Šta je novo?

Radeon 8500

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Dali navedena kartica radi na Bx plocama??Razmisljam da uzmem Club3D radeon 8500.Radim u maxu pa pitam kako se u njemu snalazi,dali da uzmem radeon ili da sacekam GF4 4200??
:whip

Radi na bx. Evo mom drugu Buci radi na soyo 6BA+IV hercules radeon8500 pa razvaljuje....A izmedju te dve? Pa ne znam zavisi od tvojih afiniteta, neces pogresiti ni sa jednom ni sa drugom...

:wave;

a POSTO su Club 8500 le i 8500?

Jeste kod mene radi na Soyo bx plochi, verujem da bi radile na veccini kvalitetnih BX plocha bez problema.

Buca

apostol7 je napisao(la):
Dali navedena kartica radi na Bx plocama??Razmisljam da uzmem Club3D radeon 8500.Radim u maxu pa pitam kako se u njemu snalazi,dali da uzmem radeon ili da sacekam GF4 4200??
:whip

Pazi ako se bavs 3d-om Ati u OGL okruzejnu stvarno nema sta da trazi. Kao tvoj "kolega" :D to mogu da ti potvrdim. Rade je igracka ... nazalost. PLus kad stavis MAXtreme drivere ... Sacekaj 4200. Moja topla preporuka.

POz.

Re: Re: Radeon 8500

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pazi ako se bavs 3d-om Ati u OGL okruzejnu stvarno nema sta da trazi. Kao tvoj "kolega" :D to mogu da ti potvrdim. Rade je igracka ... nazalost. PLus kad stavis MAXtreme drivere ... Sacekaj 4200. Moja topla preporuka.

POz.
? koju si Ati karticu probao ?

Jel zna neko koje su cene Club kartica\?

Re: Re: Radeon 8500

Pazi ako se bavs 3d-om Ati u OGL okruzejnu stvarno nema sta da trazi. QUOTE]

Da li si ti svestan svoje nesvesti? Pa ATI apsolutno VLADA u OpenGL-u, kako igračkom tako i profesionalnom. Lightwave sa Radeon-om prosto leti, a GF2 GTS mu nije ni do kolena.

Probo i 7500 i 8500 ... toliko su neoptimizovani da je to strasno ... desavalo se da su rezulatati losiji od gf2mx qudroR-a koje mi je svojevremeno Ji4tze dao dok smo testirali gf3. Nisu totalni promasaj, ali ja svoj posao i rad u OGL-u nikad ne bih poverio ATi-jevim igrackama, osim mozda Fire GL seriji.

Probo i 7500 i 8500 ... toliko su neoptimizovani da je to strasno ... desavalo se da su rezulatati losiji od gf2mx qudroR-a koje mi je svojevremeno Ji4tze dao dok smo testirali gf3. Nisu totalni promasaj, ali ja svoj posao i rad u OGL-u nikad ne bih poverio ATi-jevim igrackama, osim mozda Fire GL seriji.

Sigurno si negde pogresio,jer ati je na raznim testovima oduvao i gf4ti4600,a bio osetno brzi od gts-a,i drugih nvidia g.k.Pazi,ja licno nisam probao nijednu takvu g.k(problem je lova,a i ne trebaju mi),ali je cudno je to da ne radi lepo.Jeste ati imao problema sa drajverima,ali ih je popravio,tako da los rezultat atija mozda mozes pripisati starijim drajverima.
I jos nesto neozbiljno je nazivati ATI-jeve graficke kartice igrackama,jer to nije tacno(i nije fer uporedjivati quadro2mxr i radeta8500,kada je quadro pravljena za (polu)profesionalno trziste kao jeftina karta,a ati za igracko trziste).Naravno da je rade8500 igracka,ali samo prema profesionalnim g.k,ali prema gf1/2/3/4 nema sanse.

Sigurno si negde pogresio,jer rade8500 je na raznim testovima oduvao i gf4ti4X00,a bio osetno brzi od gts-a,i drugih nvidia g.k.Pazi,ja licno nisam probao nijednu takvu g.k(problem je lova,a i ne trebaju mi),ali je cudno je to da ne radi lepo.Jeste ati imao problema sa drajverima,ali ih je popravio,tako da los rezultat atija mozda mozes pripisati starijim drajverima.
I jos nesto neozbiljno je nazivati ATI-jeve graficke kartice igrackama,jer to nije tacno(i nije fer uporedjivati quadro2mxr i radeta8500,kada je quadro pravljena za (polu)profesionalno trziste kao jeftina karta,a ati za igracko trziste).Naravno da je rade8500 igracka,ali samo prema profesionalnim g.k,ali prema gf1/2/3/4 nema sanse.

Da, ali u nekim, hmmm, najvaznijim CAD testovima, iscrtavanju i secenju objekata, kao i u realtime renderingu kompleksnih wireframeova, sa vise svetala, R8500 ubedljivo tuce i GF4Ti4600...

Call it a toy, ha?

Vrh Dno