Šta je novo?

Radeon 9100

R310

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
620
Kakva je kartica Club 3D radeon 9100 i da li je razlika u brzini izmedju nje i GF4 MX440 primetna?

Razlika je vise nego primetna! kartica je mnogo brza medjutim moras paziti da se ne za:hump:

Postoje 2 kartice, jedna je Low profile (visoka je kao modemi ovi novi a imas isliku na pin softovom sajtu) i ona je onako JADAN IZBOR i naravno imas FULL verziju koja je super! Eto to je to..

Razlika je u tektu memorije i procesora 185/250 za Low Profile
odnosno 250/250 za full

Imas i druge proizvodjace 9100 modela koji su ih po meni mnogo srecnije napravili!

proveri malo thread-ove.. Bilo je reci dosta o tome!

Pozdrav

Evo utisaka Atijevca :pricam o 9000 /pro i 9100low sve je to slicno u klasi mx460 i mx440 prikaz u 2D je slican razlike se vide prilikom direktnog poredjenja izlaz na TV je tu i tamo nista bolji nego kod Gforce samo ti zadaje vece glavobolje,moras izvuci kabel posle gledanja jer posle restartovanja slika je sa nekim nebuloznim osvezenjem kod nvidije gurnes kabel i nevadis do sledeceg abgrejda kartice.u igrama isto ko mx440i460 ni malo bolje samo jos gore {nece sa svima da radi} i kad radi oce da zeza,Ati je bolja samo ako oces da svaki dan gledas mark 2001se gde ces dobiti 1000-2000 poena vise ali u realnom igranju kese a tek da vidite nazubljene ivice u NFS2 ko zubci od testere a nvidija daleko lepse za oci ko ati sa umeksavanjem ivica x2 stim da atiju padnu onda performanse ispod nvidije .NIJE MI JASNO STO hvale atija {samo problemi za vece pare}.ipak je Nvidija i dalje zakon za igre pa i tv.RAZOCARANI ATIJEVAC

Space je napisao(la):
Evo utisaka Atijevca :pricam o 9000 /pro i 9100low sve je to slicno u klasi mx460 i mx440 prikaz u 2D je slican razlike se vide prilikom direktnog poredjenja izlaz na TV je tu i tamo nista bolji nego kod Gforce samo ti zadaje vece glavobolje,moras izvuci kabel posle gledanja jer posle restartovanja slika je sa nekim nebuloznim osvezenjem kod nvidije gurnes kabel i nevadis do sledeceg abgrejda kartice.u igrama isto ko mx440i460 ni malo bolje samo jos gore {nece sa svima da radi} i kad radi oce da zeza,Ati je bolja samo ako oces da svaki dan gledas mark 2001se gde ces dobiti 1000-2000 poena vise ali u realnom igranju kese a tek da vidite nazubljene ivice u NFS2 ko zubci od testere a nvidija daleko lepse za oci ko ati sa umeksavanjem ivica x2 stim da atiju padnu onda performanse ispod nvidije .NIJE MI JASNO STO hvale atija {samo problemi za vece pare}.ipak je Nvidija i dalje zakon za igre pa i tv.RAZOCARANI ATIJEVAC

Uz svo duzno postovanje :confused: ali ja stvarno ne znam o cemu ti to pricas???? To sto si sad ispricao nema veze ni sa cim. GeForce 4 MX440 brza u igrama od Radeona 9000/pro? Gde si ti to video? Sa kojim to igrama nece da radi? Sa nekim od pre 10 godina? Ja sam dosad jedine probleme imao sa SOF2 ( radilo ali sa ponegde zamrljanim teksturama) sa Catalystima 2.4, sa novim nema problema... Mada je igrica ionako shit.:p Ja ne vadim kabl posle restartovanja, pa su mi osvezavanja O.K.

Ajde da ne postujem ovaj odgovor i u drugom thread-u gde si ti okacio ovaj isti post.:beat:

BTW da pazljivo citao sve postove o ATI-jevim karticama NIKAD ne bi kupio 9100 low, a ti si to uradio, pa sad jos kukas.... Stvarno mi nije jasno:confused:

I jos nesto... instaliraj IL-2 pa ukljuci AA, pa mi onda reci gde je bolja grafika.

