Šta je novo?

Radeon 9700np@pro ili fx5900sp !!!

Milan

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2002
Poena
619
Imam mogucnost da zamenim Radeta 9700@pro za MSI fx5900SP . Dakle misljenjA koja je bolja. Da li ce Nvidia biti kompatibilna sa novim igrama i da li je uopste ispostovana DX9 specifikacija? Da ne duzim sta je bolje i zasto ako vas ne mrzi da objasnite.

Hvala!

P.S.

U tredu konachno dobra nVidia kartica... nema bas tog objasnjenja koje meni treba a koje je aktuelno do nedelje ( do tada mi je aktuelno to )

ja ne bih zurio toliko na tvom mestu, moze samo da joj padne cena a ne verujem da je nesto vredno truda menjati je odmah, a dok dodju nove igre izaci ce i novi chipovi i Ati-ja i nVidia-e...a do tada ce SP da dodje na 100E :d

Ji 4Tze je napisao(la):
ja ne bih zurio toliko na tvom mestu, moze samo da joj padne cena a ne verujem da je nesto vredno truda menjati je odmah, a dok dodju nove igre izaci ce i novi chipovi i Ati-ja i nVidia-e...a do tada ce SP da dodje na 100E :d

Pazi , kombinacija je dobitna znaci bez ikakve doplate. Znaci samo sta je bolje tj. koja brze radi pogotovo sa AA ukljucenim barem na 8x. I danas sam procitao na Tom`sHard. ovo...
GeForce FX 5950 U NVIDIA NV38 DX 9 475 950 256-bit 8x1
GeForce FX 5900 U NVIDIA NV35 DX 9 450 850 256-bit 8x1
GeForce FX 5900 NVIDIA NV35 DX 9 400 850 256-bit 8x1
GeForce FX 5900 XT NVIDIA NV35 DX 9 300 700 256-bit 8x1
GeForce FX 5800 U NVIDIA NV30 DX 9 500 1000 128-bit 8x1
GeForce FX 5800 NVIDIA NV30 DX 9 400 800 128-bit 8x1
GeForce FX 5700 U NVIDIA NV36 DX 9 475 900 128-bit 4x1
GeForce FX 5700 NVIDIA NV36 DX 9 425 550 128-bit 4x1
GeForce FX 5600 U (FC) NVIDIA NV31 DX 9 400 800 128-bit 4x1

da li je to stvarno 8x1 kao sto pise ili je opet neka fora ??

Ne znam sto se zamaras tim glupostima.
Ako nemas od VIVO, oces samo da se igras i nije ti frka da svako malo vuces nove Catalyste neces nista dobiti promenom (sem obnove garancije).
Ako furas 3D max ili slicne, imas koristi od VIVA i smaraju te ceste promene drivera tj. ne zelis da kad naidje neka nova igra cekas nove Catalyste uzmi FX5900.
Ali, neke drasticne promene neces videti.

Pozdrav!

Milan je napisao(la):
...
da li je to stvarno 8x1 kao sto pise ili je opet neka fora ??

pa imash lepo tabele sa uporednim specifikacijama na sajtu/testovima, shta ce ti Tom's za to ctp;
+ shto ti Sasa lepo rekao..
ali ako te neizdrz vuche za nos, ti menjaj :d

..Bravo Sasa.
Sasa je napisao(la):
Ne znam sto se zamaras tim glupostima.
Ako nemas od VIVO, oces samo da se igras i nije ti frka da svako malo vuces nove Catalyste neces nista dobiti promenom (sem obnove garancije).
Ako furas 3D max ili slicne, imas koristi od VIVA i smaraju te ceste promene drivera tj. ne zelis da kad naidje neka nova igra cekas nove Catalyste uzmi FX5900.
Ali, neke drasticne promene neces videti.

