Šta je novo?

Radeon HD3870x2

schmajser

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
320
Pazario sam Radeon HD3870x2 prekjuce, a pre nje sam imao Nvidia 7950gx2. Uradio sam 3d mark 05,06 i rezultati su 17283 i 12783, dok sam sa Nvidia-om imao 14029 i 8210. Da li su ovi rezultati ok, dali bi mozda trebalo da budu veci? (sto se Radeon-a tice). Takodje imam obicaj da u Steam-u kad pokrenem Video stress test uporedim posecan broj FPS-ova odnosu na staru grafiku i rezultati Radeona su znatno losiji u odnosu na Nvidia-u, Radeon -123fps, Nvidia 223fps:zgran:. Isto tako i BF2 rezultati su nesto slabiji ili isti u odnosu na Nvidia-u. Do sada sam uvek imao Nvidia grafiku i prvi put sam uzeo Ati-ja. Sta vi mislite... (masina je iz potpisa samo sto je sad HD3870x2)

Ako nisi klokovao procesor i graficku, bojim se da su rezultati tacni.

Sto se tice ponasanja u igricama, skini katalist 8.3, or hajer

Ako nisi klokovao procesor i graficku, bojim se da su rezultati tacni.

Sto se tice ponasanja u igricama, skini katalist 8.3, or hajer

I jedni i drugi rezultati su bez clock-ovanja i radnjeni su na default-u, a sto se tice drajvera probao sam te novije 8.3 i losiji su nego ovi "fabricki" koje sam dobio uz kartu (rezultati sa 8.3 drajverima u 3dmark 05 i 06 su katastrofalni :wall:). Nije toliko lose za 3d mark, i ja mislim da je to to, ali FPS u igrama mi nije jasan, da je manji ili na istom nivou nego kod Nvidia 7950gx2

Poslednja izmena:
I jedni i drugi rezultati su bez clock-ovanja i radnjeni su na default-u, a sto se tice drajvera probao sam te novije 8.3 i losiji su nego ovi "fabricki" koje sam dobio uz kartu (rezultati sa 8.3 drajverima u 3dmark 05 i 06 su katastrofalni :wall:). Nije toliko lose za 3d mark, i ja mislim da je to to, ali FPS u igrama mi nije jasan, da je manji ili na istom nivou nego kod Nvidia 7950gx2

Zao mi je sto ovo moram da ti kazem ali pogresio si sto si kupio tu kartu, moje misljenje je da novije verzije draivera nece ispraviti los rad te karte u vecini igara, tako da je najbolje da se pomiris sa sudbinom:S: ili da je prodas nekom ko bas hoce da je kupi po svaku cenu, kao sto je to svojevremeno hteo jedan moj drugar i pored toga sto sam mu govorio da ne valja:D

Poslednja izmena:
Zao mi je sto ovo moram da ti kazem ali pogresio si sto si kupio tu kartu, moje misljenje je da novije verzije draivera nece ispraviti los rad te karte u vecini igara, tako da je najbolje da se pomiris sa sudbinom:S: ili da je prodas nekom ko bas hoce da je kupi po svaku cenu, kao sto je to svojevremeno hteo jedan moj drugar i pored toga sto sam mu govorio da ne valja:D

Pa dobro postoji li neki fix koji ispravlja bagove sa ovom kartom:lupko:

Nisu u pitanju bugovi, jednostavno to je tako kako je. Mozes da se nadas da ce neki noviji driveri doneti boljitak u pojedinim igrama, ali nemoj da ocekujes previse.
Ima razloga zasto treba uzeti 3870x2, recimo ja sam se zeznuo sto je nisam uzeo :(

Nisu to nikakvi bugovi niti ista slicno. U nekim igrama, dominantniji je ati, a u nekim nvidia. Mada cisto sumnjam da ce ti sa atijem 3870x2 sad kao nesto zapinjati igre ili nesto slicno...
Sto se tice drivera, tu si ostavljen na milost atijevih programera koji uvijek moraju da optimizuju drivere prema igrama, pogotovo zbog CF rezima rada. Napravice oni upadate i to dobar, nebrini se ti za to, ali uvijek kad izadje neka nova "zahtjevna" igra, moraces cekati nove drajvere da bi se iskoristio pun potencijal 2 katrte u CF-u. Sve u svemu ja mislim da si ti pazario JAKO dobru kartu, a svi ovi koji pricaju da nevalja nek se poklope ! Karta je zmaj.

