Šta je novo?

Radeon HD 4870 1GB

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
A 'vidija se taman ponadala da ce nesto napraviti sa GTX260 Core 216 🙂

17397.png
17392.png

17393.png
17395.png

Palit_HD4870-Sonic-Dual-1_thumb.jpg

Au, kolika razlika zbog veličine Frame buffera. Mora da se nabavi ova karta da se testira! Mada, meni je 1920 x 1200 maximum

Mora da se nabavi neki 24" za 25x16 rezoluciju... :d

Ova karta je trebala u startu da bude isporučivana sa 1gb memorije. Dobitak uopšte nije zanemarljiv.

Što se monitora tiče. Zar bench nema nekog sponzora? Neko ko može da ustupi monitor za potrebe testiranja redakcije. Možda bi mogli da organizujemo neku bench donaciju. 😀

Nije loše,nije loše 🙂 . Pretpostavljam da u 1680x1050 neće biti neke značajnije razlike.

Moram sad da preporučim ovo drugaru, kupuje ovih dana komp a voleo bi da kupi kartu sa 1Gb memorije. Bolje da sačeka malo da stigne ovo kod nas.

Poslednja izmena:
ovo ce pomalo zvucati cudno iz mojih usta, ali sta se cudite? 🙂 i bilo je za ocekivati da ce biti 10% brza u sumanutim rezolucijama od starijeg brata sa 512MB. ok kupovina za ljude sa najmanje 24" ali kapiram da je za one sa manjim monitorom ipak (nepotreban) luxuz 🙂

ovo ce pomalo zvucati cudno iz mojih usta, ali sta se cudite? 🙂 i bilo je za ocekivati da ce biti 10% brza u sumanutim rezolucijama od starijeg brata sa 512MB. ok kupovina za ljude sa najmanje 24" ali kapiram da je za one sa manjim monitorom ipak (nepotreban) luxuz 🙂

Pazi,ja videh da ima dobitka u Crysis-u i u 1280x1024,tako da treba razmisliti 🙂

gde si to video? mozda pola frejma 😀 to na anandu je sumnjivo, razlika u 12x10 veca nego u 19x12

Poslednja izmena:
BSOD izazvan nv4_disp.dll je za mene bio ne resiv problem dok sam imao 6800GS.Ljudi ne znaju koje su to muke dok se ne sretnu sa tim problemom,cak postoji poseban forum nazvan nv4_disp.proguglajte i necete moci da verujete koliko ljudi ima taj problem.

Pocev od Detonatora 1.88 iz 1999 pa do danas, skoro sve posle 169.09 mi je samo zadavalo glavobolje, WHQL naravno. Jedan od razloga zbog kog sam uvek uzimao nV su drajveri ali sad to pada u vodu. OK, imam 8800GTS ali onda nVidia,please, ne stavlja da podrzavas vise taj prozivod! Inace BSOD se javio u Mass Effectu koji, gle cuda, koristi Physx. U svakom slucaju jedva cekam da se pojavi 4870 1GB kod nas. Ima li neko indikacije koja ce cena da bude? Ja tipujem +50e na cenu 512MB modela.

Lepo, lepo, ko sada planira kupovinu treba da razmisli i o ovom modelu. Ne prevelika razlika, al' taman da crknu dushmani. 😀

Ima li uopste igre gde GTX 260 SLI daje los fps. Brooka kako dobro radi!!!

Poslednja izmena:
OK, jedno pitanje, molim odgovor bez zehebancije.

Zašto su neki toliko opsednuti nazivanjem RAM memorije video kartice frame buffer-om?

BSOD izazvan nv4_disp.dll je za mene bio ne resiv problem dok sam imao 6800GS.Ljudi ne znaju koje su to muke dok se ne sretnu sa tim problemom,cak postoji poseban forum nazvan nv4_disp.proguglajte i necete moci da verujete koliko ljudi ima taj problem.

Ista situacija, imao sam Leadtek 6800GT. Stvarno je bilo katastrofa, BSOD ma razbijao dok sam igrao AoE.

Zašto su neki toliko opsednuti nazivanjem RAM memorije video kartice frame buffer-om?

Znas kako valjda ima tako zvuci fise "profi", a to sto nije prikladno 512MB ili 1GB nazivati frame buffer, jer je on prakticno samo deo od tih silnih MB koji zavisi od rezolucije i palete boja je njihov problem.

Poslednja izmena:

Ko je nazvao RAM - frame buffer-om ?

Frame buffer je veći na kartici od 1Gb rama i to utiče na fps - to je sve što sam ja pročitao.

Što se bre ljudi svađate sa samim sobom ?

Pocev od Detonatora 1.88 iz 1999 pa do danas, skoro sve posle 169.09 mi je samo zadavalo glavobolje, WHQL naravno. Jedan od razloga zbog kog sam uvek uzimao nV su drajveri ali sad to pada u vodu. OK, imam 8800GTS ali onda nVidia,please, ne stavlja da podrzavas vise taj prozivod! Inace BSOD se javio u Mass Effectu koji, gle cuda, koristi Physx. U svakom slucaju jedva cekam da se pojavi 4870 1GB kod nas. Ima li neko indikacije koja ce cena da bude? Ja tipujem +50e na cenu 512MB modela.

nabavna (za distributere) je 30€ veća od modla sa 512MB, to je jedina informacija koju imam trenutno...

Sta je to Frame Buffer ?

Grubo - deo memorije koji sadrži podatke o kompletnoj clici (svaki pixel pojedinačno) koja treba da bude poslata na monitor (izrenderovana, sa zadatom preciznošću).

Neko će to bolje i detaljnije objasniti.

ako je rezolucija 2560x1600 sa 32bita po pixelu koliko mu onda MB treba za sliku?

Po ovm testu su iste u procenat bezmalo, nije se bash proslavila nVidia, ma sa obzirom cenu preko jeftinija je 10-20$, sto je skroz ok cena sa obzirom da nudi iste performanse kao 4870.
Ako takve cene budu i kod nas 210 vs 200 eura, nece biti vishe izdaje vernih fanova i prelazaka u suprotne tabore. Shto bi rekli, svako ce svog konja za trku imati. 😀
Jos samo da rese sta da rade sa 4850 i nV moze da predahne bar malo. 🙂

apsolutno ne vidim iz onog testa sto je dao DAS da 4870 izuva novi 260. Cenom su tu negde.

Nazad
Vrh Dno