Pozdrav!
E ovo se zove objektivan odgovor,covek prodaje iste a ne preporucuje ih.Verujem da si dobar covek ali i los prodavac :) cheers

Sve sto je Sale rekao stoji. Dodao bih samo, kao ljubitelj ATi-ja, da bih prednost dao njemu, ali cena je na strani Fx5900sp. Inace ja kao dugogodisnji Intel-ATi fan drzim u masini Athlon 3200+ i FX5900 :)

Koliko odgovora a nista konkretno , ko da ste politicari a ne hardverasi ;) . Ako opet procitate pitanje videcete sta sam precizirao znaci : Arhitektura ( da li je pravi DX9 ) , brzina naspram 9700@pro , i kada stignu novije igre znaci na prolece recimo HF2 ili nesto sl. da li ce to da radi ili ce biti smejanja tj. da necekam da Nvidia izbacuje patch-eve i da li ce uopste neke zakrpe moci da pomognu tu.Nadam se da sam bio sada precizniji sto ocekujem i od vas.

Poz.

P.S.

WTF is FarCry demo?

Danas sam imao priliku da vidim FarCRY Demo na Sparkle FX5700 Ultra. Da je grafika prelepa to stoji, da na 3000+ u 1024 @ full ne secka - ne stoji. Mnogo zahtevan softver, mnogo...

Ji 4Tze je napisao(la):
A ti da si prochitao neki test sa benchmark sajta, ne bi ni postavljao takva pitanja...

Nevermind...........

10X

Milan je napisao(la):
Arhitektura ( da li je pravi DX9 )

Ne, nije DX9 nego nVidia laze da jesu DX9 kompatibilni, a lazi su toliko dobre da su im cak i igrice poverovale pa sve koje traze DX9 akcelerator rade bez ikakvih problema.

brzina naspram 9700@pro

Ako ti na ovo nije odgovoreno ne znam na sta jeste.
Pride imas obe kartice u kuci, ako te toliko interesuje zasto ne probas sam ? Ili si sam politicar pa bi da ti drugi to odradi za tebe ?

i kada stignu novije igre znaci na prolece recimo HF2 ili nesto sl. da li ce to da radi ili ce biti smejanja tj. da necekam da Nvidia izbacuje patch-eve i da li ce uopste neke zakrpe moci da pomognu tu.

Toliko mnogo ljudi je videlo i probalo sve te prolecne igre, tako da tacan odgovor na to pitanje samo sto nije, svaki cas ce.

Nadam se da sam bio sada precizniji sto ocekujem i od vas.

Ma da tebi anand napise jedan testic na 10+ strana, mozda bude dovoljno precizno ? ;)

Mislim.... stvarno ne znam sta zelis da ti se napise.
Na ovom forumu je toliko tastatura polomljeno objasnjavajuci koja je karta koliko i sa cime kompatibilna, koja je brza od koje i koja su ocekivanja kada stigne HL2, da ukoliko sada pocnes da citas imao bi sta da radis do sledece nove godine.

Pozdrav!

p.s. NHF :mrgreen:

Ovo je totalni offtopic (a mozda i nije bas toliko), ali ne bih da otvaram novi thread samo zbog ovog pitanjca... Naime interesuje me iskljucivo jedno - ima li FX5900 SP, ali non-VIVO to jest da li se moze naci ovde u koliko je odgovor potvrdan...

Nedjo je napisao(la):
5900XT hvata zalet kod nas, pa za najvise desetak dana mozete ocekivati Sparkleovu karticu (Sparkle je inace, sa Gainwardom, bio medju prvima koji su izbacili 5900XT - http://www.sparkle.com.tw/html/product/nvidia/sp8835xt_dt.htm) cija dilerska bi trebalo da bude oko 160! ;)
....
Ono sto se "izmedju redova" da naslutiti jeste da je TSMC postigao visoki yeld NV35 GPU-ova i da je nVidiji isplativije da prodaje NV36 nego NV36 (koji proizvodi IBM),a da je proizvodjacima jeftinije da prave jednostavnije kartice sa DDR1 memorijom, nego kompleksne 5700U sa DDR2! Definitivno cudan sled dogadjaja i odraz prilicne konfuzije u nVidijinoj trzisnoj politici, ali opet, najvaznije je da ovih kartica bude po sto nizoj ceni!
Takodje ne vidim razlog za zaljenjem kod svih onih koji su vec kupili R9600/800XT ili preterano ushicenje za sve one sa 9700Pro (Filipenko)! Odavno je poznato da hardver samo pojefinjuje i da se cekanje uvek isplati...

Sasa je napisao(la):
...