Toliko od mene

Poslednja izmena:
Probaj je na drugom kompu kao i tu 7950... pa uporedi... Stvarno ne verujem da je to shto se deshava zbog karte... Sada ispade da je 3870 x2 slabiji i od 8800GT... Mislim, tu neshto nije u redu...

Probaj je na drugom kompu kao i tu 7950... pa uporedi... Stvarno ne verujem da je to shto se deshava zbog karte... Sada ispade da je 3870 x2 slabiji i od 8800GT... Mislim, tu neshto nije u redu...

Jeste zbog karte zato sto jos nema direktnu podrsku drivera. Malo sam surfovao i citao po forumima i sve ono sto se meni javlja kao problem javlja se i ostalim vlasnicima radeona 3870x2 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=177607
Koliko sam skapirao iz price treba neki fix da se instalira pored drivera da bi radilo ok i da nebi imalo padova FPS-a u igrama.

Pa dobro to je zbog drivera ne zbog kartice... Kartica je ispravna i previshe dobra da bi imala tako niske performanse... PozZdRaV

@gx-x: pa za koliko da je proda ?

hahahaahah :) grbo :d pa za tebe 300e, za ostale 340e :D

:wave:

Ma momci nema frke, ostala mi je i dalje 7950GX2 tako da uvek mogu da je vratim u kantu, ali se sad dvoumim sta da radim? Da li da prodam ATI-ja ili da ga zadrzim. Nvidia lepo radi stvarno ali na novijim igrama se polako gusi jednostavno je pregazilo vreme dok ATI opet s druge strane se pomalo gusi u igri BF2 koja je stara 4 god :s dok na Crysis ide jako lepo u 1024*768 na High oko 50-70 fps-a a pri tome EXTRA je tiha, ma ne cuje se nista dok bi Nvidia vristala sa ventilatorima i bila bi temp sigurno preko 110c. Sta da radim? dajte savet, sta da zadrzim?

Poslednja izmena:
tesko cemo ti mi ovde sa foruma biti objektivni po tom pitanju...Mozda da konsultujes usera Arko<neki broj> , on je imao 3870X2 , mozda zna neko resenje, do duse, on je uzeo 9800gtx,a X2 prodaje :D

Sto se saveta tice, neko ce ti reci da je zadrzis, neko da prodas, a ja tu kartu nikad ne bi ni uzeo :) (a recimo mipko bi, iako mislim da je to sto on ima bolje resenje od X2)

Ja bih odmah menjao moj 8800GTS za tu 3870x2 - zaista.

ja ne polazem previse nade u drajvere za karte tipa 3870X2 i 9800GX2. Kad das 350e za nesto, ocekujes da to nesto radi, a ne da postujes po forumu i trazis savete/pomoc kako da svoju skupo placenu igracku nateras da radi kako treba (umesto da sednes i igras recimo dupedupe creed sve max/full ultra)

Poslednja izmena:
Ma momci nema frke, ostala mi je i dalje 7950GX2 tako da uvek mogu da je vratim u kantu, ali se sad dvoumim sta da radim? Da li da prodam ATI-ja ili da ga zadrzim. Nvidia lepo radi stvarno ali na novijim igrama se polako gusi jednostavno je pregazilo vreme dok ATI opet s druge strane se pomalo gusi u igri BF2 koja je stara 4 god :s dok na Crysis ide jako lepo u 1024*768 na High oko 50-70 fps-a a pri tome EXTRA je tiha, ma ne cuje se nista dok bi Nvidia vristala sa ventilatorima i bila bi temp sigurno preko 110c. Sta da radim? dajte savet, sta da zadrzim?
Prodaj obe i kupi 9800gtx i to neku klokovanu verziju:banana:

