Šta je novo?

Radeon HD 5770 review (Crossfire)

electronpn

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2007
Poena
319
Danas sam dobio dve Sapphire 5770. Referentni broj proizvioda 11163-02-20R.

2450a6g.jpg

10opf08.jpg

2mopapi.jpg

2zeht95.jpg

Na brzinu sam ih kloknuo na 900/1350. Mada ima tu jos dosta lufta

2hhhh03.jpg

23qyute.jpg

Kuleri se bukvalno ne cuju a temperatura nije presla 76c pod Crysis, Divinity II i Avatar. Videcu i neki test iz igre da izbacim, samo jos malo da se pozabavim. Ince, FPS na Lost Planet na snow testu je skocio na prosecnih 125 sa 82 kod 4870 1ddr5. Ja sam zadovoljan.

""Kuleri se bukvalno ne cuju a temperatura nije presla 76c pod Crysis, Divinity II i Avatar. Videcu i neki test iz igre da izbacim, samo jos malo da se pozabavim. Ince, FPS na Lost Planet na snow testu je skocio na prosecnih 125 sa 82 kod 4870 1ddr5. Ja sam zadovoljan. ""

jel to poredjenje default 4870 i oc 5770 ili def 5770? Ovo prvo verovatno,ali da proverim. Koliki je fps na def za 5770 za tu igru?

svaka cast na trudu, ako ti nije frka postavi full rezultate u 3d mark, posto vidim da imas proc sa dva jezgra, obicno svi testiraju sa nekim besnim quadom i rezultati su prilicno visi a u igrama i nema neke velike razlike. bas me interesuje krajnji score na tom procesoru

zanimljivo, definitivno vredi razmisljati u tom pravcu

Na kom napajanju to teraš?

Slikao sam test is igre Lost Plane gde sam sa prethodom 4870 1GB 800/1050 pri istim setovanjem na snow testu imao average 82. Ovde je 131 na taktovima 900/1350. Cave test nije validan jer sam igru spustao i dizao pokusavajuci da snimim sliku direktno iz igre. Inace on je na default taktovima oko 64.
1zp5s46.jpg

3D Mark 06 sa CPU skorom. Takt CPU na 3D Mark nije tacan jer on ocitava ono sto i Windows ocitava. A windows ne prepoznaje spusteni mnozilac. Takodje detektuje i 6GB mem i ako je 2x2 ali to je jer sam module menjao skoro pa izgleda da treba da se radi reinstalacija. CPU-Z sve to ocitava pravilno i zato je i tu.

2w2g8qh.jpg

280ia7p.jpg

Sve ovo teram na napajanju Cooler Master 500W RP-500-PCAP. U sta nisam ni sumljao da necu moci.

Svaka cast i ja vrebam istu kombinaciju..

Jako je bitno , bar meni, da nisu bucne:,,:. Izgledaju dosta male...Moci ce i u moje minijaturno kuciste. Jedno pitanje : da li radi regulacija napona u Msi Afterburneru?

Poslednja izmena:
Cek cek cek, imam ja par pitanja u vezi 'ladnjaka :D
Kakve su sad to karte ? Prvo su izbacene one Batmobile 5770, pa je onda receno da ce se prodavati ovakve verzije:

http://www.amazon.com/Sapphire-Radeon-PCI-Express-Graphics-100283-2L/dp/B002XDQ8IU

A ovo sto ti imas je neka treca verzija koju do sada nisam video. Sta se tu sad desava :)

i mene to zanima, ali opet mislim da je kuler isti samo je plastika malo redizajnirana.
ova varijanta mi se puno više dopada od V2 kulera (bar po izgledu, koji je totalno nebitan)

ali opet i kod 5750 sapphire ima drugačiji referentni kuler
21.jpg

plus imam pitanje za electronpn-a:
koliko su te koštale pojedinačno, jel neki deal ili si ovako pazario u radnji?

Poslednja izmena:
Ma jok, V2 kuleri su dosta drugaciji (metalni deo, za plastiku se slazem da je nebitna). Mnogo gusca perca, okrugli, kao na mom starom Zalmanu sa x1950pro.
Ili si mislio isti kao na Batmobile modelu :) Taj kuler ne znam kakav je, nisam virio ispod haube...