Toliko od presrecnog vlasnika R9000 koji zna da ceni ono sto je dobio za ulozen novac.:wave; :beat:

Drago mi je da je covek zadovoljan svojom masinom to stedi mnogo zivaca ja sam izlozio svja iskustva nisam hteo nikog da vredjam ali kod sebe sam probao i Gigabyte 9000pro nista nije bolja od 9100low stim da sam dobio na njoj 6460 na2001se a na 9100low 8149 i u igrama je 9000 pro slabija od 9100low zato mi nije jasno sto je neki blate . ja generalno sam razocaran u ati kartice koje su 20e skuplje od nvidije a nista se nedobija u globalu a dok sam citao postove milio sam da kupujem nesto nevidjeno do sad.i dalje mi stoji ne prepoznavanje tv na milenijumu i kad je ukopcan kabel od TV-a minimalizuje mi se slika na monitoru prilikom dizanja sve do pojave windowsa . POZDRAV bez ljutnje

Space je napisao(la):
Drago mi je da je covek zadovoljan svojom masinom to stedi mnogo zivaca ja sam izlozio svja iskustva nisam hteo nikog da vredjam ali kod sebe sam probao i Gigabyte 9000pro nista nije bolja od 9100low stim da sam dobio na njoj 6460 na2001se a na 9100low 8149 i u igrama je 9000 pro slabija od 9100low zato mi nije jasno sto je neki blate . ja generalno sam razocaran u ati kartice koje su 20e skuplje od nvidije a nista se nedobija u globalu a dok sam citao postove milio sam da kupujem nesto nevidjeno do sad.i dalje mi stoji ne prepoznavanje tv na milenijumu i kad je ukopcan kabel od TV-a minimalizuje mi se slika na monitoru prilikom dizanja sve do pojave windowsa . POZDRAV bez ljutnje

Naravno bez ljutnje, ja se samo cudim zasto si ti nezadovoljan, inace rezultati u 3d marku su tu u najmanju ruku cudni:
9000 pro 6460 default?
9100 low 8149 default?
Samo da se podsetim, masina ti je OC na 1900 (XP ako se ne varam)

E sad ja na xp1700 i 256 DDR/266MHz i radeonom 9000 koji ne moze da se klokuje imam kako kad, od 6600 do 6700.
Sa druge strane 9100 low ima takt memorije na samo 184-5 MHz a izbacuje tako lude rezultate, koji su za skoro 700 markova veci od svih ostalih postovanih u svetu (na default-u). Ajde majke ti okaci screenshotove tog cuda iz 3Dmarka.

I jos nesto... Za NFS2 si mogao 'ladno da ostanes i na TNT2 pa bi ti sve islo glatko. Pozdrav:wave;

Space je napisao(la):

Sve ovo pokazuje da nisi nesto dobro podesio u Win.
A i 3DMark rezultati su vise nego cudni jer ja na GA-9000Pro nikad nemam ispod 7000 sa XP1600+.
Probaj lepo Omega drajvere i nece biti nikakvih problema.

evo slike kad sam probao 9000pro imao sam na xp inst. sp1 i dx9 (navodno deinstalirani} a primetio sam da imam usporenja zbog njih mozda sam dobio manji rezultat.naravno stavio sam cist sistem.ali kartica tad vec nije bila kod mene {pozajmljena je bila}.sistem je XP 1700 cloc.2000 256ddr {266} magistrala 165mhz a mnozioc 10.0 hard quantum as 30gb omega drajveri nece da se instaliraju ni na cist sistem javlja gresku kao da nemam osnovni drajver inst.sto se tice NFS 2hot p. ovaj zadnji deo ivice su toliko nazubljene da igraju pred ocima a helikopter je ono deformisanog oblika . ja samo nisam dosad naviko na takav izgled grafike ,i tomb raider 4 je losiji u prikazu od gf2ti prolink isto zbog nazubljeni ivica koje se ne primete toliko na nvidiji.nece da radi soul reaver i sof 1 malo radi malo blokira sof 2 nisam probo na atiju. a mark 2001se dva put radi pa jednom se zablesavi . Nervira me konstantna nestabilnost.sistema otkako sam kupio ati karticu a pre toga sam imao 4 generacije nvidije i sve je radilo bez razmisljanja.eto odatle nezadovoljstvo moje i TV izlaz na gf2 ti + tvtool je bio strava bez nekihsuzavanja po ivicama tv-a.recite mi samo da li vi imate stavljen sp1 na xp i dali moze da se koristi rad lite nekako sa titlom posto na njemu mogu da razvucem sliku vertikalno.

