Šta je novo?

Radeon 9500(pro) i Far Cry

• Začetnik teme Začetnik teme filipp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

filipp

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
619
Pre izvesnog vremena postao sam vlasnik jedne HIS 9500 kartice koju sam modovao u pro.
Kartica je radila nekih mesec i po dana i pri igranju far cry zablioirala.Posle restarta i ponovnog pokretanja iste igre karta je radila nekih 20sec i ponovo blokirala.
Posle jos jednog restarta slike vise nije bilo - a racunar je normalno dizao Windows-e.Kada se izvuce kabl iz kartice monitor javlja no signal, medjutim kada je monitor prikacen na karticu vidi se samo crn ekran. :wall:
Ima li ko neki predlog ili broj nekog servisa gde bi pogledali karticu.
Poz.

Pa probaj da "demodujes" karticu, tj. da ne bude pro, a zatim (ako dignes sistem) reinstaliraj drajvere!

Ma stvar je u tome sto slike nema cim upalim racunar - a Windows-i se dizu normalno.Zar ne bi trebalo da BIOS prijavljuje gresku cim ukapira da ne radi kartica?

Pa ne mora da znaci! Ako je samo do biosa kartice uglavnom se i podigne sve, a slike nema! Onda se uglavnom koristi ono na slepo da probas da flesnes bios na kartici ili da ubacis neku PCI graficku (cisto da dobijes sliku) i onda flesujes svog radeta!
Ajde javi jel si uradio nesto!

Flesovao sam bios(na slepo) koristeci atiflash.Sada ni Windows-i nece da se dizu vec stoji upaljena lampica na flopiju.Inace BIOS ploce ne javlja nikakvu gresku a monitor ne javlja no signal.
Da nije crko RAMDAC?
Izgleda da nema pomoci.... :crash:

Ne diraj vise nista, vec trazi nekoga ko moze da ti to sredi.

Pa, izgleda da onda nista od te kartice, ali sacekaj, mozda jos neko ima neku ideju (od onih iskusnijih 😀 )!

micens je napisao(la):
Pa, izgleda da onda nista od te kartice, ali sacekaj, mozda jos neko ima neku ideju (od onih iskusnijih 😀 )!

Bash si ga lepo savetovao.😀(pokrij se ushima)..Kad nema slike odma flash...hm...A mozda mu je AGP pobrljavio, ispala kartica ili sl,...ili monitor...?

Od silne pucnjave u fc-u sigurno je i mashinu ishutirao...😀.
U bre, kad ljudi vole odma da flashuju....a nisu sve mogucnosti isprobali...

Zabodi tv-out pa vidi da li ima slike kad upalish komp....ako je ima onda je chip(r300) u redu...a ako je nema..????

Si probao karticu na drugoj mashini....al bojim se da je kasno posle onog falsha-a...Ne bi trebalo da je otishla u vechna lovishta ako je nisi pregrejao sa FarCry-em...

Javi shta chinish...

Poslednja izmena:
Bash si ga lepo savetovao.(pokrij se ushima)..Kad nema slike odma flash...hm...A mozda mu je AGP pobrljavio, ispala kartica ili sl,...ili monitor...?

Pa s obzirom da je modovao obicnu 9500 u istu PRO (sto znaci da joj je digao i clock), znaci da se decko razume u sve ovo (i predpostavljam da je te banalne stvari, tipa ispala kartica i sl. probao), tako da je vracanje na staro (znaci da bude bez PRO), moglo da pomogne! Dobro, znam da se prvo krece od tih banalnih stvari, j*** ga, moja greska :wall:
Ne verujem da ju je mogao pokvariti prilikom fleshovanja, pogotovo sa originlni biosom (sem ako mu nije nestalo struje u tom trenutku ili sl.), ja sam moju (doduse 9600 Pro, ali to nema sad nikakve veze) fleshovao, pa bar 10 puta pa je nisam ubio fleshom! :d

Poslednja izmena:
Vidi sledeci post pod " Asus A7V8X & Ati Sapphire 9600 Pro "
verujem da je isti problem koji sam naveo jednostavno FarCry ne voli ati gfx kartice .... probaj omega drajveree za ati 2.30 , 2.36. mada ces se pojesti ziv dok zavrsis igru

micens je napisao(la):
Pa s obzirom da je modovao obicnu 9500 u istu PRO (sto znaci da joj je digao i clock), znaci da se decko razume u sve ovo (i predpostavljam da je te banalne stvari, tipa ispala kartica i sl. probao), tako da je vracanje na staro (znaci da bude bez PRO), moglo da pomogne! Dobro, znam da se prvo krece od tih banalnih stvari, j*** ga, moja greska :wall:
Ne verujem da ju je mogao pokvariti prilikom fleshovanja, pogotovo sa originlni biosom (sem ako mu nije nestalo struje u tom trenutku ili sl.), ja sam moju (doduse 9600 Pro, ali to nema sad nikakve veze) fleshovao, pa bar 10 puta pa je nisam ubio fleshom! :d

Ma samo sam rekao da kakve veze ima bios sa njegovim problemom izuzev da je na 9500 ranije flashovao u 9500pro..zato mi je to bilo malo bezevezno reshenje...ali ako ti kazesh da nije sj**o karticu onda OK. Tj ako moze da je vrati naslepo ili da zabode neku PCi i sl....

ivica je napisao(la):
Ma samo sam rekao da kakve veze ima bios sa njegovim problemom izuzev da je na 9500 ranije flashovao u 9500pro..zato mi je to bilo malo bezevezno reshenje...ali ako ti kazesh da nije sj**o karticu onda OK. Tj ako moze da je vrati naslepo ili da zabode neku PCi i sl....

Pa nije je mogao zeznuti flash-om sigurno! A to da li je on mogao to da uradi na slepo ili ne samo od njega samog zavisi i od njegovih sposobnosti! Ja znam da to moze tako, a nisam ni rekao da to moze svako da uradi!

Ako neko zna tel nekog servisa gde mogu da pogledaju(i ne samo to) karticu, neka napise posto je sa bios-ima sve probano i bez rezultata.

Nazad
Vrh Dno