Šta je novo?

Radeon 9800Pro i merenje temperature

mcekovic

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2002
Poena
619
Cao,

Da li je na Radeon-u 9800Pro moguce izmeriti temperaturu grafickog procesora?
Unapred, hvala.

mitnick je napisao(la):
Ako imash R350, ne, on nema temp. sondu.

Imam MSI Radeon 9800Pro, za crvenim PCB-om po referentnom ATi dizajnu (ne onaj zeleni). Svi programi za dijagnostiku javljaju da je rec o R350, mada sam negde (ne mogu da se setim gde) procitao da to javlja BIOS, te da je jedini nacin da se sazna koji je core u pitanju da se skine cooler i da se procita oznaka sa cipa.

Probaj najnoviji ATi Tray Tool
On ima mogucnost ocitavanja temperature GPU-a i njenog prikazivanja u Tray-u! AKo ti podrzava ocitavanje, ATT ce ti je prikazati!

Nedjo je napisao(la):
On ima mogucnost ocitavanja temperature GPU-a i njenog prikazivanja u Tray-u! AKo ti podrzava ocitavanje, ATT ce ti je prikazati!

Novi Atitool mi pokazuje tacno 20c manje od overdrive-a. Karta je Sapphire 9800XT.Temperature su sa ATitool-om 60c posle igranja dok u overdrive-u prikazuje 80c. Kuler je prilicno vreo pa nisam siguran koja je temperatura tacnija.
Ko bi trebao preciznije da prikazuje temperaturu?

Uflesujes BIOS od GeCube 9800xt(ako je kompatibilan)i imaces ocitavanje temperature na GPU i GPU-environment .Naravno samo ako znas da ti je cip r360!

patch033 je napisao(la):
Uflesujes BIOS od GeCube 9800xt(ako je kompatibilan)i imaces ocitavanje temperature na GPU i GPU-environment .Naravno samo ako znas da ti je cip r360!

To radi samo na nekim kartama (9800Pro koje su radjene po referentnom XT PCB-u, Sapphire npr.)

Nedjo je napisao(la):

U pravu si, nije dovoljno samo da senzor postoji fizicki na kartici, vec i BIOS iste mora da podrzava njegovo ocitavanje, a to nijedan 9800Pro nema po defaultu.

JA sam probao taj bios na mojoj IceQ i radi bez problema ...po meni jedan od boljih biosa ;)

Zato sto i HIS ima hynix memoriju, ali dzabe kad nema temperaturni senzor.

kad smo kod temperatura,jel mogu ja i cime,da proverim temp. na mom asusu 9550?

@b nesto

Kolega vlasniche 9550, sto se ovog cipa tice mozemo da merimo jedino toplomerom! :)

Delija je napisao(la):
U pravu si, nije dovoljno samo da senzor postoji fizicki na kartici, vec i BIOS iste mora da podrzava njegovo ocitavanje, a to nijedan 9800Pro nema po defaultu.
neko vecc pomenu MSI, ali onaj crveni..

koliko vidim, ovaj moj MSI Medion 9800XXL ( koji je nazivno 9800Pro) ima R360 GPU, pa bi to trebalo da radi..

medjutim, sa najnovijim AtiTool-om v0.0.23 ne prikazuje temperaturu, chak nema nigde ni pomena o ochitavanju iste u ovom programu ( a ima i HDD Acoustic Management, koji izgleda ne radi..) ......... jedino u Log file-u ima informaciju sledecce sadrzzine:
Detected Chip: 0x4E46 (4E46), 8 Pipelines, 128 MB, Tempchip: no

da li stoga za ovu kartu postoji moguccnost ochitavanja temperature GPU-a i treba li da se flash-uje nekim BIOS-om ( koji mogu da nadjem - gde?)

btw, da li uopshte za ovu kartu ima neki BIOS koji joj omoguccava vishe taktove ili je ovaj koji je po default-u u njoj najbolji za to?

pozdrav

Ta karta nema temperaturni senzor...

Uostalom, ovde mozete da vidite koje karte ga imaju.

Vrh Dno