Ma da tebi anand napise jedan testic na 10+ strana, mozda bude dovoljno precizno ? ;)

Mislim.... stvarno ne znam sta zelis da ti se napise.
Na ovom forumu je toliko tastatura polomljeno objasnjavajuci koja je karta koliko i sa cime kompatibilna, koja je brza od koje i koja su ocekivanja kada stigne HL2, da ukoliko sada pocnes da citas imao bi sta da radis do sledece nove godine.

Pozdrav!

p.s. NHF :mrgreen:

Nemam vremena da probam obe. U svakom slucaju hvala.

cheers

Milane, tebi je ili jako dosadno u zivotu ili...
R9700pro je VPU radjen u potpunosti po dx9 specifikciji, dok cela serija nv cipova ,pocevsi od nesrecnog nv30, realno, muku muci sa ovim API-jem.
E sad, ako game developer-i budu postovali DX9 standard i pravili igre u skladu sa doticnim tvoj ATI ce deljati bilo koju nv kartu dosad proizvedenu.
Da sam na tvom mestu ja bih tu kartu cuvao/koristio do pojave nove generacije karti sa modernijim cipovima iz obe bare(ATi&NV), jer realno gledano, ako kartu koristis samo za igranje tvoje sadasnje 3D resenje ce te sluziti kako treba sigurno i tokom cele sledece godine.
Eto tako ja mislim.

Poz

Nedjo je napisao(la):
...
Takodje ne vidim razlog za zaljenjem kod svih onih koji su vec kupili R9600/800XT ili preterano ushicenje za sve one sa 9700Pro (Filipenko)! Odavno je poznato da hardver samo pojefinjuje i da se cekanje uvek isplati...

Ja se uopste ne ushicujem tom kartom zato sto cu je uzeti, nisam lud, sta ce mi kad 9700 radi isto, vec sam ushicen sto je Nv izbacila jednu pravu zver koja nema konkurenciju, u cenovnoj klasi od oko 200 evra. Nov Ati koji pruza slicne performanse kosta 100€ vise.
I sve to govorim zbog ljudi koji kupuju nesto novo u ovom trenutku. Za razliku od vas testera ne mislim samo na sebe i cenu koju ja i samo ja mogu da dobijem, i slicno...:beat:

P.S. mene licno, naravno, boli uvo, kao i uvek :d

Poz! :wave;

Racunica je prosta. 5900sp kosta toliko koliko kosta. Connect3D Radeon 9800 kod Pakoma ima preporucenu mp cenu od oko 260e. ATi ima nesto lepsi 3D, AA, AF i naravno DivX :)

alokiN je napisao(la):
Milane, tebi je ili jako dosadno u zivotu ili...
R9700pro je VPU radjen u potpunosti po dx9 specifikciji, dok cela serija nv cipova ,pocevsi od nesrecnog nv30, realno, muku muci sa ovim API-jem.

Javi se kad probas neku DX9 igru na FX-u 5900 i vidis kako 'lose' radi.
Sa promenjenim misljenjem.

Pozdrav!

delimir je napisao(la):
Racunica je prosta. 5900sp kosta toliko koliko kosta. Connect3D Radeon 9800 kod Pakoma ima preporucenu mp cenu od oko 260e. ATi ima nesto lepsi 3D, AA, AF i naravno DivX :)

Jos kad cujete na kom taktu radi taj Connect 3D.

cholak je napisao(la):
..Bravo Sasa....
E ovo se zove objektivan odgovor, covek prodaje iste a ne preporucuje
ih.
Verujem da si dobar covek ali i los prodavac :) cheers

Ma svrati ti do mene, da vidis kakav sam prodavac.
A, pride nisam rekao da FX5900 ne valja jer ih ne bi ni nabavljao/prodavao da tako mislim.
Ko kupuje novu karticu mislim da bolji izbor od FX5900(SP) ne postoji, ali da nista nece dobiti zamenom sa R9700, ako se samo igra, nece.

Pozdrav!

Ja sam bas napisao u thredu koji je Ji poceo da 5900sp nije brzi od Radeona 9700pro.
Dovoljno jeste brza, ali nije brza. Najvise je gusi AA. AF su uspeli da srede sa 55.03 drajverima i on radi korektno i brzo.

