Šta je novo?

Radeon 9700 AiW i TV tuner problemi

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Nikako ne mogu da pokrenem tv programe. Na ati mmc je dugme sa tv-om na njoj i piše video in. Povezao sam antenu i ništa. Probao sam sve i svašta u TV prozoru a od video signala mogu birati samo S-Video i kompozintni. U čemu je problem. Takoođe imam problem sa daljinskim za atija, kada se učitava program za remote wonder, ispane greška, nešto rundll, program~1/ati module specofoed cannot be found..., sve sam pokušavao i ništa. molim za pomoć!

1) Pretpostavljam da si uredno instalirao WDM drajvere sa Ati sajta:
http://www2.ati.com/drivers/tv-capture-wdm-6-14-10-6240.exe

2) Ako jesi, dali ti je instaliran directx 9.0?
Ako jeste, onda ti treba "zakrpica" da bi radio TV Tuner. Izgledalo je da je sa Multimedia Centrom 9.0 otklonjen taj problem, ali kod nekih kartica ispalo je da nije tako, pa ti treba ova MS zakrpa za doticni problem
http://www.microsoft.com/downloads/...da-c7f3-41a2-8ea3-cc4f03ff0e31&DisplayLang=en

3) Ako imaš problem tipa IKernel error tokom instalacije (u šta ipak sumnjam, jer bi to naveo) onda ti treba zakrpa sa ove strane:
http://www.microsoft.com/downloads/...da-c7f3-41a2-8ea3-cc4f03ff0e31&DisplayLang=en

Pozdrav

Detaljnije o daljincu. Kupio sam juče taj Club AiW 9700 pro, al kada sam instaliro karticu, primetim da joj fale drajveri. Ništa ja odem do Pinsofta i oni mi daju instal cd od AiW 9600 pro. Sa njega sam instaliro sve potrebno uključujući i Remot Wonder II prog. Kada se pokreće program za daljinski ja dobijam RUNDLL error poruku da program ne može locirati neki neimenovani modul u C:\Program files\ATI... verovatno u instal diru remote wondera. Pošto je ovo 9700 pro AiW da li za njega tj. njen daljinski treba Remote Wonder I program, odnosno da li zbog toga pravi grešku.

Pa koji dalinac imas RWI ili II ?

Pozdrav!

Na njemu piše samo ATI i nišza više. Inače daljinac je ogroman ima četri baterije, veliko dugme dugme za kretanje u svim pravcima (Control Part oznaka je 5000020400) a na kutiji piše samo Remote Controler. A uputstvo je iz 2001 pa ja kontam da je RW I.

BTW. Da li kod Video In, u opcijama kada biram Conector, da li treba da stoji CABLE za kablovsku ili antenu sa pojačalom (Kartica ima TV tuner), pošto ja imam samo S-Video i Composite? Pošto inače ne mogu da nateram TV da proradi.

BTW. Da li kod Video In, u opcijama kada biram Conector, da li treba da stoji CABLE za kablovsku ili antenu sa pojačalom (Kartica ima TV tuner), pošto ja imam samo S-Video i Composite? Pošto inače ne mogu da nateram TV da proradi.

Da li si probao ono pod 2) u mom prethodnom postu? Ako nisi, skini fajl (cca 500 kB) i samo ga startuj, mislim da čak ni restart ne mora da "padne" posle instalacije.
Ne možeš naterati TV tuner da radi kroz odabir opcije u "Video In". Videćeš kad bude "proradio" tuner: kad pokreneš aplikaciju TV iz MMC pokrenuće ti se Initializaion wizard ako je Tuner "aktiviran". Kada tuner radi opcija Input connector ima tri stavke (kruži kroz) S-video, composite i TV tuner, u suprotnom imaš samo Video In i to kroz S-video i composite.

Pozdrav

Uspeo sam da ga ubedim da radi, za tv tuner sam skinuo neki dx9.0b tv tuner patch i posle instalacije ga inicijalizuje kako treba a za daljinski sam skino neke x10 drivere pa sad sve radi! Hvala na pomoći!

Nazad
Vrh Dno