Šta je novo?

Radeon 9600 Pro ili XT?

• Začetnik teme Začetnik teme Ralex2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam AMD Athlon 1600+, GA-7DX+, 512 DDR, LG 15". Dvoumim se izmedju ove dve karte. Znam da XT verzija ima core na 500 Mhz naspram 400 Mhz kod Pro, a ima pixel fillrate od 2 Gpixel/s naspram 1.6 Gpixel/s kod Pro. Igre uglavno igram na 800x600, a manje zahtevne na 1024x768 sto je maksimum mog monitora. Igram uglavnom avanture, sportske simulacije i ponekad neki FPS. Uopste nekoristim AF i AA. Trenutno imam Ati 8500. Posto ne planiram da menjam konfiguraciju, zanima me da li ce brzinske prednosti XT verzije puno znaciti za moj kompjuter, ili mi je dosta Pro verzija koja je primetno jeftinija?

Ako je mala razlika u ceni uzmi Xt, mada ja bih uzeo Pro verziju.

Poz!

Uzmi 9600Pro i naravno o/c ga na nivo 9600xt.BTW,ako si vec bio spreman da izdvojis pare za xt onda ne bilo lose da potrazis po oglasima polovan 9800Pro,posto razlika u ceni svakako ne bi bila velika..

Ako si spreman da kupis novu 9600xt bolje je ipak polovan 9800pro, optimus Prime je upravu.

I ja se slažem da bi bilo bolje da kupi Radeon 9800Pro ako igra zahtevne igre.
Ako ne dovoljan je Radeon 9600Pro (overklokovan).

9600 pro , ali sa taktom 400/300 ... 😀

nemogu da verujem da niko ne pominje 9500 GE !!!!

ToxiC je napisao(la):
nemogu da verujem da niko ne pominje 9500 GE !!!!

Verujem da si pomislio na 9550 ge 😀 naravno to je i dalje najbolja kupovina 🙂

Kupovina 9600xt i 9800 pro novi su najgore sto mozes uraditi a ni 9600 pro nije zlato na dlanu! za cenu 9800 mozes 6600 gt koji je jeftiniji i brzi za cenu 9600 pro 9550 ge i ostane ti za proslavu a 9600xt ni pod razno jer kako kazu kloknes 9550 ge i skoro dobijes 9600 xt bez klok(njega nemoze nesto ludilo klokovati) i ustedis podosta. Savet 9550 ge ili ako imas semu za Gecube 9550xt, ima SAmsung BGA 3.3ns memoriju i 100 eur. Sa kloovanjem imam 3800 marksa u 03 marksu

PAzi ako kupujes XT mislim sasvim nepotrebno bacas pare .imao sam 9600XT doduse ultra primjerek ali cisto sumnjam da ces naleceti na takvoga.Po perfomansama neces dobiti mnogo a daces mnogo vise para tako da ti preporucujem Pro 😉
Poz...

Verujem da se 9550 GE lepo klokuje, ali ko mi garantuje da ce karta raditi barem tri godine? Dosad mi je najprimamljivije da uzmem Gigabyte Radeon 9600 Pro posto on ima propisane 400/300 taktove, ali me j**e taj PDV, bez njega 99 ojra, a sa 116. Da nema PDV-a odmah bih je uzeo.

Codex je napisao(la):
... Gecube 9550xt, ima SAmsung BGA 3.3ns memoriju ...
nece biti bas tako 😉
The memory is from Etrontech and rated at 3.3ns which should give them headroom to run at up to 300MHz (600MHz DDR). It's only clocked at 250MHz, so there would hopefully be at least 50MHz of headroom to overclock - this would bring the memory clocks up to identical speeds of the 9600PRO.
http://www.bit-tech.net/review/331/2

@Ralex2 Pa ko ti garantuje da ce bilo koja kartica raditi besprekorno 3 godine? Moze da crkne i posle 2 dana (pu,pu daleko bilo 😀 ), a moze da radi 10 godina... Hocu da kazem, hardware je to 🙂 A inace ovu Asus 9550 GE licno koristim i radi k`o zmaj (em na asus imas 3 godine garancije). Dva ortaka imaju Asus 9600xt koji je bukvalno duplo skuplji a razlika u performansama veruj mi ne vredi tih para (a i taj 9600xt jako slabo moze da se o/c). Ili uzmi to, ili ako imas vise kinte uzmi lepo nov 6600gt agp i uzivaj :,,: Naravno, ni polovna 9800pro nije lose resenje - nju nazalost nisam imao prilike licno probati, ali video sam kako sljaka kod jednog kolege i to onu cuvenu His IceQ...Ma extra! Koliko se secam, M3 je imao bas tu karticu, pa ti moze verovatno reci nesto vise o njoj.

Posto mnogi hvalite Asus 9550 GE imam pitanje. Da li on moze na default taktovima da brze tera DirectX 8.1 igre od moje Radeon 8500 275/275 ili da budem precizniji vredi li preci sa mog 8500 na 9550? Ne sumnjam da ce mi zbog vise memorije i dx9 podrske raditi brze novije igre, ali ipak zelim solidno ubrzanje i u starijim aplikacijama. Kad sam mislio da li ce mi raditi tri godine, milsio sam zbog klokovanja posto se ipak kartica zagreva i pod vecim je opterecenjem.

Deafault klokovi 9550 GE su 250/200 a meni recimo bez problema radi na 450/250 (a moze i jos!) i to nije non stop o/c-ovana vec sam preko ati tool-a nemestio da se o/c samo kada je u 3d aplikacijama (citaj igrama 😀 ) Stavio sam i hladnjake na memorije (imas da kupis u Imtelu komplet od 8 aluminijumskih za 220 ili 8 bakarnih za 360 dinara). A sto se pomenutog trajanja kartice tice, jeste da je o/c vise opterecuje, ali sumnjam da je to toliko da izdahne - osim ako ne planiras neki extremni o/c 😉 Kazem ti, u svakom slucaju je garancija 3 godine, pa i ako crkne - na servis. A sumnjam da ce bas da izgori (vidno) pa da ti se garancija ne priznaje.
A inace evo ti jedan zgodan link koji je vec bio i ovde na forumu:
http://www.ixbt.com/video2/over2k4-over.shtml

sa rezultatima raznih testova kartica a izmedju ostalog i 8500 i 9550. Ako si na dial-upu malo se duze ucitava posto su sve tabele, ali mislim da ces tu naci potrebne odgovore.
Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
nece biti bas tako 😉
The memory is from Etrontech and rated at 3.3ns which should give them headroom to run at up to 300MHz (600MHz DDR). It's only clocked at 250MHz, so there would hopefully be at least 50MHz of headroom to overclock - this would bring the memory clocks up to identical speeds of the 9600PRO.
http://www.bit-tech.net/review/331/2

to je verzija katice 96xtg a moja je 9550gu v2.1

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/Radeon9600/Gigacube_9550_Extreme.html

Nazad
Vrh Dno