Šta je novo?

Radeon drajveri

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
E ove drajvere sto ste postavili na glavnoj strani,jel bolje skidati ove zvanicne(beta) ili ove procurele?Ima li razlike?

Cujem da se XP i Radeon ne vole mnogo pa moram pomenuti da ja imam slican problem. Dok su Win drajveri instalirani nema nikakvih problema , cim instaliram nesto novije Win mi se smrzava (nije mu hladno vec se blokira)....

ICE je napisao(la):
E ove drajvere sto ste postavili na glavnoj strani,jel bolje skidati ove zvanicne(beta) ili ove procurele?Ima li razlike?

Instaliraj ATi-jeve zvanichna beta drajvere. Oni "nezvanichni" imaju neke fajlove starijeg datuma.

Bane

Ja sam to uradio pre pola sata ...... 12-13MB na 75 centrali......
i iznenadio sam se 5K/s , to je za ovaj kraj rezultat vredan paznje , nego instalirao sam drajvere i puca sistem.......
Sta raditi......... novije nisam nasao......... ovi su stavljeni pre par dana.....

ipin je napisao(la):
Ja sam to uradio pre pola sata ...... 12-13MB na 75 centrali......
i iznenadio sam se 5K/s , to je za ovaj kraj rezultat vredan paznje , nego instalirao sam drajvere i puca sistem.......
Sta raditi......... novije nisam nasao......... ovi su stavljeni pre par dana.....

Napishi tachno koja greshka se javlja, tj. koji DLL puca.

Bane

Uzdam se u moderatore da mi pomognu.........

Problem je ove prirode:

//
// Watchdog Event Log File
//

LogType: Watchdog
Created: 2002-02-06 17:00:06
TimeZone: -60 - Central Europe Standard Time
WindowsVersion: XP
EventType: 0xEA - Thread Stuck in Device Driver

//
// The driver for the display device got stuck in an infinite loop. This
// usually indicates a problem with the device itself or with the device
// driver programming the hardware incorrectly. Please check with your
// display device vendor for any driver updates.
//

ShutdownCount: 90
Shutdown: 0
EventCount: 2
BreakCount: 2
BugcheckTriggered: 1
DebuggerNotPresent: 1
DriverName: ati2dvag
EventFlag: 1
DeviceClass: Display
DeviceDescription: RADEON 7200
HardwareID: PCI\VEN_1002&DEV_5144&SUBSYS_008A1002&REV_00
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
DriverFixedFileInfo: FEEF04BD 00010000 0006000D 000A1789 0006000D 000A1789 0000003F 00000008 00040004 00000003 00000004 00000000 00000000
DriverCompanyName: ATI Technologies Inc.
DriverFileDescription: ATI Radeon WindowsNT Display Driver
DriverFileVersion: 6.13.10.6025
DriverInternalName: ati2dvag.dll
DriverLegalCopyright: Copyright (C) 1998-2000 ATI Technologies Inc.
DriverOriginalFilename: ati2dvag.dll
DriverProductName: ATI Radeon Family
DriverProductVersion: 6.13.10.6025

Znaci verzija je poslednja i ne moram da govorim da sam jedva i ovo napisao , vec mi je jednom zamrzao pa sam vratio stare drajvere (WIN) i radi kako treba.
Znaci Win radi kako treba ali igre (da preciziram Collin2 - samo to inace i igram) su za dve klase sporije......... sa novim drajverima Collin konacno radi kako treba (mozda bi moglo i malo brze ali da ne cepidlacim) ali zato u Win(XP) mogu da radim citavih minut i po......

Bane?
Max?
Neko?

ipin je napisao(la):
DriverOriginalFilename: ati2dvag.dll
DriverProductName: ATI Radeon Family
DriverProductVersion: 6.13.10.6025

ati2dvag.dll je glavni fajl u ATi drajverima i kontrolishe 2D, tj. sam rad u Windows-u. Istina je, zna da pukne, ali posle samo minut i po, to bash i nije chesto. Ono shto mogu da pitam da li nekim sluchajem imash instalirane VIA 4-in-1 drajvere?