OptiPlex je napisao(la):
...
P.S. mene licno, naravno, boli uvo, kao i uvek :d

Poz! :wave;

Filipenko, sorry al ja sam stavio nedjin odgovor ne bi li choveku odgovorio na pitanje za kartice bez ViVo opcije a nisam bas obratio paznju gde sam mu skratio Quote, tako da nisam mislio da te 'isprovociram' ctp; cheers

Ji 4Tze je napisao(la):
...
Filipenko, sorry al ja sam stavio nedjin odgovor ne bi li choveku odgovorio na pitanje za kartice bez ViVo opcije a nisam bas obratio paznju gde sam mu skratio Quote, tako da nisam mislio da te 'isprovociram' ctp; cheers

Ma nema veze sa tobom, nego iskoristih priliku da odgovorim na ovo posto ovaj Nedjin post nisam ranije video u nekom tredu :d
Dakle, ko uzima novo - FX5900
Ko ima 9700Pro - nek ne uzima nista :)

OptiPlex je napisao(la):
...
Ja se uopste ne ushicujem tom kartom zato sto cu je uzeti, nisam lud, sta ce mi kad 9700 radi isto, vec sam ushicen sto je Nv izbacila jednu pravu zver koja nema konkurenciju, u cenovnoj klasi od oko 200 evra. Nov Ati koji pruza slicne performanse kosta 100€ vise.
E, ovo je pravo razmisljanje! Zdravorazumsko!!!

A ne ono, k'o da ste neki klinci-lozane... jedan kaze: "ATi the best!", a drugi: "ma nemas ti pojma, nVidia rules!!!" :d:d:d

E ljudi nisam htjeo da otvaram novi thred samo bih htjeo da chujem struchni savjet. :)

Elem, iako josh uvjek tvrdim da je moj Geforce3 ti200 sasvim dovoljan za igranje ovaj FX5900XT mi nekako bode ochi. :mrgreen:
Ovde u Shvedskoj sam pronashao LEADTEK WF FX5900XT 128MB TV-OUT/DVI za 1840 kruna tj. 190 € (+15 € poshtarina).

Evo link i spesifikacija kartice, LEADTEK A350XT-TDH128 :

http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfast_a350xt_tdh_1.html

http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfast_a350xt_tdh_2.html

Kakva je ova firma Leadtek u poredjenu sa recimo Creative i MSI ?
Creative frizira dosta dobro Nvidijene drajvere da li to radi i Leadtek ili pak samo stavi svoje ime ?

I najvaznije pitanje:
Da li ima smisla ubadati tu grafichku u Asus TUSL2-C sa celyom od 1.2 GHz i 512MB Ram-a tj. da licu primjetit ikaku razliku u odnosu na moj dobri stari Creative Geforce 3 ti200 (posebno sa 2x AA) ?

Leadtek je prvoklasan proizvodjac grafickih.
U tu tvoju masinu ti se ne isplati da stavljas nista jace od onoga sto vec imas.

Cini mi se da ti je na prvi deo pitanja (odnosno kakav je taj Leadtek) dao odgovor Opti, vec ranije... Znaci kod kartica iz vise (to jest vise srednje klase) nije u pitanju tolko proizvodjac, kolko model... Odnosno kartice su manje-vise ujednacenog kavliteta, a nije retka situacija da se proizvode u istim pogonima, pa onda samo razliciti proizvodjaci lepe svoje nalepnice na njih i onda ih prodaju kao svoje... Inace, generalno Leadtek je sasvim OK, tako da je sa te strane kupovina sasvim, sasvim u redu...

Kad su drajveri u pitanju i onako neces koristiti one sto dobijes uz karticu (najverovatnije)... Kako ces i onako uz karticu dobiti ili neku stariju verziju detonatora ili neke drajvere modifikovane od strane proizvodjaca, a na bazi istih, skidanje novih detonatora ti i onako ne gine, pa ja o tome ne bih razmisljao...

E, sad da li ces da primetis razliku u odnosu na Gf3 Ti200, pa tesko je reci... Razlike ce da bude, ali ti je masina ipak pomalo slaba, mozda bi prvo mogao da razmislis o kupovini novog procesora (naravno P4) i ploce, a tek onda da nadogradis graficku...

Vrh Dno