Šta je novo?

Radeon 9700np@pro ili fx5900sp !!!

telegram_sam je napisao(la):
E, sad da li ces da primetis razliku u odnosu na Gf3 Ti200, pa tesko je reci... Razlike ce da bude, ali ti je masina ipak pomalo slaba, mozda bi prvo mogao da razmislis o kupovini novog procesora (naravno P4) i ploce, a tek onda da nadogradis graficku...

Taj sam odgovor otprilike i ochekivao. Samo shto nabavkom novog procesora (ovi novi Celeroni sa 128Kb cash memorije su zivo *ranje) i ploche moram da nabavim i DDR memoriju, pa jache napajenje.....(trenutno imam Antec Truepower 380W).

Razlog shto bih ipak mozda nabavio tu grafichku je shto ima dupli RAMDAC tako da bi mi to olakshalo gledanje divx filmova. A i ima bolju podrshku za video materijal. Dodushe ipak te prednosti nisu vredne 200€ mozda bolje da sachekam koji mjesec...vjerujem da ce cijena da padne na oko 140-160 €.

A1200 je napisao(la):
Kakva je ova firma Leadtek u poredjenu sa recimo Creative i MSI ?
Creative je isto sto i MSI, s obzirom da se "njihove" karte izradjuju od strane MSI-ja... a po meni, Leadtek je bolji od svega toga (tj. od MSI-ja! :mrgreen: ).
One su oduvek mogle vise da se O/C-uju (mada je MSI opasno poradio na tom polju, pa su i njihove karte u danasnje vreme odlicne za O/C), imali su neka extravagantna hladjenja...

P.S. 380W, i to Antec-ovih ti je malo???

CAR je napisao(la):
...

Creative je isto sto i MSI, s obzirom da se "njihove" karte izradjuju od strane MSI-ja...

Cim je izrada u istim pogonima, mora da su kartice identicne? Sta ako jedna od te dve firme ima bolji dizajn (ne mislim na lepotu kulera pritom), po specifikaciji predvidjene bolje komponente, itd?

silverglider je napisao(la):
...
Cim je izrada u istim pogonima, mora da su kartice identicne? Sta ako jedna od te dve firme ima bolji dizajn (ne mislim na lepotu kulera pritom), po specifikaciji predvidjene bolje komponente, itd?
Sto se dizajna tice (ne kulera, naravno! ;)), referentni dizajn se u danasnje vreme prakticno ne menja... mozda samo Leadtek nesto promeni ili neki "egzoticniji" proizvodjac... MSI nece sigurno. Gde ce ista da menjaju oni, koji prvi izbacuju karte na trziste... i uostalom, koji prvi dobijaju cipove od nVidia-e?!?

A sto se tice kvaliteta ugradjenih komponenata... ako vec ne stavljaju iste stvari (u sta bas i ne verujem), onda ce kod "original" :mrgreen: MSI karti biti kvalitetnije komponente... bar je to meni normalno? :beat:

CAR je napisao(la):
...

P.S. 380W, i to Antec-ovih ti je malo???

Pa zasad mi uopshte nije malo (D) ...funkcionishe zaista perfektno chak i kad je overklokovan na 1.6 GHz.

Ali zamisli P4 2.8GHz, neka mocna matichna, pa onda FX 5900 koji sigurno dosta vuche....dodaj na to i trenutne dijelove tj. 2 harddiska, CD-ROM-a i rezach, 3 PCI kartice, 2 chasi kulera.

Mislim da bi tu ovaj moj Antec bio malo preslab.

Taj Antec bi to tako vozio da nisi ni svestan.
Za to sto ti imas, dovoljno je PSU od 300W, jedini uslov je da nisu nekih lazljivih JNCovih 300W koji su realno 200W ako i toliko.
HDD, CD/DVD uredjaji i ventilatori toliko malo vuku da je to strasno.
3PCI kartice, pretpostavljam da je jedna modem, to zaboravi, a druga je verovatno TV Karta, ni ona ne trosi nista znacajno.
Sve u svemu, procesor, graficka i nesto malo maticna ploca sto trosi, sve to zajedno ce na tom Antecu da radi "ko satic".

Ljudi nesto imaju tripove da im treba kilovat ako imaju dva diska, dva rezaca pored jacih procesora i graficke karte.
Ne znam sto, dovoljno je sabrati cifre koja komponenta koliko vuce i uvideti da to uopste nije tolika panika koliki mnogi misle.