Bane

Mislim da nemam. Win XP vec sadrzi sve sto je potrebno zar ne?
Ili sam ih mozda i instalirao ali ne verujem......

Sta da radim? Da izvadim taj isti fajl starijeg datuma koji ne pravi probleme i zamenim ga ?
Hvala na pomoci........

Znate kako, Anand je pisao da su ti beta drajveri jedino poboljsali rad sa PS i DX8 naslovima (e.g. novi Unreal engine) a da naslovi kao Q3, 3DMark i pogotovo SSam drasticno sporije rade... Instalirajte bre te oficijalne, odlicni su

byMaX je napisao(la):
Znate kako, Anand je pisao da su ti beta drajveri jedino poboljsali rad sa PS i DX8 naslovima (e.g. novi Unreal engine) a da naslovi kao Q3, 3DMark i pogotovo SSam drasticno sporije rade... Instalirajte bre te oficijalne, odlicni su

Max, nije bash tako. To se mozda odnosi na Radeon8500, ali za Radeon 7xxx, noviji drajveri su doneli novi OpenGL dll koji je ispravio neke ranije greshke sa table fog-om. Takodje, Dx deo je izmenjen da bi ispravio bagove koje su vidjeni u nekim igrama.

Za Ipina:
Po svemu sudeci, instalirao si drajvere jedne preko drugih i neshto je poshlo naopako. ATi je od 6xxx drajvera totalno promenio registry kljucheve, tj. prebacio ih je u drugu granu. Najverovatnije ti neki ostaci prethodnih drajvera prave problema.

Bane

Ocistio sam prethodne drajvere.......
Kada stavim Win drajvere 2D posao mi radi perfektno
dok je 3D ocajan........ Sa novim drajverima stvar je obrnuta.....

ipin je napisao(la):
Ocistio sam prethodne drajvere.......
Kada stavim Win drajvere 2D posao mi radi perfektno
dok je 3D ocajan........ Sa novim drajverima stvar je obrnuta.....

Koliko si puta restartovao mashinu po deinstaliranju drajvera? Morash to dva puta uraditi, zato shto WinXP kneshto loshije konta promene drajvera.

Bane

ni tri puta ne pomaze.........
Nego , trazio sam po registriju sve sto ima veze sa radeonom i
naravno izbacuje mi gomilu mesta sa RadeonDDR (windows) i Radeon7200 (kako ga prepoznaju novi drajveri)
Bane je totalno bio u pravu da novi drajveri prave i nove putanje ali kako da resim moj problem?

Ja sam instalirao ove nove drajvere i nema nikakvih problema,sve radi OK

ovo su UDA drajveri, right.... E bas je Anand i pisao o tome kako ispravljaju fog table u OGL-u, ali (kod R8500, koji je jos kod mene u masini :) :D :D ) znatno usporava... Uostalom, pogledaj test... interesting je...

i jel pala prodaja bubrega za 8.5k :)

ma ja cenim da je taj radeon zakon sad sa tim driverima ga ukenjase

Inace zahvaljujem se na odgovorima Banetu i Maxu
Opisan problem sa XP-om je iskljucivo zbog drajvera ,
ali i pod 98SE mi se desava da kranem da igram
i da posle minut (a neki put i dosta duze) igra zablokira.
Napominjem da nije nista overklokovano ili slicno.
Izgled u 3D-u je odlican , nema nikakvih anomalija
u slici sto bi ukazalo na o/c.

ipin je napisao(la):
Moze pomoc? Sta da radim?

'Ajde ovako... Sad kazesh da ti u igrama blokira? Jel' se to deshava i u Windows-u ili samo u igrama? ATI2DVAG.DLL je 2D fajl i nema veze ni sa OGL-om, ni sa DX-om.
Napishi koja je plocha u pitanju (chipset), da li si sigurno instaliroa 4-in-1 drajvere, AGP info iz BIOS-a (1X/2X/4X, drive control)...

