla dobro da radi a da ne menjam napajanje, Frontier 450W, staro vec 5 godina skoro.
Ortak ima isto napajanje isto toliko traje samo sto ima e5300 bez clocka i 9500GT koji je zamenio za 7750 i sve sljaka super cak i sa OCom na grafickoj od 20-30%

Na tog frontiera max HD7750, i da E5300 ne moze iskoristiti nista jace o HD7750 cak ni nju.

Slobodno možeš svaku graficku kartu koja nema dodatno napajanje.Generalno na svako napajanje koje nema šestopinski deo možeš da staviš i grafiku koja ima jedno dodatno napajanje ali to napajanje treba da je novo.Na takva napajanja su išle graficke karte 9600 gt ili 5750 recimo.Moderne (novije) graficke karte generalno troše manje struje nego starije graficke karte.Svojevremeno sam postavljao na desetine takvih konfiguracija a vecina i dan danas radi bez problema i niko me od njih nije zvao zbog nekih problema vezanih za napajanje.

Може ли се преко Virtu MVP 2.0 упогонити и интегрисана GPU језгра процесора Intel i5 3570 заједно са графиком Radeon R7 250??
Да ли је неко пробао, какве су перформансе?? Значи интегрисани GPU процесора Intel i5 3570 HD 4000 + Radeon R7 250 упарен преко Virtu MVP 2.0.

Poslednja izmena:
Imam ovu r7 250 i kartica uopste nije losa, i u rangu je sa HD6670, HD7750, GTX650, u igrama ima oko 5 fpsa manje od ovih navedenih sto i nije tako strasno. Jos kad se klokne taman je to to.

Pa sumnjam da je to to .Radeon 7750 je oko 40 procenata jaci od 6670 i te graficke nisu ni slicne tako da r7 250 ne moze ni u ludilu da bude u isto vreme kao obe kartice jer su osetno razlicite.Ljudi cak prelaze sa 6670 na 7750 jer je razlika velika,mnogo veca nego izmedju 7750 i 7770 .Ja sam imao r 5670 i presao na 7750.Karta je vasiona za 5670 .

To je vec druga prica.

Vrh Dno