Šta je novo?

Radeon 9600pro problem!!!!!!!!!!!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme micens
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Gigabyte, 2.8ns, na NF7 v.2.0, 3.10 catalist,....
Problem je sledeci: Kad pocnem neku 3D aplikaciju (igricu, test,...), ispadne iz nje i VPU recovery kaze da je pukao i da treba da se restartuje racunar! Jel zna neko mozda u cemu je problem, HITNO bi mi trebalo resenje!!!!!!! Ovako u 2D okruzenju se normalno ponasa, ali cim krene nesto 3D izdrzi kartko vreme i izleti!!!!!!!!
Pomoc!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁

jesi li probao da reinstalirash drajvere i tako neke gluposti, mozda chak i windows ??? to je meni mnogo puta pomagalo...
meni se to desavalo sa dx9-kom!!!
poz🙂

ma ugasi VPU recover i resio si problem...

Ma sve reinstalirao, nije do toga!
Nisam probao da iskljucujem VPU, ali sam smanjio AGP sa 8X na 4X i sad radi bez problema!!!!
Da li to nesto ugrozava performanse?????
Inace sada su rezultati (pa okaceni u attach-u)

OK! Hvala u svakom slucaju!!!!

ma ugasi VPU recover i resio si problem...

Probao, ali se onda spuca cela masina, pa moram rucno da je restartujem, tako da sam se ipak vratio na AGP 4X!!!!

Da li ipak neko zna do cega je to da nece na AGP 8X (drajveri ili....)????

Proveri kako ti je bio podesen!
Ugasi Fast Write!!!

Ovo "bio" predpostavljam da je trebalo da pise bios!?
I kad ugasim Fast Write ne radi na AGP 8x! Sad mi je Fast Write ukljucen, AGP 4x i radi! Probao sve kombinacije i samo kad je AGP na 4x radi, a kad je na 8x pukne!?
Meni je bitno jel zna neko u cemu je problem i da li se jos kod nekog tako ponasa!??????
Da li da ipak iskljucim Fast Write i ako radi kad je ukljucen????

to shto je na 4x ne znachi nishta ...
mislim da je ortak ima problema sa 8x i 4x ...
pitacu ga shta se njemu deshavalo, a ako su simptomi isti javicu ti kako je on reshio taj problem (ako ga je reshio) ...
poz🙂

neeee,sto si ugasio 8x,pa izgubio si 0,000001% u performansama :mrgreen:
nemoj gasiti fastwrite,nema potrebe,bre ja sam imao slican problem i resio sam ga sa cat. 3.9 drajverom i ugasenom VPU recovery opciom...

RADOVAN III:"Evo reshenja ..."
tj mali hobit ti je predlozio proveri pa javi ...
poz🙂

p.s.chini mi se da je rezultat u 2001 marku malo slabiji nego shto bi trebao ...
molim komentar na ovo ...
poz😉

pa mozda i nije slab,zavisi od CPU-a,micens koju magistralu drzis,na koliko radi procesor?

nemoj gasiti fastwrite,nema potrebe,bre ja sam imao slican problem i resio sam ga sa cat. 3.9 drajverom i ugasenom VPU recovery opciom...

Nije uspelo 🙁 Jos neka ideja????????? Please!!!!!!!!! U kako ne volim kad tako nesto ne radi :-x

pa mozda i nije slab,zavisi od CPU-a,micens koju magistralu drzis,na koliko radi procesor?

Procesor je 1700+ kloknut na 2Gh, magistrala 166, mnozioc 12!!!! 2x256DDR (333) u Dual rezimu!

da li je graficka overklokovana?
i ako si oc. kartu, vrati je na default ... pa javi sta se desava...

auuuuu probao sam cat. 3.10 drajvere,pa ovaj VPU recover je ZLO,kartu sam drzao na 505(rikno crystalOrb 🙁 inace je radio na 540) a memorija na 740,posle instalacije nemoguce je startovati bilo koju 3d aplikaciju a da ne pukne i VPU recover ne prijavi gresku.
greske ne prijavljuje samo kada kartu drzim na 10MHz!!!!!!! vecem kloku od default vrednosti,sve preko toga puca!!!!
vracam se ja na cat 3.8.

da li je graficka overklokovana?
i ako si oc. kartu, vrati je na default ... pa javi sta se desava...

Nisam je clock-ovao!!!!! I ja sam pomislio da nije nesto ostalo od predhodne kartice pa da se nekim cudom kloknula, ali nije!!!!!
Probao sam i driver-e sa CD-a ali isto, ustvari jos gore, jer kako udjem u 3D aplikaciju pukne! Sa ovim izdrzi nekih pola minuta do minut, pa tek onda pukne!!!!

Dalje, jos koji predlog?????
Jel ima neko ovakvu karticu na ovakvoj ploci????? Kako se ponasa????
Jel moguce da je nesto do ploce (bios mozda)??? Na mojoj je 2.0! Jel moguce da nesto ne valja na kartici????

Ista ploca i kartica, doduse u HIS izvedbi, i sve radi bez ikakvih problema sa bilo kojom verzijom Catalysta.

Ajde napamet sada pricam ali, da li si instalirao drajvere za plocu, one nvidia all-in-one ili kako se vec zovu?

Ili jesi li probao tu karticu u nekoj drugoj ploci? Ili neku drugu graficku na toj tvojoj ploci?