Pozdrav !
@Chinaski
Jeste razliku je napravio CF

@Alk0
Ne znam sta se desava. Vidi je na netu pod referentnim brojem 11163-02-20R. To je ta.

@Uruk
Ne radi mi regulacija napona iz MSI burnera. Citao sam da napon moze do 1.3v da se dize i GPU klok ide na 1 GHz ali se trajnost karte smanjuje na 2-3 godine. Postoji Asusova varijanta koja je fabricki na 1.225 dok je standardni defolt napon 1.125V. Evo linka:
http://www.guru3d.com/article/asus-radeon-hd-5770-voltage-tweak-review/3

@scheilinkin
Drugaciji je kuler od te 5750 jer ima bakarnu cev i povrsinski je veci, aluminujumska rebra se sire na obe strane, nalik na:
http://www.msi.com/uploads/5_pictures/five_pictures5_7c6b99434e380b6a3a51884dc701473e.jpg
samo sto ima jednu bakarnu cev i duzinski je manji od ovg na slici ali dosta veci od 5750 kulera sa slike.
A karte su me kostale 13.675,57x2=27.351,14 dinara Preko prijatelja koji radi sa time.

Poslednja izmena:
Da li su bolje karte sa ovakvim hladnjacima za crossfire ili koliko sam nesto citao je bolji v1 kuler odnosno popularno nazvan "betmobil"? :)

...bez dizanja napona nema i ozbiljnog kloka, bolja je onda msi ili asus varijanta. Garancija je 3 godine pa nek traje manje ;)
five_pictures2_20091216105953.jpg

P_500.jpg

ali hladjenje na electronpnovim safirima izgleda bolje nego na ove dve...

Poslednja izmena:
@Alk0
Ne znam sta se desava. Vidi je na netu pod referentnim brojem 11163-02-20R. To je ta.

Hvala, al pod ovim brojem stvarno svasta moze da se nadje. Izbacuje i "Betmobile", a bogami i bez blama mi izbaci ovu tvoju za koju pise da je DX10.1 i ima 320 SP-ova :d

Izgleda da je jedino sigurno otici u radnju pa videti sta je i kako je.
Ja sam pikirao Vapor-x, ali i ova tvoja mi je skroz ok... Jos cu da vidim sta i kako.

Ma nisam ti ja za dizanje napona, u svakom slucaju niko nije digo takt preko 1GHz.Na oko 950 ide skoro svaka 5770. Sad da dizem napon za 50 MHz. Ma nema veze. I onako taj napon ne utice na mem. Ona ide glad na 1400.
Jeste, pod 11163-02-20R izbacuje svasta i referentni model i to sa dx i sp. Ima jedan italijanski sajt, mislim da je zvanicni Sapphire-ov, gde izbacuje tacno bas o ovoj:
http://www.sapphireitaly.com/content/view/713/59/

Pa naravno da je skocio FPS kad su dve 5770 vs. jedna 4870 i jos su duplo skuplje.... To sto ti imas je za nijansu slabije ili isto kao 4870X2.... U markovima te procesor koci dosta a i u igrama verovatno.
Dve karte te jacine se samo isplate na Quad-u.

Poslednja izmena:
@TheBear
Karte su duplo skuplje ali su i jeftinije (po performansama) koje postize jedna 5870. Da li koristim jednu kartu ili CF, ja sam dobio taj skok u performansama pa sam dobio. Da li ce one bolje da rade na quad ili ne, sto bi mene to zanimalo. Ja sam dobio skok fps pa sam dobio a dal cu nekad da predjem na quad ili x4 to je totalno ne bitno. Nigde nisam cuo da se karte samo isplate za quad. Ti performanse dobijas pa dobijas. Ne razumem ovo sto si hteo da kazes.

Ne razumem ni ja. Mozda ce kolega Bear da nam objasni i otvori nam oci zasto je tvoja kombinacija losa :)

Ne verujem da je rekao da je loša kombinacija, nego da može još bolje.

