Šta je novo?

Radeon 9550, razlika izmedju obicne i GE verzije..?

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Zanima me posto bi hteo da uzmem Radeon 9500, koji model je najbolji, znam da SE sigurno necu uzeti, ali me zanima razlika izmedju GE i obicnog 9500.
Na ATI-jevom sajtu nisam nigde nasao taj GE model o kom se prica... vidim da obicni 9550 ima 128 bitnu memoriju, i tako dalje.... znaci da li uopste ima neke razlike izmedju obicnog i GE, ili je to drugi naziv za normalnu verziju...?
Ortak bi mi ga dao za mog Radeona 9200 se 128mb + 20, 25 evra doplata, jel to OK...??
Ajde javite mi sta da radim, da se ne zaj***m i uzmem obicni ako je taj GE mnogo bolji.....
poz....

Na par mesta sam slucajno napisao 9500 umesto 9550 da ne bude zabune...

ge ima brzu memoriju, samim tim i bolje performanse!
Testirao sam je i mogu ti reci da je za te pare sasvim dobra kartica, mada tesko da ima losih ASUS grafickih!

Znaci da ne uzimam obicni 9550 nego bas GE.....??? jel tolika razlika....... vredna cekanja..??

Nedjo je napisao(la):
ge ima brzu memoriju, samim tim i bolje performanse!
Testirao sam je i mogu ti reci da je za te pare sasvim dobra kartica, mada tesko da ima losih ASUS grafickih!
Ima, Asus 9200 ima takvu muljavinu od slike da ne poverujes! :crash:

Razlika je u surini magistrale.
GE je 128bit,
non GE 64bit.

A gde ima tih Asus 9550 GE i posto?

jaksa je napisao(la):
A gde ima tih Asus 9550 GE i posto?

Pogledaj u Microsystems-u trebalo vi da ih imaju (bar ih ima u cenovniku). ,)

Ja sam uzeo pre dva dana u 'Informatici' , Jevrejska 32, na Dorcolu. Kartica se bas fino klokuje (sa 250/200 na 420/275, a verovatno moze jos), a rezultati u 3dmarku su sledeci:

01: 8100 / 11151
03: 2179 / 3338

Mene zanima koliko je pametno drzati karticu stalno klokovanu, i da li bi pomoglo stavljanje hladnjaka na memoriju?

Pogledaj koliko se greje memorija. Ako je vrela :mad: (pri overclock-u) onda ce joj hladnjaci dobro doci, u suprotnom ce ti biti jako lep ukras :eyebrows:

Uzmi GE, meni sa 250/200 => 420/210 bez problema i artefakta,

mark 03 sa 2190 na 3050 (odprilike ne secam se tacno) :eyebrows:

Ovaj lik od koga bi uzeo kaze da je 128 bitna,da li to znaci da je GE verzija......??

Boris Lozac je napisao(la):
Ovaj lik od koga bi uzeo kaze da je 128 bitna,da li to znaci da je GE verzija......??

Znaci, i na kutiji pise da je 35% faster od 64-bitne

Znaci, GE je uvek 128 bitna

Air Jordan je napisao(la):

Pa pazi znaci moj Club 3D radeon 9200 se 128 mb, + 20, 24 evra, tako da cenim da je negde 65-70 evra......
Nego recite vi meni koje sve verzije te 9550 imaju...
On kaze da je 128 bitna, da li to odma podrazumeva da je GE verzija, ili postoji i 128 bitna a da nije GE verzija....

Pa pazi znaci moj Club 3D radeon 9200 se 128 mb, + 20, 24 evra, tako da cenim da je negde 65-70 evra......
Nego recite vi meni koje sve verzije te 9550 imaju...
On kaze da je 128 bitna, da li to odma podrazumeva da je GE verzija, ili postoji i 128 bitna a da nije GE verzija....

ASUS je izmislio kako da ne napise Radeon xxxx SE :d (64-bit kod kulturnog sveta)

Lepo napise Radeon xxxx

A tamo gde treba da pise Radeon xxxx (128-bit), napisu Radeon xxxx GE :D

I naravno dodaju nesto tipa '45% faster than normal version!!' :mad:

Sve su gori i gori i gori i ..... :mad:

Na njihovom sajtu lepo stoji da postoje dve verzije: GE koja je 128 bit-a i V koja je, jel te, 64 bit-a. Sada sto to nasi distributeri ili zaborave da napisu ili "zaborave" da napisu, na nama ostaje da izaberemo da li cemo da im verujemo ili ne. :smash:
Inace danas smo uzeli Club 9550 256MB 128 bit-a za 73 evrica. Kartica daje u 3Dm2001 8340 poena (sve je na def.). Nismo probali dokle moze.
Inace super kupovina, full pack: kartica, uputstvo, cd, S-kablic, DVI->D-sub adapter i gomila nalepnica, sve lepo zapakovano i uredno slozeno za poneti. :wave:

Ajde probaj koliko može taj Club pa javi i vidi da li je memorija 5ns :trust: kao i na Asus GE?