2 dana se zezam sa sifrom dok mi je nisu zamenuli nisam mogao da odgovorim.evo vam slike ako uspe prvi put ovo radim

Space je napisao(la):
evo slike kad sam probao 9000pro imao sam na xp inst. sp1 i dx9 (navodno deinstalirani} a primetio sam da imam usporenja zbog njih mozda sam dobio manji rezultat.naravno stavio sam cist sistem.ali kartica tad vec nije bila kod mene {pozajmljena je bila}.sistem je XP 1700 cloc.2000 256ddr {266} magistrala 165mhz a mnozioc 10.0 hard quantum as 30gb omega drajveri nece da se instaliraju ni na cist sistem javlja gresku kao da nemam osnovni drajver inst.sto se tice NFS 2hot p. ovaj zadnji deo ivice su toliko nazubljene da igraju pred ocima a helikopter je ono deformisanog oblika . ja samo nisam dosad naviko na takav izgled grafike ,i tomb raider 4 je losiji u prikazu od gf2ti prolink isto zbog nazubljeni ivica koje se ne primete toliko na nvidiji.nece da radi soul reaver i sof 1 malo radi malo blokira sof 2 nisam probo na atiju. a mark 2001se dva put radi pa jednom se zablesavi . Nervira me konstantna nestabilnost.sistema otkako sam kupio ati karticu a pre toga sam imao 4 generacije nvidije i sve je radilo bez razmisljanja.eto odatle nezadovoljstvo moje i TV izlaz na gf2 ti + tvtool je bio strava bez nekihsuzavanja po ivicama tv-a.recite mi samo da li vi imate stavljen sp1 na xp i dali moze da se koristi rad lite nekako sa titlom posto na njemu mogu da razvucem sliku vertikalno.

Ovako: Na screenshotu ti pise: Benchmark was not run using default settings, sto nema veze posto i meni pise to isto, ali ti je rezultat svejedno previsok. Ja nemam SP1, ali to ne bi trebalo da ima neke veze. Sto se tice stabilnosti i sl. probaj ovako: Deinstaliraj sve drajvere za graficku, zatim startuj RegCleaner i pobrisi sve stavke gde ti se spominje ATI i/ili nVidia, zavisno od toga da li su ti negde ostali ostaci detonatora. Nakon toga instaliraj catalyst 3.1 (bez Control Panela), pa preko toga OMEGA drajvere (takodje najnovije, tako ces dobiti i C.P.) Ako ti posle toga ne bude sve radilo kako treba, onda stvarno ne znam.

Resio sam nestabilnost i to sto mi zaglavljuje i blesavi se ponekad morao sam da u biosu cpu clock sa 165 na 147 i mnozioc sa10.0 na defoult i sad radi kao xp 1900 ali radi stabilno sve je okej na marku 2001 imam 7840.ja neznam dali se jos nekom desava da kad je uboden kabel od tv da kad se restartuje idize sistem ,inicijalizacija,logo, da bude skupljena slika sa mozda 50hz osvezavanja.Probo sam onako kako ste mi savetovali omega drajveri nece da se inst. ni na cistom sistemu javlja da nemoze da nadje osnovni drajver u oba slucaja.POZDRAV

Space je napisao(la):
Resio sam nestabilnost i to sto mi zaglavljuje i blesavi se ponekad morao sam da u biosu cpu clock sa 165 na 147 i mnozioc sa10.0 na defoult i sad radi kao xp 1900 ali radi stabilno sve je okej na marku 2001 imam 7840.ja neznam dali se jos nekom desava da kad je uboden kabel od tv da kad se restartuje idize sistem ,inicijalizacija,logo, da bude skupljena slika sa mozda 50hz osvezavanja.Probo sam onako kako ste mi savetovali omega drajveri nece da se inst. ni na cistom sistemu javlja da nemoze da nadje osnovni drajver u oba slucaja.POZDRAV

Ma lepo ti kaze covek stavi gore Catalyst 3.1 bez Control Panela i na njega Omega 2.3.92. Tako sam i ja uradio i nema problema.
Nemam problema ni na TV-u. Jesi pogledao sve kako ti je podeseno u BS Playeru?

Probao sam i tako prvo 3.1 bez cp pa javlja istu gresku ja sam u zadnji nedelju dana bar 7 puta stavljo cist sistem sve sam isprobo i , danas su mi bili neki klinci pre podne igrali su oko 4 sata za to vreme mi je 3puta nfs iskako na desktop a unreal se zbrkaju teksture bar jedno 3-4 puta za to vreme a kad izbacim sliku i na tv{igru} uporedo da radi teatar mod brlja mi teksture nemoze ni mark2001 da zavrsi ni jednom.posto je ovo vec zamenjena kartica verovatno su sve ovakve definitivno mi se po glavi mota da bi trebo da je zamenim za bilo sta drugo.vec me je dosta kostala i plocu gigabyte sam menjo za losiju soltek.Jedino bios na grafickoj nisam menjo nesto je skrto objasnjenje na club 3D sajtu o zameni pa se neusudjujem.neznam dali bi to nesto moglo da menja celu stvar.necu bs plejer hocu da koristim rad lite zbog razvlacenja slike ali nece i titl.

