Šta je novo?

Radeon 9200 Blokiranje

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Zelim da vas pitam za misljenje o problemu koji se javlja sa primerkom ove kartice. Naime, drug mi jeoneo karticu da je probam posto kod njega, kao, blokira. Ubacim je u sistem, instaliram drajvere, pod windowsom radi OK, ali kad poteram neku od igara ( NFS Underground, Splinter Cell, Vice City...) posle 30ak sekundi blokira! Ja sumnjam da se koci zbog pregrevanja (isprobao sam vise verzija drajvera), pa cisto da vas pitam pre nego sto ga posaljem u firmu da se svadja sa njima na konto reklamacije.

Mozda ovo moze da pomogne :

U bios-u
AGP Mod 8x (ili ako je ploca malo starija 4x)
AGP Fastwrite => OFF

Naravno kada instaliras ATi-ja na masini na kojoj je nVidia , skini radi
reda nVidia Detonator/Forceware drajvere ....

Pozdrav

imam isti problem sa Ati Radeon 92000 - izbacuje me u Windows, posto nije bilo resenja formatirao sam disk, sad sam instalirao Windows2000 sa sp2 i isto mi se desava...

da li neko moze da mi pomogne?

sta znaci to kada isntaliras ATIja na masini na kojoj je nVidia? Kako mogu obe da budu?

tipster je napisao(la):
sta znaci to kada isntaliras ATIja na masini na kojoj je nVidia? Kako mogu obe da budu?
Pretpostavljam da je mislio na situaciju kada instaliras ATI-ja na masinu u kojoj je boravila nVidia da treba "ocistiti" sistem od ranijih driver-a za grafiku .
Sto se tice tvog problema sa grafickom ostaje ti da probas da izvadis sve kartice iz slotova osim grafike i setujes BIOS na default .
Mada ko ce ga znati , mozda ti memorija popushta ali probaj sve pre nego sto ucinis poslednji korak - promenis graficku :)

@Markosmi : ako blokira na oba sistema prilicno je jasno da je neispravna , pogotovo ako probas da je downclock-ujes pa sve radi O.K. ;)

Pozdrav , Misa...

MichaelZ je napisao(la):
Pretpostavljam da je mislio na situaciju kada instaliras ATI-ja na masinu u kojoj je boravila nVidia da treba "ocistiti" sistem od ranijih driver-a za grafiku .
Sto se tice tvog problema sa grafickom ostaje ti da probas da izvadis sve kartice iz slotova osim grafike i setujes BIOS na default .
Mada ko ce ga znati , mozda ti memorija popushta ali probaj sve pre nego sto ucinis poslednji korak - promenis graficku :)

@Markosmi : ako blokira na oba sistema prilicno je jasno da je neispravna , pogotovo ako probas da je downclock-ujes pa sve radi O.K. ;)

Pozdrav , Misa...

to sto si rekao da mi mozda memorija popusta, sta to znacii?

instalirao sam neki Memmory Zipper Plus i on mi pokazuje da mi je RAM (a imam 256 ddr) oko 100 free - nekad i manje, tek kad idem Squeeze RAM onda ga dotera i do 180.....

inace ja sam imao geforce4mx440 i radila je ok, pa je crkla... - posle sam i formatirao disk tako da nije ostalo nista od nje

A dečki, kako bi bilo da malo pročitate o osnovama sa radom sa graf. karticama?

Ima tu milion razloga gdje ste mogli pogriješiti, koje advanced useri neće uraditi prilikom instalacije kartice i neće ni sumnjati da tu neko griješi, pa nemogu ni pomoći.

1. izvadi staru karticu
2. resetuj bios
3. stavi novu
4. skini stare drivere
5. opet resetuj bios
6. skini najbolje (ne znaći najnovije) drivere i insaliraj ih
7. ne očekuj čuda od kartice (npr. da 9200 radi u SC2 na 1078/786 na high)

ps. nadam se da sam i ja štošta provalio, pa mi se imate šta smijati ;)

||NeX|| je napisao(la):
7. ne očekuj čuda od kartice (npr. da 9200 radi u SC2 na **1078/786** na high)
ps. nadam se da sam i ja štošta provalio, pa mi se imate šta smijati ;)
Da , provalio si :D :d :D
@tipster : znao sam da ces to pitati :D
Mislio sam na cinjenicu da puno problema sa sistemom potice od lose(ili previse o/c memorije) .
Svejedno , to ces resiti stavljanjem BIOS-a na default kao i ostale potencijalne probleme ...ako je do toga .
Najjednostavnije (kao i uvek) je svodjenje uzroka kvara na 1-2 varijante .
U tom pogledu savetujem ti da probas grafiku kod drugara (kao i Markosmi) .
Pogotovo u svetlu cinjenice da ti je crk'o GF na toj ploci ?
Ako zeza i tamo...

Misa

Nazad
Vrh Dno