Šta je novo?

Radeon Crossfire vs jedna GTX 970

nenik

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2006
Poena
601
Dakle pomagajte ljudi, u dilemi sam.

Trenutno imam 2 grafičke kartice povezane u Crossfire. ASUS Radeon R9 270X 2 GB (1050 MHz) i Sapphire Radeon 7870 2GB Ghz edition. Sve to radi super nakon instaliranja najnovijih drajvera i nema štucanja u igrama. Međutim sad sam u dilemi da li da prodajem te dve kartice i dodam još novca za ASUS GTX 970 Turbo edition 4GB, ili da li da se ipak držim ovih kartica.

Ako koga zanima pored ovoga imam Core i5-3350P, ASrock Extreme 6 ploču, 8GB Patriot Intel Extreme masters memoriju i Samsung EVO 840 SSD. Kompjuter pretežno koristim za igrice, kao što se da pretpostaviti.

Želeo bih čuti vaša mišljenja i komentare.

Ako je napajanje od bar 500W, odlična je opcija što je kolega predložio da se uzme polovna 290, samo nereferenta.

Imao 2x270x, i radi to dobro, ali sam iskreno vise bio zadovoljan jednom 280x (tj 7970 rebrendirana). Razlog je min fps. Tako da ti preporucujem da prodas te dve karte i uzmes ili 970 uz doplatu, ili 290 za slicne pare za koje prodas dve 7870 ako ti se ne doplacuje.

Ako si mene pitao...
U BF4 MP je prilicna razlika. Crysis 3 takodje. To su ujedno bile i najzahtevnije igre koje sam probao, u SC2, BF3, i jos par su bile lake i za jednu 270. Ima tome par godina, nije bilo W3, GTA 5 i sl. FullHD, max

Uh... Prvo da se zahvalim svima na odgovorima.

Drugo, ja igram uvek u 1920x1200 i do sad su mi neke igre stucale dok nisam instalirao sada poslednju verziju drajvera. Igre tipa Mortal Kombat X, Assassins Creed Syndicate pa cak i NBA 2K16. Mislim da mi je stucao i Tomb Raider (ne ovaj najnoviji, njega jos nisam probao). Sada sve to lepo radi, ali sam stekao utisak da je ipak jedna jaka kartica bolja od dve u crossfire rezimu jer ne radi sve bas kako treba i rekao bih da softver i nije optimizovan za takve zahvate.

Elem, sad sam naisao na Palit GTX 980 za nekih 62 000 dinara sto je dosta ispod cene tako da je sad i ona usla u izbor 🙂. Koliko vidim vecina vas je za jednu jaku grafu tako da cu definitivno ove prodavati (ovde na forumu 🙂 ), a gledacu da uzmem 970, ili 980.

Hvala jos jednom na savetima i komentarima.

To sam i ja nesto gledao onu kategoriju performance per dollar. Tu "gospodari" R9 270x i GTX 970. GTX 980 stvarno ne pruza toliko vece performanse da opravda tih 150 evra razlike... Tako da pretpostavljam da sam se vratio na GTX 970 🙂
3dmark.webp
Elem ovo su moji trenutni rezultati u 3DMark2011... Nesto mi se cini da su niski...

Pa nisu niski, taman koliko treba. Evo moj rezultat sa jednom 7950, doduse ti imas jaci procesor.

3d011.webp

Sto volim kada neki pricaju o 980 kartici, a nisu dobro pogledali ni neke testove po net-u...:rtfm:
Na KP je razlika izmedju 970 i 980 oko 150-160E, a 980 karta je jaca za oko 20-25% od 970, u zavisnosti od overkloka obe kartice.
Nije fora samo to koliko je jaca 980 karta, nego ona moze kada se klokuje, da tera skoro sve igre zakljucano na 60fps. na maximum grafiku na full HD, a 970 ne moze.....tako da, ako se ima love, sigurno da vredi doplatiti za 980, jer se dobija dosta vise u perfomansama u odnosu na to koliko se doplacuje.....
I nemojte da polemisete i da dajete testove,😀 imo sam MSI 980 i pricam iz iskustva u gamingu i testova koje sam uradio.....:alo:

Poslednja izmena:
Nemoj ti nama da pricas bajke znamo mi da je GTX980 jaca od TITANA :d

Nego prvo karte se porede na def taktovima, a Oc mogucnosti su lutrija zavise od primjerka do primjerka, i 50% ljudi ne klokuje ubode kartu i uziva.

Glupavi testovi su nebitni. Samo realno stanje u najnovijim igrama.

Ali svakako, preporuka za GTX970.
Ili ako nadjes R9 290 za ispod 240 evra, naravno nereferentnu sa domacom garancijom od bar jos nekoliko meseci.

Poslednja izmena:
Gledaj graphics score, physics score i combined score. Ovo sam nasao na netu pod 3DMark 11 GTX 970 score... To sto je firestrike 1.1 mislim da ne bi trebalo da ima veze... Ispravite me ako gresim...

Dakle pomagajte ljudi, u dilemi sam.

Trenutno imam 2 grafičke kartice povezane u Crossfire. ASUS Radeon R9 270X 2 GB (1050 MHz) i Sapphire Radeon 7870 2GB Ghz edition. Sve to radi super nakon instaliranja najnovijih drajvera i nema štucanja u igrama. Međutim sad sam u dilemi da li da prodajem te dve kartice i dodam još novca za ASUS GTX 970 Turbo edition 4GB, ili da li da se ipak držim ovih kartica.

Ako koga zanima pored ovoga imam Core i5-3350P, ASrock Extreme 6 ploču, 8GB Patriot Intel Extreme masters memoriju i Samsung EVO 840 SSD. Kompjuter pretežno koristim za igrice, kao što se da pretpostaviti.

Želeo bih čuti vaša mišljenja i komentare.

970 je sama jaca od dual r9 270x.

Odluka je pala. R9 270 je vec prodat. Jos da prodam 7870 i uzima se GTX 970 ili R9 390 🙂. Moderatori ovde slobodno moze topic lock sto se mene tice. Hvala svima na odgovorima i savetima.

Nazad
Vrh Dno