Evo ja sam probao Club3D 9550 sa bespotrebnih 256MB memorije i hvala bogu 128bit magistralom. Moze da ide do 440/230 i kartica je sasvim OK. FarCry radi fino, a 3dMark nisam usprobavao, ali bi trebalo da je kao Asusova. Ona ti kosta negde oko 80€. Ako postoji model od 128mb a postoji on je sigurno bolja kupovina posto verovatno stavljaju brzu memoriju.

A da oznaka memorije na ovoj od 256MB je MIRA P2S45D40BTP 4031AA2-5AG sto znaci da je od 5ns.

A sto niko ne razmislja o GF4 Titanium. Ipak je ona brza dosta od ove kartice.

Ok ljudi, stvarno znate da zbunite coveka... jel zna neko konkretan odgovor da da :wall: ;)
Znaci taj lik od koga bi uzeo, je ortak od mog ortaka, i on je njemu rekao da je kartica 128 bitna, ali ne vidi da pise negde GE....
ZNACI da li je to GE ili bas MORA da pise GE da bi bila ta??... inace je CLUB 3D proizvodjac....

jovajsha je napisao(la):
Ajde probaj koliko može taj Club pa javi i vidi da li je memorija 5ns :trust: kao i na Asus GE?

Probasmo je danas odmah na 400 MHz i tako je ostavismo. Memoriju nismo dirali i nismo probali dokle moze karta. Pozdrav.

To uNescO: "A sto niko ne razmislja o GF4 Titanium. Ipak je ona brza dosta od ove kartice."
Pa naravno batee da razmisljamo. :D Nego samo sto je situacija takva da ako nabodes lep primerak 9550-ke pa ga gurnes do kraja, mozes da dobijes istu brzinu u DX8.1 kao na TI4200, a pritom ti pride ostaje DX9 + imas novu kartu u garanciji. Zustro eeej. :d

Ok ljudi, stvarno znate da zbunite coveka... jel zna neko konkretan odgovor da da :wall: ;)
Znaci taj lik od koga bi uzeo, je ortak od mog ortaka, i on je njemu rekao da je kartica 128 bitna, ali ne vidi da pise negde GE....
ZNACI da li je to GE ili bas MORA da pise GE da bi bila ta??... inace je CLUB 3D proizvodjac....

Milsio sam da je jasno:

Asus 128-bitni model zove GE.
Kod 128-bitnih memorija je u L

Evo kako izgleda 64-bitna:
Asusova:
http://www.asus.com/products/vga/a9550td/overview.htm

His-ova
http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=82&view=yes

Poslednja izmena:
Ne, od 9550SE, greska je do njih

Gdje da kupim neku ATI 9550 VIVO kartu?
Nasao sam kod Microsystems HIS za 91e. Ne znam da li je to skupo. Da li isplati uzeti ovu HIS ili traziti nesto drugo? Necu da igram igrice vec samo da gledam filmove i da prebacujem VHS u DVD.
Preporucite nesto od ATI VIVO, ali ne preko ove cijene.

Pozdrav.

Ako neces igrice, onda uzmi 9200 ViVo i ustedi 20-30 evra.

Moze li neko konkretno da navede razliku u performansama u igrama(ne 3dmark)izmedju ove Asusove GE i 4200-tke.Dakle da li je neko probao Doom,Far cry na obe.

Malo svezih podataka: (asus 9550 ge)

core 440 mem 280

3dmark 03: 3510

3dmark 01: puk'o pri kraju testa :D

Inace, ati tray tools je pronasao max core na 450, i max mem na 290

Ovih dana cu da nalepim hladnjake na memoriju, pa da vidim moze li jos preko...

Doom3 radi fino na 1024x768 na high, kao i farcry (malo secka ponekad, izgleda mu fali jos memorije (imam 512mb)

Nazad
Vrh Dno