Šta je novo?

Radeon 9200 i tv-out problem

MrGarak

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2004
Poena
301
Imam graficku karticu Gigabyte Radeon 9200 VIVO i tv Samsung CZ-21H12 (nije neki stari model, kupio sam ga pretprosle godine) koji ima kompozitni video-in ulaz. Stavio sam najnovije drivere za graficku 04.5 (sva tri dela). U opcijama cekirao force detection za tv, ali i dalje nemam nikakav signal na tv-u. Kartica kao da ne registruje da tv uopste postoji. Ne znam sta vise mogu da uradim (kompozitni kabl do tv-a je naravno provereno ispravan). Nov sam sa Radeonom, do sad sam koristio G-Force 2 i nikada nisam imao probleme sa tv- out...

Poslednja izmena:
radeon

pa vidi ovako.da ti ja objasnim korak po korak sta i kako jer neznam sta si radio pre toga pa ti vidi sta si promasio.udjes lepo na opcijui za graficku pa onda pritisne karticu dislplay pa ti tu ispaden monitor i tv .videces ispod njih kao dva dugmenceta jedno je kao tacka a drugao kao dva kvadratica.e sad kad zelis da gledas film na tv-u onda mora da ti je ispod tv-a upaljena ona tacka a na monitoru promenis tako da ti bude stiklirano ona dva kvadrata.tako si prebaci da ti monitor bude da kazem primaran.tako.sad lep prtisnes dugme na daljincu za tv video i videces da je sve u redu tj.trebalo bi da bude.i pazi gde si ubacio to u tv jer na njemu ima i ulazi za audio.moras u onaj zuti da turis.tako.ajd sad na posao.pa da vidmo dal je nesto uspelo

Uradio sam sve kako si mi rekao, ali kod slicice za tv uopste nema ta 2 dugmeta u obliku tacke i 2 kvadrata! Ta 2 dugmeta postoje ispod slicice monitora, ali tu ne mogu da ih pritisnem.

Sve sam pokusao, ali nije vredelo. Hvala na pomoci u svakom slucaju.

pokusaj da deinstaliras drajvere za karticu, a zatim ih opet instaliraj ali one original sa diska koji si dobio.zatim stavi da ti pored monitora bude ukljuceno dugme primar a pored tv-a dugme sekundar ukljuci gde ti je jezicak overley ukljuci teatar mode.
to je meni pomoglo vidi

MrGarak je napisao(la):
Uradio sam sve kako si mi rekao, ali kod slicice za tv uopste nema ta 2 dugmeta u obliku tacke i 2 kvadrata! Ta 2 dugmeta postoje ispod slicice monitora, ali tu ne mogu da ih pritisnem.

Ako je ovako, to znaci da karta nema vezu sa televizorom. Jes' ti siguran da je kabl u redu i/ili da je scart na tv-u u ulaznom stanju?

neznam kakav ti je skart ali ako se ti razumes razvali ga pa ga napravi da ima ulaz mozda je tebi kao sto si rekao namesten za izlazja imam clab 3d 9200 vivo i sve mi radi ok sa drajverima sa diska koji sam dobio.ako ti je na jezicku displej sve bledo osim monitora onda sigurno nemas vezu sa tv-om.meni je monitor i tv jezicak aktivan tako da mogu da menjam konfiguraciju po njima.

Kako stvari stoje, problem bi trebalo da je u grafickoj, s obzirom da mi je kabl do tv-a ispravan (taj isti kabl je povezivao G-Force sa tv-om sve do prekjuce, a i naknadno sam proverio da li ima prekide). Promenio sam graficku (isti model Ati 9200 VIVO), ali kabl koji dolazi uz kartu (onaj sa 4 "kraka") je isti (njega nisam ni menjao ni proveravao, a ne znam ni kako). Znaci, ili ne valja taj kratki kabl, ili se moja konfguricija "mrzi" sa novom grafickom. Da li mozda treba da ponovo instaliram WinXP? :wall:

P.S. Na jezicku display je sve bledo osim monitora. Jedino kad ukljucim force detection pojavi se crveno dugme na tv koje stisnem i onda pozeleni, ali slike na tv-u nema.

Poslednja izmena:
kada ti se pojavi to zeleno dugme ukljuci opciju theatar mode ako ti ni to ne pomogne ja stvarno nemam pojma sta vise da ti kazem.theatar mode ti se nalazi pod jezickom overlay.

Nazad
Vrh Dno