Bane

I ja isto imam problema sa novim BETA drajverima. Kad ih "poteram" prvo instalira media drajvere za sva ona cuda DVD i sl i posle toga predje na dispej drajvere i izbaci mi poruku da prvo podesim karticu na obicnu VGA i da onda probam setup , naravno ja to uradim poteram je kao obicnu i opet ista stvar! U cemu moze biti problem?!? Imam DX 8.1 koji se takodje trazi , ali ovo nece da proguta! Stvar je Radon-u 32mb DDR tj vidi ga kao 7200!
Hvala u napred

Dynaudio je napisao(la):
I ja isto imam problema sa novim BETA drajverima. Kad ih "poteram" prvo instalira media drajvere za sva ona cuda DVD i sl i posle toga predje na dispej drajvere i izbaci mi poruku da prvo podesim karticu na obicnu VGA i da onda probam setup , naravno ja to uradim poteram je kao obicnu i opet ista stvar! U cemu moze biti problem?!? Imam DX 8.1 koji se takodje trazi , ali ovo nece da proguta! Stvar je Radon-u 32mb DDR tj vidi ga kao 7200!
Hvala u napred
Pardon imam RadeOn-a 32MB DDR koji se tretira kao 7200 kao i do sad!

I jos samo jedna stvar koja nije vezana za drajvere ali je za graficku: U DX 8 i 8.1 NE VIDI mi AGP support !! U cemu je fazon?
Kad sam skinuo DX 8 radilo je , a sad ne vidi ni u WIN ME-u niti u WIN 2000!! Sta bi moglo da bude?!?!

Opet hvala!

Problemi sa Radeon-om pod XP-om postoje, ali to zavisi od ploče. Ja sam prvo sastavio kombinaciju sa Soyo K7VTA PRO pločom, ali je sistem pucao svaki čas. Onda sam umesto nje stavio Gigabyte 7VTXE+ i sve je proradilo bez greške.

Nisam menjao drajvere, ostali su originalni XP-ovi.

P.S. Zna li neko za drajvere koji mogu da prorade sa pomenutom Soyo pločom?

citam sve ovo i dize mi se kosa na glavi. izgleda da sam ja imao srece, though...
ja imam KT7 RAID i 7500 [chinese] i nista od gorepomenutih simptoma se ne dogadja mada se win 98se nesto sporije `dize` nego sa ASUS mx400...
instalirani su 4.13.7189 driver-i sa ATi cd-a...
[koristim i 98se i XP]

majka je napisao(la):
citam sve ovo i dize mi se kosa na glavi. izgleda da sam ja imao srece, though...
ja imam KT7 RAID i 7500 [chinese] i nista od gorepomenutih simptoma se ne dogadja mada se win 98se nesto sporije `dize` nego sa ASUS mx400...
instalirani su 4.13.7189 driver-i sa ATi cd-a...
[koristim i 98se i XP]

Ja imam Abit KT7A , mislim sve mi radi samo sto ima tih par sitnica koje me iritiraju , kao bas ta sa DX8.1 , a uspeo sam instalirati nave beta drajvere i rade , cak sam poterao Quake III u 2048x1536x16 na max detaljima i tako radi da boli glava!!

Meni XP ne bi izdržaao ni 2 minuta, čak i ako kompjuter stoji nekorišćen, pri čemu često čak i nestane slika sa monitora koji pređe u stand-by!

To se dešavalo i sa XP-ovim i sa drajverima sa CD-a.

Problemi bi se ublažili isključivanjem AGP 4X iz BIOS-a.

Danas sam instalirao recommended drajvere sa www.ati.com i stvari su se znatno popravile i rad je moguć sa AGP 4X, ali i dalje imam problema.

Na sajtu imaju i neke alternativne drajvere, ali ne znam kolika je šansa da budu bolji od ovih.

Bane je napisao(la):
'Ajde ovako... Sad kazesh da ti u igrama blokira? Jel' se to deshava i u Windows-u ili samo u igrama? ATI2DVAG.DLL je 2D fajl i nema veze ni sa OGL-om, ni sa DX-om.
Napishi koja je plocha u pitanju (chipset), da li si sigurno instaliroa 4-in-1 drajvere, AGP info iz BIOS-a (1X/2X/4X, drive control)...

Bane

Ploca mi je bila Epox 8KHA a sada je Gigabyte 7VTXH+ pa cemo da vidimo
malo pre sam instalirao Win pa cu da javim utiske!

Vrh Dno