Flight, druže, osim onog što vidiš u testu, nemam mnogo više iskustva. Znam samo da sam stavio 8800GTS naklokovani da bih igrao Crysis. Zezaju me nešto drajveri na Radeonu i u mom OS-u neću ništa da čačkam, pa sam se vratio na NVIDIA-u. Ostale igre zaista ne igram na PC-ju, jer mi je stvarno lakše na kutiji da ih pikam...

Iz teme "Radeon HD3870 X2 - "jeste - nije" split"

Shta reci vishe :)

Prodaj obe i kupi 9800GTX i ostaje ti i na vopi :)

:wave:

Poslednja izmena:
sto bre obe da prodaje, pa 9800gtx mu je ispod 300eur a X2 mu je brand new i kosta bar 340e u MP ?!

pa ti oces da covek zavrsi na ispiranju *** ! :d

Zar je 3dmark ljudima stvarno toliko bitan?

Prvo, kontam, sachekaj 3dmark07, gde ce mozhda ova tvoja x2 imati i duplo bolji rez (a mozhda i ne, jelda), a drugo... 3dmark i Steam video stress test?

Mislim, uvidjash li ti koliko uzhasno zvuchi neshto ovog tipa:

Radeon -123fps, Nvidia 223fps:zgran:

Choveche... "OMG, ova kartica ima sam 123 fps-a!!!!"

Kontam da ti vec planirash menajti karticu, a da nisi ni probao na nekom merodavnijem testu...

Uhvati, bre, neku noviju igricu, da obe stenju na 30ak fps-a, pa onda tek uporedi rezultate, ne znam kako ikome generichki testovi mogu ishta da znache...

Poslednja izmena:
Zar je 3dmark ljudima stvarno toliko bitan?

Prvo, kontam, sachekaj 3dmark07, gde ce mozhda ova tvoja x2 imati i duplo bolji rez (a mozhda i ne, jelda), a drugo... 3dmark i Steam video stress test?

Mislim, uvidjash li ti koliko uzhasno zvuchi neshto ovog tipa:

Choveche... "OMG, ova kartica ima sam 123 fps-a!!!!"

Kontam da ti vec planirash menajti karticu, a da nisi ni probao na nekom merodavnijem testu...

Uhvati, bre, neku noviju igricu, da obe stenju na 30ak fps-a, pa onda tek uporedi rezultate, ne znam kako ikome generichki testovi mogu ishta da znache...

Imala, ne imala, da nije mozda malo? Vazno je da ima tamo gde treba i da Crysis "klizi" u 1680x1050.

Strasno je koliko su ljudi povodljivi za 3DMarkom i Crysis-om...
3870x2 je strahovito dobra kartica, ja licno mislim da sam se za*ebao sto sam pazario 8800GTS - iako sam sinoc uspeo da probijem 16k u 3DMark06 :p
Bez sale, zaista mislim da je 3870x2 izuzetna kartica.

poz
M.

ja mislim da treba zadržati 3870x2, a da proda 7950 i uzme još 3850. to kad spojiš u cfx to rastura i 9800gx2. a 9800gtx se ne isplati uzimati jer će kartica već za dva meseca ući u EOL i u julu će biti zamenjena novom 9900gtx(nije glasina, nvidia je potrvdila) koja će imati 55nm čip i manje će se grejati i neće biti modifikovani g92 već potpuno novi čip i imaće 896mb memorije u startu(512mb neće biti).
a što se tiče loših preformansi 3870x2 u nekim igrama, to je zbog toga što u nekim igrama ona radi kao single a u nekim čak i lošije od single 3870 ddr3, ali to je sve do drajvera. do kraja nedelje će valjda izaći 8.4 catalyst koji će popraviti dosta stvari.

Poslednja izmena:
Vrh Dno