Šta je novo?

Radeon 9550 pitanjCe?

mega023

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
304
Uzeo sam pre neki dan ABIT ATI Radeon 9550 karticu, jer mi je prethodna nVidia MX440 pravila neke sare na novom TFT monitoru (verovatno jer ima skoro 3 godine :smash: )

Instalirao sam te drajvere sto sam na CD-u u kutiji uz karticu.
Posto nemam bas mnogo iskustva sa ATI-jem a i vise sam u vodama software-a u poslednje vreme, zanima me koje drajvere da stavim. Nesto sam cuo da instaliram ove SoftModed Catalyst Drivers, a video sam i neki tutorial za overclocking (kartica mi ima istu memoriju kao na slici na toj strani...) pa me zanima koliko je to pametno i da li cu dobiti nesto instalacijom drugih drjavera ili clockom kartice.

Odmah da kazem da se ne igram mnogo.
Uglavnom programiram :type: i jednom u 7 dana kompresujem neki video,
ali zato nisam ugasio comp od nove godine (radi 24/7).

E da i u vezi Ati Tool-a da li da probam da budzim core i memory ili samo jedno ili nista? 🙂

unapred hvala svima

Poslednja izmena:
Nista od modovanja!

Nepostoji nacin da se kartica moduje jer ima samo 4 pipelina,mozes da podignes clock na GPU i memoriji pomocu omega drajvera, raznih tvikera i riva tjunera.....
Samo da naglasim da ako instaliras nove drajvere prethodno uvek deinstaliras predhodne!ATI to voli!

Zdravo druze.

probaj ovaj link http://softmod.techpowerup.com/. tu imas brdo biosa, kojima mozes flesovanjem kartu da modujes u 9600pro. najvaznije ti je da vidis koja je memorija na njoj i da prema tome nadjes adekvatan bios.

ja sam mom asusu 9550ge flaesovanjem povecao performanse za oko 30-40%.

Kako si Asus 9550GE modovao u 9600Pro ?
Asus 9550GE ima memoriju od 5 nS. Koja 9600Pro ima takvu memoriju !?

Poslednja izmena:
"Javlja" se kao 9600. 🙂

Najbolje da ubijess te drajvere sa driver cleanerom, i da instaliras neke novije katalist drajvere. Pri startovanju instalacije, imacces spisak modela kartica koje drajver podrzzava.

Modovanje, ako nemass (a priznao si 🙂 ) iskustva sa Atijem, bolje da ne probass, posto necces znati gde si tacno, posle promena biosa, drajvera....

Za vezbu, Riva Tuner. A posle mozze i hardversko modovanje... 🙂

Poz.

nije uvek tako.
moja 9550ge ima samsung cipove 4,0 ns, a ne 5,0 ns.
izgleda da sam bio jako sretne ruke pri kupovini.
bios koji sam uflesovao je powercolor 9600pro, koji radi na 400/400.
pritom karta je jedva mlaka, a na far cry bude topla, nikako vrela.
mislim da taj isti bios moze i za varijantu sa cipovima samsung 5,0ns ( tako bi bar trebalo jer oni treba da rade na 200mhz bez problema).
ako hoces poslacu ti ga mailom.
pozdrav.

Nazad
Vrh Dno