Ajde napamet sada pricam ali, da li si instalirao drajvere za plocu, one nvidia all-in-one ili kako se vec zovu?

Instalirani nForce 3.13!!!!

Ili jesi li probao tu karticu u nekoj drugoj ploci? Ili neku drugu graficku na toj tvojoj ploci?

Nisam probao u drugoj ploci jer nemam ni jednu pri ruci sa AGP 8x podrskom! Nisam probao drugu karticu, jer niko kaga ja znam nema takvu, a ovu sam kupio u BG-u, pa bas nije zgodno da se vozikam po drugu pa da tako isprobavam 🙁

Ista ploca i kartica, doduse u HIS izvedbi, i sve radi bez ikakvih problema sa bilo kojom verzijom Catalysta.

Jeli, a koju verziju biosa imas??? I to sto je HIS i Gigabyte ne mora da bude bas isto! Verovatno ni sve Gigabyte-ove Pro kartice ne rade isto posto ih ima nekoliko verzija!

Najnovije: Sad sam flesnuo bios na verziju 21 i u igricama ne pukne, nego samo u FutureMark-u (naravno na AGP 8x), znaci na necem jako zahtevnom! Doduse nisam jako dugo igrao, ali je ranije pri toliko igranja pucalo!
Nesto sam razmisaljao, posto mi napajanje nije bas nesto, da li on mozda vuce vise struje kad je na AGP 8x, nego na AGP 4x???? Probao sam da spustim clock procesora na default i mnogo duze izdrzi kad je i napon procesora default, nego kad je kloknut (bar mi se cini, ili je to sada bas slucajnost)!
Gledao sam iz onog njegovog V-Tuner-a vrednosti struje (Vcore 1.29; VCC18 1.5; VDDQ 2.59, temp GPU-a ide do oko 42C). Da li su ove vrednosti dobre???
Pa sam jos razmisljao, da nije ispravna kartica pucalo bi i na AGP 4x, zar ne? I tu koristi istu kolicinu memorije i GPU!!!???

Izmedju agp 8x i 4x nema nikakve razlike, tako da mirne duse to ostavi. Ako mozes iskljuci agp fast write u biosu i iskljuci vpu recover!
Vrati se slobodno na cat 3.7 ili 3.9, mada su meni najjaci, ali ubedljivo najjaci 3.4!

Izmedju agp 8x i 4x nema nikakve razlike, tako da mirne duse to ostavi. Ako mozes iskljuci agp fast write u biosu i iskljuci vpu recover!
Vrati se slobodno na cat 3.7 ili 3.9, mada su meni najjaci, ali ubedljivo najjaci 3.4!

Ma znam ja da nema razlike, nego mi je bitno da utvrdim da nije mozda graficka neispravna!!??? Sta ti mislis????

Probaj karticu kod nekog prijatelja na nekoj drugoj platformi pa ces imati jasniju sliku. Sve je u igri, moguce je da je katica neispravna ali pre mislim da je do saradnje na temu drajvera. Da li si probao clean instal. Od format c pa sve iz pocetka?

Vidim da si iz NS. Imam istu maticnu i 9600pro HIS, pa ako imas volje donesi da probamo karticu.Javi mi se na PM i ostavi broj telefona.

micens je napisao(la):

Jeli, a koju verziju biosa imas??? I to sto je HIS i Gigabyte ne mora da bude bas isto! Verovatno ni sve Gigabyte-ove Pro kartice ne rade isto posto ih ima nekoliko verzija!...

Bios je ona verzija koja mi je dosla uz plocu kada sam je kupio, v19.
Agp8x mi je ukljuceno, a fast writes gasim cim udjem u bios, prva stvar koju uradim 🙂) ne znam zasto, ali eto, i nemam nikakvih problema.
Mada vpu recover u principu nema veze, bez njega ce samo masina da se blokira skroz ili da se resetuje.
Probaj kod coveka gore karticu i plocu.
Btw koju memoriju imas? Da ti nije ona klokovana ili bar stavljena setovanja koja ne moze da izdrazi pa zato da puca? Stavi bySPD pa probaj onda.

meni sve savrsheno radi na 3.9 catalyst-u ...
mada mi se javlja problem nece da instalira 3dmark 2001se ...
prijavljuje mi da nemam dx8.1 (a imam instaliran dx9)... a 3dmark 2003 mi radi bez problema ...
to mi se i pre deshavalo oko neke druge gluposti i reshio sam to menjajuci hdd ... ne znam da li ce to opet pomoci ...
ali moj savet ti je da probash sa hdd-om od nekog ortaka ...
poz🙂

zaboravio sam da kazem da imam sapphire 9600xt, ne verujem da to neshto znachi ...
poz🙂

zendraqla je napisao(la):
mada mi se javlja problem nece da instalira 3dmark 2001se prijavljuje mi da nemam dx8.1...
Treba da instaliras patch koji skidas sa njihovog sajta i koji update-uje na build 330 i resen problem.

to mi do sada nije trebalo ...
shto bi sada to skidao tj. zbog chega ??? ako je bash obavezno reci mi kolike je to velichine ...
poz🙂

Btw koju memoriju imas? Da ti nije ona klokovana ili bar stavljena setovanja koja ne moze da izdrazi pa zato da puca? Stavi bySPD pa probaj onda.

Memorija stoji by SPD!!!!! Tako da nije do toga!!!! Videcu kod coveka koji se ponudio da pomogne, pa javljam sta je bilo!!!!

Nazad
Vrh Dno