Ma nisam ti ja za dizanje napona, u svakom slucaju niko nije digo takt preko 1GHz.Na oko 950 ide skoro svaka 5770. Sad da dizem napon za 50 MHz. Ma nema veze. I onako taj napon ne utice na mem. Ona ide glad na 1400.
Jeste, pod 11163-02-20R izbacuje svasta i referentni model i to sa dx i sp. Ima jedan italijanski sajt, mislim da je zvanicni Sapphire-ov, gde izbacuje tacno bas o ovoj:
http://www.sapphireitaly.com/content/view/713/59/

:type:Dizanje napona je tu da se osiguras da radi stabilno na zeljenim klokovima . Naravno da ne treba da dizes napon za 50MHz. Bitno je da ne zapucava na max. kloku koji je dozvoljen u ccc-u
:smoke:

Poslednja izmena:
Nije pitanje za ovu temu ali kad ce ovaj MSI kod nas?

Ja sam samo prokomentarisao ono iz prvog posta sa 82 na 125FPS mislim po meni i nije neki dobitak za te pare, super ako si ti zadovoljan, mada to zavisi i od igre taj Lost Planet mozda ne radi najbolje sa CF kombinacijom, ali definitivno bi se osetio skok ne bas mali sa nekim quad procesorom nisu to toliko slabe karte.... A daleko od toga da je losa kombinacija i rekao sam to je otprilike kao 4870X2 zakljucujuci iz onog GPU skora iz Vantage-a...

Poslednja izmena:
Ja mislim da je crossfire 5770 FPS sasvim srazmeran njihovoj ceni, mislim da je odnos cena/kvalitet povoljniji nego single 5850. Bilo bi interesantno videti koliko bi 5850 dao na istoj masini u LOST-u.

Uradicu ja, samo mi morate reci kako se aktivira benchmark u igri?Ili je to onaj demo sa benchmarkom?
@electronpm
Zasto u 1280x800,i koji setap u igri?CF voli visoku rezoluciju, ne bi trebalo da utice mnogo na FPS.Evo moj rezultat u Vantage.(CPU na 3.35,mem na 800,a GPU na 950-1200)Velik skor za CPU je zbog fizike.
:wave:

Prilozi

• oc 950x1200.jpg
    oc 950x1200.jpg
    90.2 KB · Pregleda: 67
Ukapirao da je demo.:wall:Evo slike.

Prilozi

• LostPlanetDX10 950-1200.jpg
    LostPlanetDX10 950-1200.jpg
    67.5 KB · Pregleda: 71
@spaad
Ja sam to zbog sebe uradio jer znam da sam igrao na toj rezoluciji sa 4870. Jer mi fps nije padao ispod 60. Zato sam i CF testirao tu jer se secam rezultata. Mada tu se ne vidi osim rezolucije i DX10 nista vise od setovanja ali znam da sam sve popalio na max + AA i AF. Jer test koristi to setovanje iz igre.
Digao sam jos malo karte pa sam dobio i malo bolji skor:

20i83s1.jpg

@spaad
A koji ti to procesor koristis jer CPU Test 2 ti je 92.29 ? Kako tolika razlika ?

Poslednja izmena:
Imam 9600 GSO koji radi fiziku pa odatle ta razlika.Inace bi ja trebalo da imam manji skor od tebe sa E4500 na 3,35.Ja sam imao skoro godinu dana CF sa 4830. Radilo je sve ok,ali nisam imao toliko skaliranje performansi kao sto se na testovima sa techPowerUp-a vidi.Vrtelo se oko 60% u proseku.Nadam se da su to sa serijom 5xxx doterali.Mada je mene kocio CPU i memorija,na manjim rezolucijama.Kod tebe je tu bolja situacija.CF je za 1900+ rezolucije.On tu pokazuje sta moze,jer tu single GPU pada.
p.s. Sa srecom da ih koristis!
:wave:

p.p.s.kod mene GPUmemorija nece preko 1220 na tim 57xx bas lepo ide!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno