Šta je novo?

Radeon...pitanje

Vuk Kovacevic

Čuven
Učlanjen(a)
19.06.2002
Poena
619
U cemu je razlika izmedju Ati Radeon 8500 64MB DDR i Ati Radeon 8500LE 64MB DDR?

Hvala! cheers

Manja frekvencija na kojoj rade cip i memorija tako da je sve u svemu LE (light edition)malo sporija karta od pune verzije.
o/c moze da se nagura da radi kao 8500-ka

Vuk Kovacevic je napisao(la):
Ne razumem taj zadnji deo...
overklokovanjem grafičke (podizanjem takta memorije i čipa na viši nivo od fabričkog) može da se natera da radi kao radeon 8500

Još samo ja da dodam da je LE varijanta obično uskraćena za DVI izlaz... Ako ti ne treba drugi monitor, a ako se baš ozbiljno ne bavš nekom grafikom 3d i slično verovatno ti neće trebati...E sada... imao sam u rukama OEM Radeona 8500 (Exair-ov) sa klokom 255/220 sa jako lošom samsungovom memorijom od 4ns. Bilo koji klok memorije preko 230 prouzrokovao je pucanje tekstura i arefakte. E onda sam lepo naručio Retail LE iz kanade sa 128MB Infenion memorije od 3,6ns(ati na jeftinije svoje kartice ne stavlja loše memorije kao neke firme) i prezadovoljan sam. Nisam još stigao da je overklokujem ali tip na forumu je rekao da je gurao Retail LE na 315/300 bez dodatnog hlađenja...
I još nešto... To LE nije kao kod Nvidie MX. Znači procesor je na nižem taktu kao i memorija, ali su sve ostale funkcije GPU-a zadržane...

Cena za Radeon 8500LE BBATI

Po kojoj ceni moze da se nadje i dali neko radi zamenu kartica :)
Imam ATI Radeon 7200 LE

Ja sam moj narucao sa ebay za 115 eura....u pola cene kad usporeds u trgovinama....

Build by ati LE varijanta u kanadi u future shopu je sa porezom od 15% oko 185 eura. Ima i boljih varijanti tipa Game pack i slično, ali ja nisam imao vremena da čekam 2-3 nedelje...:( Kod nas ne znam da li neko ima Build By....:(

Radeon 7000 pro

Imam problem sa navedenom karticom,kada izbacim sliku na tv preko video izlaza slika je crno bela i non stop se trese,pokusao sam i sa S video izlazom a i sa composite.
neko mi je spomionjao da na display propertis treba da prebacim na tv medjutim ja od opcija imam samo: plug and play monitor on radeon ve i default monitor on radeon ve
moze li mi neko pomoci oko toga

Pogledaj ovaj thread
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=4323
A verovatno ti je kartica NTSC (kao i meni) a TV ti ne podrzava isti (kao i meni do skoro dok nisam uzeo Samsunga). A verovatno bih se ubio da ne radi, jer je kartica Radeon 8500LE sa 128MB Build By Ati... A i zena bi me ubila verovatno ;) obzirom da je cena 180 evra, a to je yebeno mnogo sminke :D

Wakizashi je napisao(la):
A i zena bi me ubila verovatno ;) obzirom da je cena 180 evra, a to je yebeno mnogo sminke :D

tacno znam o cemu pricas:D

A i zena bi me ubila verovatno ;) obzirom da je cena 180 evra, a to je yebeno mnogo sminke :D

tacno znam o cemu pricas:D

PS sad u americi ima da se uzme bba sa 128mb full 8500 za 165$ a isto to samo hercules za 130$, sto je stvarno do j@j@ cena!

Ma pakao... da sam malo sacekao mozda sam mogao da drpim neki 9000, ili neki Game Pack ili nesto slicno.... A opet mogao sam da ostanem i bez ovoga, jer kao sto sam rekao, to je yebeno mnogo sminke :D

Ma pakao... da sam malo sacekao mozda sam mogao da drpim neki 9000, ili neki Game Pack ili nesto slicno.... A opet mogao sam da ostanem i bez ovoga, jer kao sto sam rekao, to je yebeno mnogo sminke :D

9000 je sporiji od 8500...

ne a sta je ono bilo... a da 9700 :) moja greska... samo onda bi me zena verovatno izbacila iz kuce na ulicu :D
Komp bi zadrzala posto ona voli da igra Bloobz... moz misliti Bloobz na Radeonu 9700 hahahahaha :D:D:D

Nazad
Vrh Dno