Pozdrav!

Hdd 120GB, rack i hdd, CDR/RW, DvD-ROM, DvDR/RW, [email protected], 5900SP, modem, zvucna, i povremeno jos ponesto sto se bocne u masinu;
-LADNO gura Enlight 300W)(cena: 36€).
Napajanje zamenjeno sa LC 420W, nikakvi problemi naravno. Isto me kostao, ali ima jedan kingsize ultra tihi fan.

A1200 je napisao(la):
...
Mislim da bi tu ovaj moj Antec bio malo preslab.
Jos jednom, to je Antec-ovih 380W... ne JNC-ovih.

Osim toga, Sale ti je lepo sve ispisao. Nemas tu neke komponente extra gladne struje.

BokiPK je napisao(la):
-LADNO gura Enlight 300W)(cena: 36€).
Napajanje zamenjeno sa LC 420W, nikakvi problemi naravno. Isto me kostao, ali ima jedan kingsize ultra tihi fan.

Ako mene pitas (znam znam, ne pitas ali ajde ;)) *****ao si se.
Enlight je garantovano bolji od tog LC-a. Sem vizeuelno, alo to je tamo negde, poslednja ili pretpostlednja stavka prilikom izbora napajanja. Odmah ispod "cifra na nalepnici" koja je takodje nebitna :).

Pozdrav!

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ja sam bas napisao u thredu koji je Ji poceo da 5900sp nije brzi od Radeona 9700pro.
Dovoljno jeste brza, ali nije brza. Najvise je gusi AA. AF su uspeli da srede sa 55.03 drajverima i on radi korektno i brzo.
Znam da ce me sad nV*dioti razapeti :beat: pogotovo sto nemam konkretne brojke (nema timedemoa) da potkrepim tvrdnje, ali sta da radim, kad mi vrag neda mira! O:)
Elem, igrao sam se FarCry-a na famoznom 5900SP-u i na 9600XT-u. Obe kartice su bile overklokovane do svojih realnih limita i mogu odgovorno da tvrdim da u ovom DX9 naslovu 5900SP vise stucka nego li Radeon9600XT! Sa medium setovanjima (1024x768)se na Radeonu sasvim pristojno, bez zzivciranja moze igrati, dok je na 5900SP to poprilicno fustrirajuce. Takodje, veliki minus za SP je ocajan kvlatitet mipmap filtriranja u idium setovanjima, kada do izrazaja dolazi famozni nVidijin "Brilinearni" (neko ga nazva Brljilenarni) filtering!
E, sad posebna prica je da je u pitanju demo za koji nVidija jos nije stigla da odradi optimizaciju u ForceWareovima. Ne sumnjam da ce se to sigurno desiti i da ce 5900SP biti veoma upotrebljiv, ali i dalje ostaje cinjenica da se po pitanju "kvaliteta" Brilinearnog filteringa nista ne moze uciniti na bolje i da on i dalje ostaje veoma, veoma vidljiva mrlja za FX GPU-ove!
Ajd, sad, polivajte benzinom i palite ;) :boom:

zar to nije demo?
;)

a i SP i obichan 5900 su valjda potpuno isti samo manji klok pa Bri_Tri_Aniso_AA je istog 'kvaliteta' kao sa 'jachim' FX-evima (sem sto quadro sad ima 16xAA al to je ionako nepotrebno), tako da ja gledam samo cenu/performanse...
BTW, sto se mene tiche, ja sam prezadovoljan karticom jer sam dobio ono shto me bunilo (mod u Quadro) a igre rade mnogo brze nego sa ti4200 (a i nesto se ne razbijam od igranja :rolleyes:)
Da se igram uzeo bih Ati neki to je sigurno i provereno cheers

Sasa je napisao(la):
...
Ako mene pitas (znam znam, ne pitas ali ajde ;)) *****ao si se.
Enlight je garantovano bolji od tog LC-a. Sem vizeuelno, alo to je tamo negde, poslednja ili pretpostlednja stavka prilikom izbora napajanja. Odmah ispod "cifra na nalepnici" koja je takodje nebitna :).
Pozdrav!

Hm, daje mi za nijansu bolje napone, i jacu struju, nebih menjao da nisam probao. A tise je.
Inace, napravio sam mali trange-frange tako da sam dobar i 10€, sto lako moze da se pretvori u neko PS tipa Antec ili adekvatno.

Nazad
Vrh Dno