Meni stvarno nista nije jasno. Kakav bre osnovni drajver? Na cist sistem, bez icega, instaliraj Catalyst 3.1 . Posle toga pomocu RegCleanera pobrisi sve stavke ATI u registry-u. Nakon toga instaliraj najnovije Omega drajvere.

A da li si pokusao da vratis masinu na default settings, znaci da je ne OC?

BTW Stvarno bi te zamolio da pokusavas da kucas/pises malo sporije i koristis interpunkciju i velika i mala slova. Jako mi je tesko da citam tvoje postove, a stvarno se svi trudimo da ti pomognemo.

No hard feelings.

Pozdrav:wave;

Bios nisam uspeo da stavim,mozda je i bolje.Skinuo sam REG CLEANER i deinstalirao C.P. a zatim i drajver.Pokrenuo Reg Cleaner i obriso 4 stavke pod oznakom ATI,restartovao sam sistem.Instalirao sam prvo omega drajver i on je prijavio :INF ERROR VIDEO DRIVER NOT FOUND i da prvo treba da inst.standard vga driver before runing setup.Sve sam ponovo obrisao i inst. Cataliste drajvere bez C.P. restartovao i ponovo probao Omega Drajvere za xp 2392. Ponovo je prijavljena ista greska.Kad stavim u biosu sve na defoult onda opet dobijam crtice i smetnje kao i na Gigabyte ploci i zato moram da dignem cpu clock smesno ali tad problemi nestaju sto nije bio slucaj i sa Gigabyte.ZONA SUMRAKA ha ha.XP mi odlicno radi sa cpu cl.165 i mnoziocom 10.0 a na milenijumu mi sve igre blokiraju.Mozda treba da sacekam nove neke drajvere.Ono sto cudi je da na primer Unreal prvih pola sata radi dobro-malo zapinje kao da je problem oko zvuka a onda pocne sve vise da zapinje i secka -usporava to nisam imao ni na sugavoj no name mx440.Kao da se nesto pregreje.Inace kad sam kupovao mogao sam da biram izmedju ati9000 No name i 9100 Club 3d Low Sta bi ste vi uzeli,ja inace sam rob brand name hardvera a 9000pro je bila vec 115e.Da sam mislio da dam 115e dodao bi onda jos 30 pa bi kupio nesto stvarno jace.

Space je napisao(la):
Bios nisam uspeo da stavim,mozda je i bolje.Skinuo sam REG CLEANER i deinstalirao C.P. a zatim i drajver.Pokrenuo Reg Cleaner i obriso 4 stavke pod oznakom ATI,restartovao sam sistem.Instalirao sam prvo omega drajver i on je prijavio :INF ERROR VIDEO DRIVER NOT FOUND i da prvo treba da inst.standard vga driver before runing setup.Sve sam ponovo obrisao i inst. Cataliste drajvere bez C.P. restartovao i ponovo probao Omega Drajvere za xp 2392. Ponovo je prijavljena ista greska.Kad stavim u biosu sve na defoult onda opet dobijam crtice i smetnje kao i na Gigabyte ploci i zato moram da dignem cpu clock smesno ali tad problemi nestaju sto nije bio slucaj i sa Gigabyte.ZONA SUMRAKA ha ha.XP mi odlicno radi sa cpu cl.165 i mnoziocom 10.0 a na milenijumu mi sve igre blokiraju.Mozda treba da sacekam nove neke drajvere.Ono sto cudi je da na primer Unreal prvih pola sata radi dobro-malo zapinje kao da je problem oko zvuka a onda pocne sve vise da zapinje i secka -usporava to nisam imao ni na sugavoj no name mx440.Kao da se nesto pregreje.Inace kad sam kupovao mogao sam da biram izmedju ati9000 No name i 9100 Club 3d Low Sta bi ste vi uzeli,ja inace sam rob brand name hardvera a 9000pro je bila vec 115e.Da sam mislio da dam 115e dodao bi onda jos 30 pa bi kupio nesto stvarno jace.

Kada izbrises ATI stavke u Reg Cleaneru NEMOJ da restartujes sistem, nego odmah pokreni Omega setup. Ako restartujes komp ja mislim da ti onda ne prepoznaje karticu, pa ti zato pominje standard VGA

Probao sam mislim da omega drajver ne podrzava 9100 mada pise da podrzava ostaje samo da cekam neku novu verziju drajvera i boga molim da ce raditi kao sto treba da rade graficke karte ova ima suvise mana ja neverujem da sve ati kartice imaju tih problema sa tv izlazom osvezenjima pri dizanju win.,nestabilnosti u radu i nemogucnost pracenja igre na tv u teatre modu.Mozda cu imati vise srece kad sledeci put pri izboru kartice moju GF2 TI prolink sam bio platio 150e pre godinu dana ,verovatno sam i sad trebo da dam malo vise para.****** BEST BAY nije uvek bas najbolji Hvala vam na trudu nezamarajte se vise.Neverujem da ima resenja.

Kartica se sve gore ponasa sad vise nece ni mark da zavrsi.zvao sam firmu gde sam je kupio,a oni iz pina,kazu da sve imaju probleme i da vratim trenutno jedino imaju msi 440. To mi je prihvatljivo ipak nisam ja naviko da mi hardver odredjuje sta i na koji cu nacin gledati i igrati,hvala jos jednom nadobroj volji i utrosenom vremenu.

To sam bas hteo da ti posavetujem!!

Uzmi lepo ponovo neki low end NVidia krsh,da se ne bi patio i nervirao, jer stvarno cini mi se nikom nije jasno koja je priroda tvog problema!!:beat:

Ajd pa sa srecom!:wave;

Re :9100

Eve i ja da se zalim ja imam suprotan problem

Imam ATI original karticu i rezultat je u 2001 se oko 7500 na xp1700+
A probo sam 9100 i tu imam oko 6500 istina na gigabajtovoj ploci sa kojom se ne slaze kartica Ga kt400 VAX

Svi mi kazu da imam mali rezultat u 3d marku a drajveri su 3.1 katalist ,jel ima neka adresa da skinem OMega drajvere

Re: Re :9100

Aki je napisao(la):
Eve i ja da se zalim ja imam suprotan problem

Imam ATI original karticu i rezultat je u 2001 se oko 7500 na xp1700+
A probo sam 9100 i tu imam oko 6500 istina na gigabajtovoj ploci sa kojom se ne slaze kartica Ga kt400 VAX

Svi mi kazu da imam mali rezultat u 3d marku a drajveri su 3.1 katalist ,jel ima neka adresa da skinem OMega drajvere

www.omegacorner.com

Sa OMEGA drajverima ces imati jos manji....:wave;

mali je rezultat sa xp 1700 i sve na defoult na 9100low club 3d imam 7450poena sa dignutom masinom na xp 2000 imam i preko 8000 poena neznam koja je to kartica jer isto low ali sam saznao da ih je puno vraceno u pin kao neispravne i moja je jedna od tih.Pa sad neznam dali da uzmem 9000 ili neki mx 440 isto sr. drugo pakovanje

Probao sam i cetvrtu karticu u zameni 9100low i ju kakvo sr. igrala mi cela slika levo desno .Tuzili smo se pinu i obecali su istu takvu tamo do utorka samo sigurno ispravnu ,posto se niko nezali na bencu osim mene da pitam kolika je frek. memorije i procesora na kartici .Kod mene je 189 i mem.248 .U novom PC PRESU na testu imaju 9100low i kazu da je gpu na250 a memorija na skromnih 370 mhz i jos kazu da se super klokuje memoriju na 450 stabilno .Ovo je laz veka ili njihovo neznanje {bolidi} ili postoje jos neke serije ovih kartica club3D ISPRAVNIH........type;

Space je napisao(la):
Probao sam i cetvrtu karticu u zameni 9100low i ju kakvo sr. igrala mi cela slika levo desno .Tuzili smo se pinu i obecali su istu takvu tamo do utorka samo sigurno ispravnu ,posto se niko nezali na bencu osim mene da pitam kolika je frek. memorije i procesora na kartici .Kod mene je 189 i mem.248 .U novom PC PRESU na testu imaju 9100low i kazu da je gpu na250 a memorija na skromnih 370 mhz i jos kazu da se super klokuje memoriju na 450 stabilno .Ovo je laz veka ili njihovo neznanje {bolidi} ili postoje jos neke serije ovih kartica club3D ISPRAVNIH........type;

Memorija 185 MHz DDR= efektivno 370 MHz, e sad kako se klokuje, to stvarno ne znam:D :D :D

A ne znam kako je kod tebe to obrnuto, memorija na 250 a jezgro na 189 :D :D :D

Moja greska naj verovatnije obrno sam javi cu vam utiske u utorak kad dobijem "ISPRAVNU" iz pina.Cudi me da se niko nezali osim mene a u ovoj firmi su dosad vratili 4-5 u pin .Mozda u N.S. dolazi skart

Nazad
Vrh Dno